Homepagina » Binnenland » De 6 trucjes van dit kabinet om de burger een rad voor ogen te draaien. Een vlijmscherpe analyse over de werkwijze van Rutte III
De 6 trucjes van dit kabinet om de burger een rad voor ogen te draaien. Een vlijmscherpe analyse over de werkwijze van Rutte III

De 6 trucjes van dit kabinet om de burger een rad voor ogen te draaien. Een vlijmscherpe analyse over de werkwijze van Rutte III

Ik heb de indruk dat alle bewindslieden bij de start van dit kabinet een strakke werkinstructie hebben gekregen, zei DENK-Kamerlid Farid Azarkan.

Volgens mij bevat die VVD-werkinstructie zes stappen, aldus het Kamerlid.

Stap 1: indien zich een probleem voordoet op een beleidsterrein, handel niet.

Stap 2: als Kamerleden vragen stellen, geef zoveel mogelijk ontwijkende antwoorden.

Stap 3: indien ze volhouden, stel een commissie aan, bij voorkeur onder leiding van een oud-minister of oud-topambtenaar.

Stap 4: kom met nieuw beleid dat geen raakvlakken heeft met het gesignaleerde probleem om verwarring te zaaien.

Stap 5: omarm altijd de uitkomsten, maar volg ze niet op, en geef desnoods aan dat er een cultuuromslag nodig is.

Stap 6: indien dit allemaal niet werkt, maak gebruik van het incidenteel disfunctioneren van het geheugen van minister-president Rutte.

Gaar koken in hun eigen sop

“Negeren is vooruitzien,” vatte Azarkan samen.

“In de tussentijd kunnen boeren, burgers, buitenlui en bouwers gaar koken in hun eigen sop,” merkte hij op.

“Ze kunnen ook het Malieveld bezetten, waar ze door een aantal van diezelfde politici die de problemen hebben veroorzaakt, ook nog bevestigd worden in hun woede,” klonk het.

Of het nu gaat om de aanpak van stikstof, de schandalige dreigende kortingen op pensioenen, het failliet gaan van ziekenhuizen, het onwettig en onrechtmatig handelen van de Belastingdienst of het moreel leiderschap bij de Zwarte Pieten-discussie, het is steeds dezelfde werkwijze, voegde hij toe.

Bekijk het filmpje hieronder:

[DENK TV]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Vergeten niet te vermelden, met een leugentje ervan afmaken?

Willem
Willem
Reactie op  anoniem
1 jaar geleden

Je bedoelt niet de waarheid spreken, dat is in de ogen van een politicus heel wat anders.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  anoniem
1 jaar geleden

VVD’er Rutte is een grote farce. Een eerste klas trekpop van Brussel en de NWO. Met het één op één gesprek tussen Baudet en Rutte gaf hij toe een beroepspoliticus te zijn die alles uit de kast haalt om doelen te bereiken. Een aantal methodes hiervoor legt Farid Azarkan in bovenstaand filmpje uitstekend uit.

De regeringspartijen zijn op dit circus afgestemd en verklaard waarom we altijd het zelfde beeld zien. Het beeld van ministers die antwoorden geven op vragen waar niemand wat mee kan. Onduidelijkheid zaaien, er om heen draaien, voor even aan amnesie lijden, ronduit liegen, enzovoort.

Nederland zit al drie termijnen lang opgezadeld met een minister-president van leugens en valse beloftes. Onlangs plaatste iemand op 9fornews een dozijn aan beloftes die Rutte in het verleden heeft gedaan. Schokkend om te zien hoe de man drie termijnen lang de Nederlandse bevolking het bos in stuurde. Zijn laatste actie was een antwoord omtrent de stikstofcrisis waar Rutte antwoordde dat er andere mogelijkheden zijn, maar dat hij daarover vooralsnog geen belofte kon doen! Hij vertelde het alsof beloftes bij hem altijd wat waard zijn.

Matt
Matt
1 jaar geleden

Het mag raar klinken maar hier heeft hij volkomen gelijk.
Zou hij dat van Erdogan (want dit is toch zijn ‘leider’?) hebben afgekeken?
Normaal gezien is denk(en) niet hun sterkste kant.

Remco
Remco
Reactie op  Matt
1 jaar geleden

@Matt…Arzarkan is een Marokkaan.

Louise
Louise
1 jaar geleden

De man heeft gelijk, al die politici gebruiken dezelfde werkwijze, dat doen ze al jaren zo…. Het probleem is de laatste jaren dat mensen die de politiek in zijn gegaan meer eigen belang hebben dan het algemeen belang dienen. En dan heb ik het nog niets eens over de grenzeloze onkunde waarmeee ze beschamende besluiten nemen…….Het is het meest knullige kabinet wat ik ooit gezien heb…De firma ,, leugen en bedrog,,
En nog even een totaal andere opmerking , is het iemand opgevallen dat met de stakende mensen uit de gezondheidszorg de rot kop van Ad Melkert weer in het nieuws kwam? Ik schrok me naar, dacht dat ze die gast gedeporteerd hadden, nee die heeft een top functie in de gezondheidszorg …..Zo werkt dat dus..

René
René
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

Hey Louise, kan het inderdaad nóg slechter dan de vorige kabinetten die ook om te huilen (of lachen) waren?

En toch gaat er weer zo’n 80% naar de stembus bij de komende 2e kamer verkiezingen.
Laat dat eerst eens zakken tot onder de 50%, dan wordt besturende NL misschien een keer wakker.

René
René
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

Hier zie je zuurpruim Ad Melkert tegenover de legendarische Pim steeds verder in z’n stoel wegzakken en zuurder kijken 😀

René
René
Reactie op  René
1 jaar geleden
Louise
Louise
Reactie op  René
1 jaar geleden

Dank je wel @ René …….ja ik ken die filmpjes op you tube soms kijk ik nog eens om ook maar iets te vinden ,, wat heeft Pim in Godsnaam verkeerd gezegd,, Gedemoniseerd o a door Ad Melkert, in een hoek gedreven en afgeschoten …..Sinds die tijd vertrouw ik ook de Nederlandse bevolking niet meer, het is niet alleen de bestuurs laag dat is een afspiegeling van de bevolking , daarom verandert er ook niks hier, de doorsnee bevolking is zo hypocriet als wat, altijd het vingertje wijzen naar een ander….. Wonderlijk toch dat de stakende goegemeenschap helemaal niet weet en zich afvraagt,, wat doet die lachende Melkert hier?,,,,,,,

Straalmans
Straalmans
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

Ik vond Fortuijn een volksmenner zonder inhoud. Hij zou het allemaal wel eventjes regelen. Maar had niet door dat een politicus die tegen andere politici schopt, zelf een dikke huid moet hebben. Bij de eerste de beste tegenaanval begon hij dan weer te janken. Wat hem – denk ik – de das heeft omgedaan is toen hij met die opgestoken vingertje, zonder enige twijfel meldde: ik word de premier. Bush had geen zin om met een homo aan tafel te zitten.

René
René
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

Daar waren toentertijd in ieder geval 26 zetels het niet mee eens meneer Straalmans. Zijn inhoud stond in diverse boeken, maar dan moet je wel wat langer lezen dan een twitter bericht natuurlijk.

Gea Breuker
Gea Breuker
1 jaar geleden

Het mag gezegd worden; deze man uit Marokko heeft het ergens wel begrepen, die anderen uit Turkije zullen het nooit begrijpen (wel mooi eigenlijk, het Westen versus het oosten…).

Kom op Azarkan, verscheur je Marokkaanse paspoort eens publiekelijk, wordt islam-apostaat en laat je zegenen door de Paus, drink Heineken en ga op vakantie met een sleurhut.

Maar tot dat dat gebeurt, blijf je onderdeel van DENK en dat is voldoende reden om je niet te vertrouwen.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Dit is toch al sinds jaar en dag het standaard protocol voor invloedrijke politici, wel goed dat het eens benoemd wordt, dat zeker. Ik kan me echter niet heugen dat het ooit anders verliep in de politiek. Ik blijf het ook raar vinden dat zo weinig mensen dit zien, de massale gang naar de stembussen is daar een treffend bewijs voor ! Mensen blijven op dat vlak onophoudelijk dezelfde fout begaan, in de hoop dat het deze keer anders zal gaan. Dat is overigens ook de perfecte omschrijving van waanzin, maar dat schreef ik hier al eerder.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

VVD en CDA met D’66 zijn de grootste schande en pisvlekken in de democratie, zei ik democratie, correctie deze is afgebroken tot het bot door deze drie met een D in hun afkorting. Wel typisch eigenlijk.

anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Rita verdonk heeft ie niet voor niks de wacht aangezegd?

Elise
Elise
1 jaar geleden

Het draait alleen om de agenda21/30/NWO. 1 wereldregering/ 1 wereldreligie enz. Totale controle. Dit schrijven kun je vrijwel overal bijzetten.
Even weer terug komen op het sinterklaas/zwarte pieten discussie enz.
Sinterklaas moet zelf weg, want de oorsprong heeft te maken met religie. Heilig man, die voedsel gaf aan arme mensen/kinderen in de winter. Zijn hulp knechten hielpen hem ermee(mijn versie) Waar die precies vandaan kwam is eigenlijk onduidelijk(zijn meerdere verhalen over/Turkije/Spanje enz/je hebt ook nog een versie die afstamt van de noordse mythologie/natuurversie), maar de boodschap is wel duidelijk. Elkaar helpen/balans.
Vandaag in de ed:
https://www.ed.nl/binnenland/liegen-over-sinterklaas-schadelijk-voor-kinderen~aa55b10b/
Aan die filosoof wil ik zeggen: Het systeem waarin wij leven liegt ons/kinderen steeds voor. Het neemt ons over. We worden letterlijk langzaam gewurgd. Das pas schadelijk. En ja sinterklaas is daar ook onderdeel van, maar de boodschap vind ik oke. Ik weet wel, dat men veel feesten dan moet afschaffen/veranderen om die NWO door te kunnen voeren.
In the economist(handelsblad) stond een voorspellingskaartje met daarop een gespleten toren met kruis. Dat betekent dat iets wat heilig is, niet meer als heilig wordt gezien/verandert moet worden.
Alle zekerheden die we nog hebben gaat men wegnemen om zo de agenda door te voeren. In principe worden we allemaal heel sneaky naar de slachtbank gebracht!

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Die Arkazan en DENK zijn zelf niet bepaald het beeld van tolerantie. Maar waar ze wel een punt in hebben is dat ze de Sharia zeer effectief en efficiënt zouden invoeren, als ze de kans kregen.

Remco
Remco
Reactie op  Straalmans
1 jaar geleden

het gaat hier toch niet over tolerantie, Straalmans? Het gaat over de (stiekeme) werkwijze van het kabinet!

x

Check Also

rutte

Juridisch expert: ‘Rutte had geboeid de zaal moeten verlaten’

Juridisch expert Roger Vleugels was dinsdag in ...

rutte

Rutte smeekt Kamer avondklok niet te blokkeren: ‘De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid’

Premier Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x