Homepagina » Buitenland » Nazi-oorlogsmisdadigers kregen na de oorlog tientallen miljoenen van Verenigde Staten
Nazi-oorlogsmisdadigers kregen na de oorlog tientallen miljoenen van Verenigde Staten

Nazi-oorlogsmisdadigers kregen na de oorlog tientallen miljoenen van Verenigde Staten

De Verenigde Staten hebben na de Tweede Wereldoorlog ruim 20 miljoen dollar (18,3 miljoen euro) aan uitkeringen en andere sociale voorzieningen uitgekeerd aan Duitse oorlogsmisdadigers. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd nadat persbureau AP over de betalingen had bericht, schrijft de New York Times.

Het geld ging naar meer dan 130 Duitsers die oorlogsmisdaden begingen tijdens de oorlog, bewakers waren binnen de SS of andere gruweldaden begingen. AP berichtte dat de overheid een maas in de wet gebruikte om nazi’s over te halen het land te verlaten. Als ze vrijwillig vertrokken mochten ze hun uitkering behouden. Het ministerie van Justitie ontkent dat het uitkeringen als prikkel gebruikte om van de nazi’s af te komen.

De betalingen werden begin dit jaar gestaakt, toen een nieuwe wet inging: de No Social Security for Nazis Act. Het ging om nog vier nazi’s die uitkeringen kregen. De bedragen die zijn uitgekeerd liggen nog hoger dan eerst gedacht werd.

Nauwelijks onderzoek

Na de Tweede Wereldoorlog zijn duizenden nazi’s naar de VS gevlucht. Omdat er nauwelijks onderzoek werd gedaan naar hun verleden konden ze gewoon gebruikmaken van de sociale stelsels. Pas in de jaren tachtig werden de eerste ex-nazi’s het land uitgezet.

AP bracht vorig jaar het verhaal van de voormalige Auschwitz-bewaker Jakob Denzinger die na de oorlog een nieuw leven had opgebouwd in Ohio. In 1989 begon de VS een procedure om hem zijn Amerikaanse nationaliteit af te nemen. Hij vertrok naar Duitsland en kreeg daarna elk jaar nog een uitkering van 1500 dollar.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar LionCachet
Caesar LionCachet
5 jaren geleden

LS…

Niet zo gek als je weet dat veel Amerikanen Nazi zijn. Wat te denken van de Ashkenazi Rothschild familie die eigenaar was van Auschwitz… Wat te denken van de Busch familie die Hitler heeft gefinancierd. Samen met die zelfde Rothschilds…

Bob de Jong
Bob de Jong
Reactie op  Caesar LionCachet
5 jaren geleden

@Caesar LionCachet

Beste Caesar LionCachet, wij zijn allemaal NAZI’s omdat de oorlog niet om land ging maar om de bovenkamer van de gemaakte geldslaaf.

Wanneer gaat de mens eens inzien waarom de SS zwarte uniformen droeg en waarom de Rechter dat in ieder land ook een zwarte Toga aan heeft!!??

Zwart is het symbool van Saturnus en zo kan uw zien dat de hele wereld in de macht is van de geheime genootschappen en dat het Vaticaan de gehele wereld regeert, en ja ook met oorlogen!! Als je dat weet moet je ook gaan nadenken over de verschrikkelijke gebeurtenissen en of die wel gebeurd zijn en of die geregisseerd zijn maar dat mocht men nooit zeggen maar ik zie dat we daar nu wel langzaam naartoe gaan. Alles heeft een reden en een doel!!

emka
emka
Reactie op  Bob de Jong
5 jaren geleden

jeetje. de banden van mijn auto zijn ook zwart.

Mark Wiseman
Mark Wiseman
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Dan zullen al die heavy metal bands en fans ook wel in het complot zitten..

mb
mb
Reactie op  emka
5 jaren geleden

oh oh me laptop ook zwart sh*t ik heb een nazi pc

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door Arie Goedhart
5 jaren geleden

[…] https://www.ninefornews.nl/nazis-kregen-na-de-oorlog-tientallen-miljoenen-van-verenigde-staten/   Opm.:  Oorlogje spelen moet toch leuk blijven, vindt u ook niet? […]

jenne
jenne
5 jaren geleden

De hele Duitse geheime dienst, inclusief hoge omes van de Gestapo/opus Dei, zijn naar de USA gehaald, en hebben daar aan geheime projecten gewerkt, niks nieuws.
Ook werden deze lieden in West Duitsland ingezet, als hoge ambtenaar en zelfs als burgemeester.

x

Check Also

aliens

Israëlische oud-ruimtebaas: ‘Wij hebben al jaren contact met aliens’

Israël heeft al contact gemaakt met aliens, ...

gates

Bill Gates spreekt Britse premier over uitrol wereldwijd vaccinatieprogramma: ‘Grootste operatie sinds Tweede Wereldoorlog’

De Britse premier Boris Johnson heeft een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x