BuitenlandCorona

Nieuw-Zeeland sluit ALLE mensen met corona op in quarantainefaciliteit

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alle mensen die besmet zijn met corona worden opgenomen in een quarantainefaciliteit, zo liet directeur-generaal Ashley Bloomfield van het Nieuw-Zeelandse ministerie van Gezondheid onlangs weten. “Dit laat zien hoe serieus wij zijn. Dit geldt voor alle coronagevallen en familieleden die mogelijk risico lopen,” zei hij. Volgens de website Worldometer zijn er op dit moment 123 actieve gevallen in Nieuw-Zeeland.

Bloomfield zei te hopen dat het coronavirus zich niet verder zal verspreiden als mensen in quarantaine worden geplaatst. Het is niet duidelijk waar de quarantainefaciliteit zich bevindt, maar in het verleden heeft Nieuw-Zeeland hier hotels voor gebruikt. Ook in Nederland wordt quarantaine mogelijk verplicht. Minister De Jonge van Volksgezondheid wil namelijk dat mensen na een positieve test verplicht in quarantaine gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Premier Jacinda Ardern kreeg tijdens een live-uitzending op Facebook de vraag wat er gebeurt als mensen die zich in zo’n faciliteit bevinden, weigeren om zich te laten testen. “Dat kan niet. Als ze dat doen, moeten ze langer blijven. Ze mogen niet na 14 dagen naar huis, maar moeten nog eens 14 dagen blijven. Je laat je testen of we houden je langer vast,” zei ze met een brede grijns.

Verkiezingen uitgesteld

Ardern heeft bovendien de aankomende verkiezingen in Nieuw-Zeeland uitgesteld. De parlementsverkiezingen stonden gepland op 19 september en zijn verschoven naar 17 oktober. “Dit besluit geeft alle partijen de komende weken de tijd om campagne te voeren en geeft de kiescommissie voldoende tijd om ervoor te zorgen dat een verkiezing kan plaatsvinden,” lichtte ze toe.

Sinds de pandemie begon, zijn in Nieuw-Zeeland 1690 besmettingen met het coronavirus geregistreerd. 22 mensen overleden aan de gevolgen ervan.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petra
Petra
3 jaren geleden

Wie heeft Ardern wat en hoeveel betaald of beloofd dat ze zo handelt?

Pieternella
Pieternella
3 jaren geleden

Zij is gewoon een dictator, neemt de vrijheid af van mensen die misschien alleen maar verkouden zijn, snapt niet dat virus eigenlijk alleen maar door het lichaam uitgescheiden worden en een reactie is, geen oorzaak, op een gif in het milieu. (lucht) Kan ze niet aangeklaagd worden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving als ze niet met bewijs aantoont dat het waar is wat ze beweert? Worden bv Koch’s postulaten beantwoord?

Gea Breuker
Gea Breuker
3 jaren geleden

sarcasme modus aan:

Ik stel voor om dit ook in Nederland te gaan doen. Maak Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland het ‘quarantaine-kamp’. Want met al die honderdduizenden ‘positief PCR-fake’ geteste mensen hebben ze fink wat ruimte nodig. Op den duur zitten er alleen maar gezonde edoch post-tested mensen in dat gebied, allemaal flink woedend en vol strijdlust, maar de beslissing zou ook genomen kunnen worden om het af te stoten van het koninkrijk, prima! En met voldoende land- en tuinbouw en koetjes en kippen om heerlijk te eten. En voldoende vlas om touw te maken.. En gas om het lekker warm te krijgen in de winter. Oh en een nagelnieuwe electra centrale in de Eemshaven, super!
Aangezien geen ‘normale schapen’ in dat gebied boven de Ijssel durven te komen, kan zo een grote, goed geoutileerde en strijdvaardige militie worden opgebouwd. Om dan in één ruk op te trekken naar die onmensen in Den Haat te ontmaskeren en desgewenst, als ze niet voldoende berouw tonen, te leren touwhangen. Want berouw tonen, en de massa volgen, dat is toch wat zo nodig is hedentendage? Of misschien is het beter om dan de grens met het vervallen koninkrijk te bewaken, zodat die loosers en prutsers daar onder de Ijssel buiten de deur gehouden kunnen worden.
Ja, het leven zal wat primitief zijn, maar wel goed, en vrij, en wat gaan we lachen met al die sociale media berichten over ghetto’s in Rotjeknor en Utrecht, A’dam is cocaine- en hoerenparadijs geworden waar de mensen zich in de overgebleven bakfietsen van de GL-verraders zich laveloos verplaatsen, Bloemendaal in brand, Wassenaarse villa’s zijn krijgen Albanese bewoners of waren het toch we-are-here kneuzen, Hilversum belaafgd door de Hamas, al die to-to-tomatenplukkers wanhopig op zoek naar een afzetmarkt en waar is de koning toch? Oh, een selfie maken in Griekenland..

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Ja, gezonde mensen opsluiten. Heel normaal. Werkelijk niemand zal daar een punt van maken.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x