Homepagina » Buitenland » Nazi-oorlogsmisdadigers kregen na de oorlog tientallen miljoenen van Verenigde Staten
Nazi-oorlogsmisdadigers kregen na de oorlog tientallen miljoenen van Verenigde Staten

Nazi-oorlogsmisdadigers kregen na de oorlog tientallen miljoenen van Verenigde Staten

De Verenigde Staten hebben na de Tweede Wereldoorlog ruim 20 miljoen dollar (18,3 miljoen euro) aan uitkeringen en andere sociale voorzieningen uitgekeerd aan Duitse oorlogsmisdadigers. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd nadat persbureau AP over de betalingen had bericht, schrijft de New York Times.

Het geld ging naar meer dan 130 Duitsers die oorlogsmisdaden begingen tijdens de oorlog, bewakers waren binnen de SS of andere gruweldaden begingen. AP berichtte dat de overheid een maas in de wet gebruikte om nazi’s over te halen het land te verlaten. Als ze vrijwillig vertrokken mochten ze hun uitkering behouden. Het ministerie van Justitie ontkent dat het uitkeringen als prikkel gebruikte om van de nazi’s af te komen.

De betalingen werden begin dit jaar gestaakt, toen een nieuwe wet inging: de No Social Security for Nazis Act. Het ging om nog vier nazi’s die uitkeringen kregen. De bedragen die zijn uitgekeerd liggen nog hoger dan eerst gedacht werd.

Nauwelijks onderzoek

Na de Tweede Wereldoorlog zijn duizenden nazi’s naar de VS gevlucht. Omdat er nauwelijks onderzoek werd gedaan naar hun verleden konden ze gewoon gebruikmaken van de sociale stelsels. Pas in de jaren tachtig werden de eerste ex-nazi’s het land uitgezet.

AP bracht vorig jaar het verhaal van de voormalige Auschwitz-bewaker Jakob Denzinger die na de oorlog een nieuw leven had opgebouwd in Ohio. In 1989 begon de VS een procedure om hem zijn Amerikaanse nationaliteit af te nemen. Hij vertrok naar Duitsland en kreeg daarna elk jaar nog een uitkering van 1500 dollar.Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Caesar LionCachet

  LS…

  Niet zo gek als je weet dat veel Amerikanen Nazi zijn. Wat te denken van de Ashkenazi Rothschild familie die eigenaar was van Auschwitz… Wat te denken van de Busch familie die Hitler heeft gefinancierd. Samen met die zelfde Rothschilds…

  16 likes
  • @Caesar LionCachet

   Beste Caesar LionCachet, wij zijn allemaal NAZI’s omdat de oorlog niet om land ging maar om de bovenkamer van de gemaakte geldslaaf.

   Wanneer gaat de mens eens inzien waarom de SS zwarte uniformen droeg en waarom de Rechter dat in ieder land ook een zwarte Toga aan heeft!!??

   Zwart is het symbool van Saturnus en zo kan uw zien dat de hele wereld in de macht is van de geheime genootschappen en dat het Vaticaan de gehele wereld regeert, en ja ook met oorlogen!! Als je dat weet moet je ook gaan nadenken over de verschrikkelijke gebeurtenissen en of die wel gebeurd zijn en of die geregisseerd zijn maar dat mocht men nooit zeggen maar ik zie dat we daar nu wel langzaam naartoe gaan. Alles heeft een reden en een doel!!

   3 likes
 2. De hele Duitse geheime dienst, inclusief hoge omes van de Gestapo/opus Dei, zijn naar de USA gehaald, en hebben daar aan geheime projecten gewerkt, niks nieuws.
  Ook werden deze lieden in West Duitsland ingezet, als hoge ambtenaar en zelfs als burgemeester.

  7 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

merkel

Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

De Maltese ambassadeur in Finland heeft de ...

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...