Financieel

“Hegemonie wankelt”: Gaan Iran, Rusland en China de Amerikaanse dollar naar de rand van de afgrond drijven?

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iran wil afstappen van de Amerikaanse dollar als betaalmiddel. Washington schiet zichzelf duidelijk in de voet met de sancties tegen Moskou en Teheran. Dat zegt de onafhankelijke onderzoeker Timothy Alexander Guzman.

De hegemonie van de Amerikaanse dollar wankelt: steeds meer landen zijn van plan de dollar te vervangen, aldus Guzman. “Afgelopen maart hebben Iran en Rusland een overeenkomst ondertekend over een commissie die de financiële transacties tussen beide landen gaat overzien,” schrijft hij voor SilentCrowNews.com.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het is geen geheim dat Amerika de dollar gebruikt als wapen in de economische oorlog tegen de twee landen, die weigeren te buigen voor de politieke elite in Washington. Door de sancties zijn de twee olieproducerende landen op zoek gegaan naar een alternatief voor de dollar.

Hoessein en Gaddafi

Zowel Saddam Hoessein als Moammar Gaddafi verklaarden openlijk dat ze de dollar wilden vervangen door respectievelijk de euro en een Afrikaanse munt die zou worden gedekt door goud. De twee leiders werden vervolgens afgezet en gedood.

“Irak, Venezuela en Libië probeerden de dollar te laten vallen voor olietransacties, maar dat stuitte op verzet uit Washington,” benadrukt Guzman.

“Een regimeverandering in Iran is een langetermijndoel,” schrijft hij. “Door de inmenging van Rusland en China is het echter zeer onwaarschijnlijk dat die er gaat komen. Rusland en China zijn grote obstakels voor de oorlogsplanners van het Pentagon. Amerika hoopt dat Islamitische Staat meer chaos in de regio creëert en uiteindelijk Iran zal aanvallen.”

Dedollarisatie

China gebruikt voor de handel met Rusland en andere landen steeds vaker de yuan in plaats van de dollar. De dedollarisatie is het gevolg van het verzet tegen het Amerikaanse beleid gericht op het onderdrukken van geopolitieke rivalen. Washington schiet zichzelf in de voet door sancties op te leggen aan Rusland en Iran.

“Washington is deze oorlog begonnen met economische sancties tegen Iran en Rusland, omdat die landen geen gehoor geven aan de eisen van een imperialistische macht die zelf alle regels opstelt,” besluit Guzman. “Nu maken Iran en Rusland er een einde aan door af te stappen van de Amerikaanse dollar voor hun handel.”

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
an argie
an argie
8 jaren geleden

Dit heeft niks te maken met de dollar opp zich.
Het maakt niet uit of er wordt gehandeld in dollar, euro, welke munt dan ook, zo lang het in handen is van een private Zionistisch Rothschild bank, die geld creëert uit lucht.

Zelfs een 12-jarige kan dit begrijpen.
https://www.youtube.com/watch?v=KNzcQ_3JRLE

Max-2
Max-2
8 jaren geleden

Ach gut, voor zover je de geo politiek kan zien als landen of regio´s, zelfs dan is dit al enorme onzin. Het wordt echt tijd nieuws op een andere manier te brengen anders leest straks helemaal niemand meer wat er geschreven wordt. Maar misschien is dat wel een fase die eerst doorlopen moet worden.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart. | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
frans
frans
8 jaren geleden

Hoeveel dubbele bodems heeft dit bericht.
Is dit de voorbode voor die verschrikkelijke wereldmunt ?
Die er niet komt natuurlijk! Omdat dat verschrikkelijke oorlog voeren rond de middellandse zee toch niet brengt wat ze willen.
Ook dat Amerikaanse gedoe in Oekraine brengt niet wat de onderdrukker wil!
Wij moeten dat ook niet willen. Blijf overeind met rechte rug tegen deze duistere figuren met overal over de wereld hun puppets
in de regeringen. De samen-leving gaat vanuit zichzelf nieuwe vormen daarin ontwikkelingen die met vrijheid te maken hebben.
Vrijheid die ons afgenomen is door de westerse visie op leven, onderwijs, gezondheid.etc.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x