Buitenland

Saoedische grootmoefti: “Islamitische Staat is onderdeel van het Israëlische leger”

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Saoedische grootmoefti Abdul-Aziz Aal ash-Shaikh vindt dat islamitische landen meer moeten samenwerken tegen Islamitische Staat (IS). De geleerde stelt dat deze terreurgroep ‘onderdeel is van het Israëlische leger’.

De grootmoefti reageerde op uitspraken van de geestelijk leider van IS, Abu Bakr al-Baghdadi, die in een boodschap ook Israël bedreigde. “Met Gods hulp komen we elke dag dichterbij,” zei de leider in een 24 minuten durende boodschap. “De Israëli’s zullen ons binnenkort in Palestina zien. Ze dachten dat we Palestina zouden vergeten en dat we zijn afgeleid, maar dat is niet zo. We zijn Palestina geen moment vergeten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Bondgenootschap

In een interview met de Saudi Gazette sprak Aal ash-Shaikh zijn steun uit voor een islamitische militaire alliantie tegen terrorisme. Hij zei dat de extremisten van IS niet kunnen worden gezien als aanhangers van de islam. “Het zijn kharidjieten, die in opstand kwamen tegen het islamitische kalifaat door moslims te bestempelen als ongelovigen.”

De 72-jarige Aal ash-Shaikh zei dat al-Baghdadi leugens verspreidt en dat IS-jihadisten onderdeel zijn van het Israëlische leger. “Islamitische Staat bestaat uit Israëlische soldaten,” zei hij. Volgens hem is er sprake van een bondgenootschap tussen het Israëlische leger en IS-militanten.

Militaire alliantie

Op 15 december kondigde Saoedi-Arabië de vorming van een islamitisch militaire alliantie van 34 landen aan ter bestrijding van terrorisme. Onder meer Jordanië, Egypte, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Qatar en Pakistan doen mee in de coalitie.

Volgens de verklaring van de alliantie is het een ‘plicht om de islamitische natie te beschermen tegen het kwaad van alle terroristische groeperingen en organisaties, die dood en verderf zaaien op aarde en onschuldige mensen terroriseren’.

[Saudi Gazette]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joshua
Joshua
8 jaren geleden

Hoe ziek is deze zeer gevaarlijke islam gek, overal Israel de schuld van geven komt allemaal uit de koker van een aan drugs verslaafde idioot ,moh.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Oeps… Hmmm, wat moet je daar nu mee aan?

Van
Van
8 jaren geleden

SA is een IS. Beide net zo gestoord.

Richard
Richard
8 jaren geleden

Ze pissen allemaal in de zelfde pot.
En dan laf naar elkaar wijzen.
Oh! Wat een grote jongens!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x