CoronaBinnenland

Advocaat wil artsen helpen die zijn beboet om coronamedicijnen: ‘Kom maar op!’

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de afgelopen maanden 16 artsen beboet wegens het voorschrijven van niet-geregistreerde medicijnen tegen corona. De hoogste boete is 13.000 euro, voor een arts die dat 150 keer deed.

Het gaat om ivermectine en hydroxychloroquine. PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken noemde huisartsen die ivermectine voorschrijven als coronamedicijn ‘idioten’ en vroeg zorgminister Kuipers of hij hen uit het BIG-register kan schrappen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er is veel kritiek op de gang van zaken. “In plaats van haar werk te doen door bijvoorbeeld kinderen te beschermen die onterecht uit huis zijn geplaatst legt de ‘Inspectie Jeugd en Gezin’ graag boetes op aan dappere artsen die wel hun werk naar eer en geweten goed doen,” zegt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Gevaarlijk precedent

“Op volkomen onwetenschappelijke gronden beboet de inspectie artsen die wetenschappelijk bewezen medicijnen voorschreven tegen corona. Het zijn kritiekloze handlangers van het fascistoïde regime. Medeschuldig,” vindt Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD).

Neuroloog Jan Bonte stelt: “Vanaf nu is dus iedere arts die een geneesmiddel off-label voorschrijft vogelvrij. Jullie hebben echt geen idee welk een gevaarlijk precedent jullie scheppen.”

Politiek spel

Data-analist Daniël van der Tuin wijst erop dat de inspectie door minister Hugo de Jonge ‘op bedenkelijke wijze’ onder druk werd gezet om artsen op te sporen en te beboeten.

Volgens advocaat Bart Maes gaat het hier waarschijnlijk om bestuurlijke boetes. “En daar zijn we als kantoor – tegen wil en dank – inmiddels zeer gespecialiseerd in. Dus, kom maar op artsen! Als er één zaak is waar ik vol m’n tanden in zou willen zetten, dan is het deze wel!” aldus Maes.

Overigens mocht remdesivir wel off-label voorgeschreven worden wegens ‘politiek spel’, blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten.


4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sugardaddy
Sugardaddy
1 jaar geleden

Ik zou de cijfers wel interessant vinden van de status van de patiënten
hoe ziek ze zijn geworden of ze zijn overleden na deze medicijnen.

Frits
Frits
1 jaar geleden

Laat de Inspectie Gezondheid en Jeugd een voorbeeld nemen aan Japan, waar nu wel gebruik gemaakt wordt van Hydroxychloroquine en ivermectine. Er zijn trouwens veel meer landen die deze middelen gebruiken. Maar onze bestuurders zijn net struisvogels, ze steken hun kop in het zand.

charlie
charlie
1 jaar geleden

remdesivir is dodelijk , de doodseskaders van 40/45 zijn weer terug in een ander jasje https://www.brighteon.com/23a75e74-a777-4987-a02d-5c995a30819e

Wakker worden!!!
Wakker worden!!!
1 jaar geleden

Ik heb het idee dat er best veel acties lopen op dit ogenblik naar aanleiding van het hele coronagebeuren en andere WEF stokpaardjes van de Roverheid. Het werd tijd.

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x