Buitenland

Lijkwade van Turijn toch echt?

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zo vlak voor Pasen bevestigt nieuw onderzoek de veronderstelling dat de lijkwade van Turijn inderdaad uit de tijd van Jezus stamt.

De Universiteit van Padua in Italië concludeert op basis van wetenschappelijk onderzoek dat het doek met daarop de afdruk van een gekruisigde en gegeselde man in de eerste eeuw na Christus kan zijn ontstaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De bevindingen van de universiteit zijn opgenomen in het nieuwe boek Het geheim van de Lijkwade van hoogleraar mechanisch-thermisch onderzoek Giulio Fanti en journalist Saverio Gaeta.

Infrarood licht

Tijdens het nieuwste onderzoek werd gebruik gemaakt van infrarood licht en spectroscopie, waarmee de wisselwerking met straling van verschillende energie kan worden bepaald.

Ook zijn monsters van 3000 voor Christus en 2000 na Christus geanalyseerd en vergeleken. De onderzoekers kunnen op basis van het onderzoek met vrij grote zekerheid aannemen dat de lijkwade uit de tijd van Jezus stamt.

Er bestaat nog altijd onzekerheid over de exacte datering van de lijkwade, die in de Dom van Turijn wordt bewaard. Een onderzoek met de C14-datering in 1988, dat het doek als middeleeuws dateerde, bleek later onjuist te zijn.

Sindonologie

Rondom de analyse van de authenticiteit van de lijkwade is een heuse tak van wetenschap ontstaan, de sindonologie. De term wordt vooral gebruikt door voorstanders van de theorie dat de lijkwade authentiek is.

Eind 2011 vonden Italiaanse overheidswetenschappers naar eigen zeggen bewijs dat de afbeelding op de lijkwade van Turijn is gevormd tijdens een bovennatuurlijke gebeurtenis. “De afbeelding is gevormd door een bundel UV-straling die zo intens is dat het bovennatuurlijk moet zijn geweest,” zei hoogleraar scheikunde Luigi Garlaschelli van de Universiteit van Pavia.

Bron: Vaticaninsider.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JB
JB
11 jaren geleden

Ik denk sowieso dat Jezus op aarde was en ik denk ook dat Jezus de incarnatie van God is.

Een mooi detail: Het meest verbazingwekkende van de lijkwade is dat het een fotografisch negatief is. Secondo Pia was degene die de lijkwade voor het eerst fotografeerde. De Italiaan fotografeerde deze vage afbeelding op een licht-gekleurd materiaal. Tot zijn grote verrassing ontdekte Pia toen hij de negatieven onderzocht dat er een positieve afbeelding te zien was! Door de negatieve afbeelding te fotograferen maak je hem positief. De vage afbeelding werd een lichte afbeelding tegen een zwarte achtergrond. Er kwamen details naar voren die de kijkers verbaasden en die de raadsels rond de lijkwade vergrootten.

Wat heeft dit negatief kunnen maken? Het was zeer zeker geen namaak relikwie gemaakt door een kunstenaar. Sommigen zeggen dat de afbeelding de wederopstanding van Christus uitbeeldt. Anderen zeggen dat de afbeelding is ontstaan door schroeiing ten gevolge van straling. Er zijn rapporten dat er na de bom op Hiroshima glasscherven gevonden zijn met de negatieve afbeeldingen van menselijke gezichten. Dit zouden mensen zijn geweest die met hun gezicht naar het glas stonden toen de atoombom ontplofte. Straling veroorzaakt een negatieve afdruk.

Bron:
http://www.kronosworld.nl/Lijkwade.htm

silversurfer
silversurfer
11 jaren geleden

een lijkwade zit om het hooft heen gevouwen dit is een afbeelding recht van voren als een foto.
een echte lijkwade afdruk hoe dan ook tot stand gekomen zou veel breder zijn.
Jezus was 30 jaar toen hij stierf dit lijkt meer een man van rond de 70.

Dit is in 1988 in dezelfde docu.al getest en aangetoond en hij is toen onomstotelijk als nep aangetoond.
Toch knap dat de lijkwade weer uit de dood herrijst. Het werk van de nieuwe paus?

Knn
Knn
11 jaren geleden

Het is gewoon een oud doek met een 2D gezichtsafdruk van een man met een baard dat door iemand gemaakt is. Wie zegt dat Jezus (als hij dan al niet bestaan heeft) er zo uit zag? Jezus van Nazareth was een Jood en in dat gebied daar hebben ze donker/zwart haar en een getinte huidskleur. Blanke christelijke Europeanen hebben het beeld van de god Dionysos gekaapt en daar Jezus van gemaakt…Net als Maria en t kindje Jezus gekaapt is van Isis en Horus. Maar zoals ik al zei, het bewijs dat Jezus ooit heeft bestaan is schaars of indirect en eenzijdig op z’n best. Om over ‘god’ maar te zwijgen.

Delfia
Delfia
11 jaren geleden

De spijker ging door de hiel toentertijd. Dat weten we sinds kort, nog niet in de Middeleeuwen gezien de talloze afbeeldingen. De kans is heel groot dat de wade uit de eerste eeuw komt.
Van hologram naar 3D. Fascinerend.

http://www.youtube.com/watch?v=2N9NPuxCjXg

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x