Natuur en Milieu

Hele wereld spuwt vuur: Spectaculaire beelden vulkaanuitbarsting Papoea-Nieuw-Guinea

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vulkanen over de hele wereld spuwen vuur, as en stoom. In Papoea-Nieuw-Guinea, IJsland, Ecuador, Hawaï en Indonesië rommelt het onder de aarde. IJsland heeft te maken met de Bardarbunga die onder de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajökull, is uitgebarsten.

In het centrum van Ecuador verstoorde de Tungurahua de rust in de stad Baños met explosies en aardbevingen. Ook sierde lava uit Slamet in het centrum van Java in Indonesië de nachtelijke hemel. Klimtochten op de berg werden sinds begin augustus door de overheid al verboden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op het Groot Eiland van Hawaï is de noodtoestand afgekondigd vanwege lavastromen afkomstig van de vulkaan Kilauea. De lavastromen waren tot minstens anderhalve kilometer van woongebied genaderd.

In het oosten van Papoea-Nieuw-Guinea ontwaakte de Tavurvur op 29 augustus uit een diepe slaap. De laatste uitbarsting dateerde namelijk uit 1994. Toen barstte de Tavurvur gelijktijdig uit met de naburige Mount Vulcan. Stenen, as en stoom werden 18.288 meter de lucht ingestuwd. De uitbarsting van de Tavurvur viel samen met die van de Bardarbunga in IJsland. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft verschillende vluchten moeten omleiden.

Phil McNamara maakte onderstaande spectaculaire beelden van de uitbarsting in Papoea-Nieuw-Guinea:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
9 jaren geleden

Als kop ” Heel de wereld spuwt vuur” en dan zo’n lullig aswolkje laten zien en dat spectaculair noemen.
dan is dit toch wat meer in de goede richting 😉
https://www.youtube.com/watch?v=3zHgwiOK3oU

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Men zegt dat het de verstoring is van het magnetisch veld van de aarde is, veroorzaakt door de nadering van Niburu ( planeet X ).
Persoonlijk hoop ik dat de aandacht daarnaar toe wordt geleid, dat is beter dan alle opruiende taal die ik zojuist op Amerikaanse sites mocht lezen. Daar zijn ze echt goed bezig met verkeerde info te promoten.
Helaas wordt het hitsen en vinger wijzen naar Rusland steeds prominenter en wordt er van de NAVO landen verwacht dat zij zullen participeren in een derde wereld oorlog. Rusland zal dit gekonkel echt niet tot in het oneindige tolereren.
Dan heb ik toch liever een paar zware natuurrampen, veroorzaakt door Nibiru, als we toch moeten kiezen. Die zijn wel vervelend maar een kernoorlog is veel vervelender. En niet alleen voor ons of onze kinderen, maar het meeste voor moeder Aarde.
Als de mens niet schroomt kernwapens in te zetten , is de mens het niet waard om verder te gaan in zijn ontwikkeling. En het feit dat iedereen op zijn luie reet blijft zitten en er geen enkel protest te horen is,
geeft aan dat iedereen het hier mee eens is. Slechte resultaten uit het verleden geven een garantie voor slechtere resultaten in het heden.
Ik vraag niet eens meer ; kom eens in actie, dat is al vaak genoeg gevraagd, ik vraag nu om eens na te denken over de consequenties van het niet nemen van verantwoordelijkheid……..
Ik heb geen illusies meer omtrent het in eventueel actie komen van de Nederlandse bevolking, die zijn zo inert dat er geen beweging in te schoppen is. Maar dit wilde ik even kwijt.

Faith
Faith
9 jaren geleden

Gelooft er nog iemand dat die politieke poppenkast real is. Het is domweg slaapverwekkend. De kernwapens zijn allang van de aardbol afgehaald. (Ik geloof in buitenaardse hulp) Er zijn een paar zonnevlammen uitgestoten die er goed in gaan slaan, niemand weet waar en wanneer maar wel snel. Mogelijk zitten ze met hun handen in het haar en willen ze ons doen geloven dat WW3 uitgebroken is. Mensen, die macht hebben ze niet meer, het is de Hand van God om het zo maar eens te noemen, een natuurramp zal de aarde opschonen. Enkele ongemakken zijn onvermijdelijk. Een gewaarschuwd mens is dan al vanaf 21-12-2012 voorbereid.

barsoomx
barsoomx
9 jaren geleden

Welnee, mensen. De lava die wij zien is het resultaat van de vuilverbrandingsovens
van de Holle aarders, die ons naar hun gespoelde afval weer teruggieten…
Snapt U?

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x