Homepagina » Buitenland » Saoedische grootmoefti: “Islamitische Staat is onderdeel van het Israëlische leger”
Saoedische grootmoefti: "Islamitische Staat is onderdeel van het Israëlische leger"

Saoedische grootmoefti: “Islamitische Staat is onderdeel van het Israëlische leger”

De Saoedische grootmoefti Abdul-Aziz Aal ash-Shaikh vindt dat islamitische landen meer moeten samenwerken tegen Islamitische Staat (IS). De geleerde stelt dat deze terreurgroep ‘onderdeel is van het Israëlische leger’.

De grootmoefti reageerde op uitspraken van de geestelijk leider van IS, Abu Bakr al-Baghdadi, die in een boodschap ook Israël bedreigde. “Met Gods hulp komen we elke dag dichterbij,” zei de leider in een 24 minuten durende boodschap. “De Israëli’s zullen ons binnenkort in Palestina zien. Ze dachten dat we Palestina zouden vergeten en dat we zijn afgeleid, maar dat is niet zo. We zijn Palestina geen moment vergeten.”

Bondgenootschap

In een interview met de Saudi Gazette sprak Aal ash-Shaikh zijn steun uit voor een islamitische militaire alliantie tegen terrorisme. Hij zei dat de extremisten van IS niet kunnen worden gezien als aanhangers van de islam. “Het zijn kharidjieten, die in opstand kwamen tegen het islamitische kalifaat door moslims te bestempelen als ongelovigen.”

De 72-jarige Aal ash-Shaikh zei dat al-Baghdadi leugens verspreidt en dat IS-jihadisten onderdeel zijn van het Israëlische leger. “Islamitische Staat bestaat uit Israëlische soldaten,” zei hij. Volgens hem is er sprake van een bondgenootschap tussen het Israëlische leger en IS-militanten.

Militaire alliantie

Op 15 december kondigde Saoedi-Arabië de vorming van een islamitisch militaire alliantie van 34 landen aan ter bestrijding van terrorisme. Onder meer Jordanië, Egypte, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Qatar en Pakistan doen mee in de coalitie.

Volgens de verklaring van de alliantie is het een ‘plicht om de islamitische natie te beschermen tegen het kwaad van alle terroristische groeperingen en organisaties, die dood en verderf zaaien op aarde en onschuldige mensen terroriseren’.

[Saudi Gazette]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joshua
Joshua
5 jaren geleden

Hoe ziek is deze zeer gevaarlijke islam gek, overal Israel de schuld van geven komt allemaal uit de koker van een aan drugs verslaafde idioot ,moh.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Oeps… Hmmm, wat moet je daar nu mee aan?

Van
Van
5 jaren geleden

SA is een IS. Beide net zo gestoord.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Ze pissen allemaal in de zelfde pot.
En dan laf naar elkaar wijzen.
Oh! Wat een grote jongens!

x

Check Also

vaccin

‘Wij zijn labratten’: Israëlische vaccinslachtoffers willen hun leven terug

“Ik wil mijn leven terug, maar er ...

verpleegkundige

Verpleegkundige in brief aan VVD over 2G-model: ‘Ik wil u ten zeerste adviseren om deze weg niet in te slaan’

Op dinsdag 2 november sprak minister De ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x