Buitenland

Nazi-oorlogsmisdadigers kregen na de oorlog tientallen miljoenen van Verenigde Staten

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hebben na de Tweede Wereldoorlog ruim 20 miljoen dollar (18,3 miljoen euro) aan uitkeringen en andere sociale voorzieningen uitgekeerd aan Duitse oorlogsmisdadigers. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd nadat persbureau AP over de betalingen had bericht, schrijft de New York Times.

Het geld ging naar meer dan 130 Duitsers die oorlogsmisdaden begingen tijdens de oorlog, bewakers waren binnen de SS of andere gruweldaden begingen. AP berichtte dat de overheid een maas in de wet gebruikte om nazi’s over te halen het land te verlaten. Als ze vrijwillig vertrokken mochten ze hun uitkering behouden. Het ministerie van Justitie ontkent dat het uitkeringen als prikkel gebruikte om van de nazi’s af te komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De betalingen werden begin dit jaar gestaakt, toen een nieuwe wet inging: de No Social Security for Nazis Act. Het ging om nog vier nazi’s die uitkeringen kregen. De bedragen die zijn uitgekeerd liggen nog hoger dan eerst gedacht werd.

Nauwelijks onderzoek

Na de Tweede Wereldoorlog zijn duizenden nazi’s naar de VS gevlucht. Omdat er nauwelijks onderzoek werd gedaan naar hun verleden konden ze gewoon gebruikmaken van de sociale stelsels. Pas in de jaren tachtig werden de eerste ex-nazi’s het land uitgezet.

AP bracht vorig jaar het verhaal van de voormalige Auschwitz-bewaker Jakob Denzinger die na de oorlog een nieuw leven had opgebouwd in Ohio. In 1989 begon de VS een procedure om hem zijn Amerikaanse nationaliteit af te nemen. Hij vertrok naar Duitsland en kreeg daarna elk jaar nog een uitkering van 1500 dollar.

4.8 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar LionCachet
Caesar LionCachet
9 jaren geleden

LS…

Niet zo gek als je weet dat veel Amerikanen Nazi zijn. Wat te denken van de Ashkenazi Rothschild familie die eigenaar was van Auschwitz… Wat te denken van de Busch familie die Hitler heeft gefinancierd. Samen met die zelfde Rothschilds…

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door Arie Goedhart
9 jaren geleden

[…] https://www.ninefornews.nl/nazis-kregen-na-de-oorlog-tientallen-miljoenen-van-verenigde-staten/   Opm.:  Oorlogje spelen moet toch leuk blijven, vindt u ook niet? […]

jenne
jenne
9 jaren geleden

De hele Duitse geheime dienst, inclusief hoge omes van de Gestapo/opus Dei, zijn naar de USA gehaald, en hebben daar aan geheime projecten gewerkt, niks nieuws.
Ook werden deze lieden in West Duitsland ingezet, als hoge ambtenaar en zelfs als burgemeester.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x