Homepagina » Natuur en Milieu » Hele wereld spuwt vuur: Spectaculaire beelden vulkaanuitbarsting Papoea-Nieuw-Guinea
Hele wereld spuwt vuur: Spectaculaire beelden vulkaanuitbarsting Papoea-Nieuw-Guinea

Hele wereld spuwt vuur: Spectaculaire beelden vulkaanuitbarsting Papoea-Nieuw-Guinea

Vulkanen over de hele wereld spuwen vuur, as en stoom. In Papoea-Nieuw-Guinea, IJsland, Ecuador, Hawaï en Indonesië rommelt het onder de aarde. IJsland heeft te maken met de Bardarbunga die onder de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajökull, is uitgebarsten.

In het centrum van Ecuador verstoorde de Tungurahua de rust in de stad Baños met explosies en aardbevingen. Ook sierde lava uit Slamet in het centrum van Java in Indonesië de nachtelijke hemel. Klimtochten op de berg werden sinds begin augustus door de overheid al verboden.

Op het Groot Eiland van Hawaï is de noodtoestand afgekondigd vanwege lavastromen afkomstig van de vulkaan Kilauea. De lavastromen waren tot minstens anderhalve kilometer van woongebied genaderd.

In het oosten van Papoea-Nieuw-Guinea ontwaakte de Tavurvur op 29 augustus uit een diepe slaap. De laatste uitbarsting dateerde namelijk uit 1994. Toen barstte de Tavurvur gelijktijdig uit met de naburige Mount Vulcan. Stenen, as en stoom werden 18.288 meter de lucht ingestuwd. De uitbarsting van de Tavurvur viel samen met die van de Bardarbunga in IJsland. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft verschillende vluchten moeten omleiden.

Phil McNamara maakte onderstaande spectaculaire beelden van de uitbarsting in Papoea-Nieuw-Guinea:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Huisheks schreef:

  Men zegt dat het de verstoring is van het magnetisch veld van de aarde is, veroorzaakt door de nadering van Niburu ( planeet X ).
  Persoonlijk hoop ik dat de aandacht daarnaar toe wordt geleid, dat is beter dan alle opruiende taal die ik zojuist op Amerikaanse sites mocht lezen. Daar zijn ze echt goed bezig met verkeerde info te promoten.
  Helaas wordt het hitsen en vinger wijzen naar Rusland steeds prominenter en wordt er van de NAVO landen verwacht dat zij zullen participeren in een derde wereld oorlog. Rusland zal dit gekonkel echt niet tot in het oneindige tolereren.
  Dan heb ik toch liever een paar zware natuurrampen, veroorzaakt door Nibiru, als we toch moeten kiezen. Die zijn wel vervelend maar een kernoorlog is veel vervelender. En niet alleen voor ons of onze kinderen, maar het meeste voor moeder Aarde.
  Als de mens niet schroomt kernwapens in te zetten , is de mens het niet waard om verder te gaan in zijn ontwikkeling. En het feit dat iedereen op zijn luie reet blijft zitten en er geen enkel protest te horen is,
  geeft aan dat iedereen het hier mee eens is. Slechte resultaten uit het verleden geven een garantie voor slechtere resultaten in het heden.
  Ik vraag niet eens meer ; kom eens in actie, dat is al vaak genoeg gevraagd, ik vraag nu om eens na te denken over de consequenties van het niet nemen van verantwoordelijkheid……..
  Ik heb geen illusies meer omtrent het in eventueel actie komen van de Nederlandse bevolking, die zijn zo inert dat er geen beweging in te schoppen is. Maar dit wilde ik even kwijt.

  34 likes
  • Robert schreef:

   @huisheks….wat heeft jouw verhaal te maken met een vulkaanuitbarsting?
   Trouwens, Niburu…..die zou vorig jaar al eens voorbij komen, aldus de “verhalen”…….of heeft deze zogenaamde planeet een vertraging……

   10 likes
   • Huisheks schreef:

    Simpel; om in herhalingen te treden, het aardmagnetisme is verstoord en of dat nou komt door Niburu of dat het komt door de omkering v.d. magnetische polen, maakt niet uit. Feit is dat er veel vulkanen actief zijn en veel aardbeving gemeld worden.
    Omdat er op dit moment 2 verhaallijnen spelen die nogal belangrijk zijn, dacht ik van de 2 kwaden de minste rottige te moeten kiezen.
    Of de natuurrampen of de WO 3.
    Van mij mag je ook kiezen hoor. en ja, ik vind dat het met dit verhaal te maken heeft.
    En of je nu wel gelooft of niet in een aanstormende Planeet/Asteroïde/Komeet, de feiten liegen er niet om, dat is alles wat telt. En de feiten van de aanzet tot WO3 zijn er ook en liegen er ook niet om.
    Zo duidelijk ????

    13 likes
    • Sander schreef:

     Feit is dat vulkanen al miljoenen jaren wisselend actief zijn. Maar omdat ze nu actief zijn maak het echt niet in eens meer bijzonder.

     8 likes
    • Robert schreef:

     Je bent een doemdenker Huisheks. Dat is slecht voor jouw gezondheid.

     Er komen zoveel objecten af op in de richting van moeder aarde echter geen planeet Niburu. Nogmaals, deze fictieve planeet had schijnbaar al vaker langs moeten komen de afgelopen jaar. Ik heb nog niets gezien en er zijn ook geen tekenen die daarop wijzen.

     Er barsten een paar vulkanen uit. Nou en? Dat komt inderdaad wel eens vaker voor.
     Er wordt gevochten in de wereld. Helaas te veel en onnodig maar een nieuwe wereldoorlog zal er niet van komen.

     Huisheks, bekijk het leven van de zonnige kant. Al dat piekeren en malen is slecht voor je. Jouw verhalen zijn het bewijs en dat is een feit.

     3 likes
    • nunki schreef:

     De Zon heeft pas weer een poolomkering gehad. Dat is volkomen normaal, maar zou best een effect op de Aarde kunnen hebben. De parameters van de Zon zijn niet schokkend. Maar veranderingen op/in de Zon hebben een invloed op het klimaat, en triggeren vulkanen, aardbevingen op de hemellichamen in ons zonnestelsel.

     0 likes
   • frans schreef:

    niburu is volgens Rainbow phoenix’ in een greep gehouden bij de zon. gedurende een tijd, daarmee is hij uit de tijdlijn gehaald, vervolgens weer uit de greep van een zwaartekrachtveld los gelaten. En dus een andere route/baan heeft gevolgd, wel richt hij schade aan. En dat is de bedoeling. Maar niet de rampspoedige schade die door wetenschappers, (geheimgehouden), werd veerwacht en gekoppeld is aan het plan van de NWO. en 1 heerser op de wereld. Men heeft verwacht dat deze Niburu verwoestend uit zou werken en zo het werk zou doen voor diegenen die onder illuminati staan. Dus eigenlijk is het plan om een NWO te stichten volledig mislukt en zal ook nooit meer lukken, Wat ze nu nog doen is werkelijk overal kleine oorlogjes te veroorzaken die zou moeten leiden tot een WO-3 ook dit gaat niet door, er komt geen 1 wereld met 1 heerser. want rusland en china hebben het spelletje door en werken niet meer mee. Omdat er wel overal onenigheid is op de globe, gaan d burgers het zat worden, en willen 1 ding! WERELDVREDE!
    ik hoop van harte dat die vrede er komt en het kapitalisme en materialisme een einde vind……………………. .

    8 likes
  • Rik schreef:

   @huisheks
   Moet wel vervelend voor je zijn al die gedachten iedere keer in je hoofd te hebben.
   Misschien moet je eens bij jezelf te rade gaan waar dat vandaan komt? Wellicht dat je dan Zelf een vrediger leven krijgt, daar begint het tenslotte allemaal bij ons ieders Zelf.

   6 likes
   • Huisheks schreef:

    Slap geklets. Als jij je nergens druk over wilt maken, dan moet je in een hutje op de hei gaan zitten ver van de mensen af, dan hoef je ook geen verantwoording ergens voor te nemen.
    Toevallig maak ik mij wel zorgen om mijn kinderen en kleinkinderen en in wat voor wereld wij ze gezet hebben.
    Maar misschien heb je die nog niet, of kan het je niks bommen, dat kan ook.
    Maar laat mij in mijn waarde pls.

    9 likes
    • Rik schreef:

     @huisheks
     Je geeft dus al duidelijk aan dat het angstgedreven zorgen zijn om alles hoe JIJ ziet dat het ‘buiten je’ plaatsvindt. Des te meer redden om bij je innerlijke Zelf te rade te gaan. Dagelijks een half uurtje meditatie kan ik je zeker aanbevelen.

     1 likes
     • exegese schreef:

      @Rik, waarom zou @Huisheks de noodklok niet mogen luiden? Waarom hebben mensen zoals jij daar in vredesnaam zo’n moeite mee. Wat nou als mensen een half uurtje mediteren nou eens helemaal niet genoeg vinden. Wat nou als het kwaad in de loop der eeuwen stiekem een onvoorstelbare omvang heeft gekregen dat geen meditatie daar nog iets tegen kan doen, doch alleen bewustwording van de massa, wat alleen bewerkstelligd kan worden door onophoudelijk de noodklok te luiden ? Of moeten we verplicht net als jij daar al mediterend gewoon schijt aan hebben en maar wachten hoe het afloopt ? Kan dat je goedkeuring wel wegdragen misschien ? Nou de mijne niet . Ik heb respect en bewondering voor mensen die tegen de stroom in durven zwemmen, die hun mondje roeren ondanks alle tegenwerking.
      Vergeet niet dat de mainstream media, de meeste wetenschappers als mede universiteiten en opleidingsinstituten volledig onder controle staan van psychopaten die de new worldorder koste wat kost van de grond willen krijgen. En dat gaat lukken als wij de mond houden en alleen maar mediteren.

      2 likes
     • rik schreef:

      @exegese
      De noodklok van @huisheks is net zo eenzijdig als de mainstream media die jij en @huisheks zo verfoeit. Dualiteit ten top. Maar als jij vindt dat “de noodklok luiden” en “je mondje roeren” nodig is en bijdraagt, moet je dat zeker doen. En als je denkt dat je “De Massa” “Bewust kan laten worden”, doe je best. Misschien zou je in het klein kunnen beginnen om het kwaad in jeZelf te aanschouwen. Meditatie is daarbij een middel.

      2 likes
    • nunki schreef:

     Wij hebben dús geen kinderen, en kleinkínderen. Bewúste keuze. De beschaving is in verval, en zal uiteindelijk tenonder gaan. Dat zal geen vrijheid en democratie zijn. Zie het als het Romeinse rijk. Nu denk ik weleens, fck. had ik maar wel kinderen gemaakt. Maar dat is meer in de gedachte van een soort tegengewicht aan de moslims hier, met 7 kinderen elk minimaal.

     0 likes
  • herman de graaf schreef:

   Wie durft de confrontatie aan met een machtige overheid die geweld niet schuwt en je psychisch sloopt zodra je diezelfde overheid beticht van valsheid en machtsmisbruik.

   Om een strijd te winnen, en onze leiders te verhinderen ons welzijn te verruilen voor een conflict, heb je massa nodig. Je zou mogen verwachten dat onze volksvertegenwoordiging de regering ter verantwoording roept nu het Nederlandse volk willens en wetens in een conflictsituatie wordt gebracht.
   Maar ook in de Tweede Kamer ontbreekt kennelijk de moed voor het inrichten en klaarzetten van een tribunaal.
   Want het één voor twaalf, waarbij onze regering ons de verkeerde kant op (be)stuurt.
   Nu wreekt het zich dat noch de EU noch de NATO organisaties zijn met een democratisch gevormd bestuur. Wil je iets doen, dan hebben we een revolutie nodig. Omverwerping van de bestaand orde.
   In de USA is de kliek op deze situatie voorbereid. Hoe zit dat in de EU. Hebben wij in de EU FEMA kampen?

   4 likes
   • Polleke schreef:

    Waar hebben jullie het toch over? Het artikel gaat over vulkanen!!!
    Of je gelooft toch niet dat vulkanen uitbarsten omdat er oorlog is? Of het zullen wel weer wezens zijn op weg naar de aarde om de mensheid te redden

    10 likes
  • DennisdeB schreef:

   Hoi Huisheks, ik voel met je mee. Compassie is ver te zoeken. Iedereen is met zijn eigen bezig. Het lijkt wel of het hun al te veel is. Dus dan maar oogkleppen op. Teveel prikkels die zij niet kunnen verwerken.

   Zelfs mijn eigen vrienden, familie. De hype MH17 is alweer voorbij. De ego strelende ALS video op youtube zetten is ook alweer voorbij… Egoisme en ijdelheid vieren hoogtij.

   Vandaag een groot stuk in de krant van dat de MH17 waarschijnlijk de doofpot in gaat en niemand vraagt zich af in mijn omgeving , het waarom, geen vraagtekens.. Het boeit ze gewoon niet meer. :S

   Trending topic is ,,, voorbij, blijkbaar.

   Het medicijn voor kanker,, alleen voor de rijken.. 64000 per jaar… Terwijl India het kan reproduceren voor 112 euro per jaar. NIEMAND boeit het iets.

   Het vaakst hoor ik, kan je toch niks aan doen.
   Nee niet met die instelling!!!!!!!
   Het negeren en niet er over praten is vergeten en toe laten 🙁

   Soms moet ik een harder voorbeeld voorschotelen, van stel dat jouw kindje kanker had,, tja pech.
   Of was jouw vader niet overleden vorig jaar? Achja, PECH.

   Oh stel jouw vriendin zat aan boord van de MH17,, nouja Nederland blijft toch diegene steunen die er verantwoordelijk voor waren, want geld belangen gaan voor (onze) levens…

   Verdrietig ben ik er om. Zelfs je eigen familie,vrienden..

   11 likes
  • Roy schreef:

   Aardbevingen zijn de laatste jaren niet meer als anders, het voornaamste verschil is dat je er nu sneller iets over hoort. De aantallen zijn te bekijken via het aarbevingen archief (zie iets verder naar onder). Wat betreft het hele niburu verhaal. Daar heeft men het over 20 jaar nog steeds over en dan is hij volgens de desbetreffende waarschijnlijk net zo dichtbij als dat hij nu is. Nu komt hij echt!!! roepen ze dan.

   Maar ja, terug naar de aardbevingen.
   Als je het gemiddelde kijkt van 1990 t/m 1999 is er niet veel spannend te zien.
   Zie hier:

   http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eqarchives/year/info_1990s.php

   Hetzelfde geldt voor de jaren 2000 t/m 2012..
   Het ene jaar is het misschien wat meer dan het andere jaar, maar bijvoorbeeld in 2012 waren er net zo veel (of weinig) als in 1990

   Zie hier de grafiek t/m 2012

   http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eqarchives/year/eqstats.php

   En sorry huisheks, iedere keer begin je over actie ondernemen om vervolgens te klagen dat niemand het doet. Maar dat kan ook vanuit jezelf komen, je hoeft niet te wachten voordat andere het eerst doen. Je hebt er alle mogelijkheden toe.

   4 likes
   • Huisheks schreef:

    En WIE zegt jou dat ik dat al niet eens geprobeerd heb…
    Toevallig dus wel. En toevallig zijn het dan snoevers zoals jij die mij en “mijn acties” links laten liggen. Bang voor hun baan en wat de rest wel niet van ze zal vinden. Bah daarin ben ik al vaak genoeg teleurgesteld.

    1 likes
  • biko schreef:

   Wie is ‘men’? is dat familie van ‘ze’?
   Bovendien, Niburu? Dat heeft ‘men’ toch achter ‘zich’ gelaten?

   6 likes
   • exegese schreef:

    @biko,

    die naam, moet dat slaan op de Afrikaanse held Steve Biko ? Met zulke reacties maak jij zijn naam alleen maar te schande. noem jezelf dan liever Rutte of Timmermans of zo

    1 likes
  • Mimi schreef:

   Of Niburu nou wel of niet bestaat, deze x planeet heeft geen enkele invloed op moeder aarde.
   De reden van de vele uitbarstingen heeft te maken dat niet alleen de mensheid in een verhoging van frequentie zit maar de gehele aarde.
   De aarde is net zoals mensen bezig oude energieen te lozen. Moeder aarde is ook een wezen met bewustzijn.
   Alle vreemde fenomenen vanuit moeder aarde hebben dus met het asentie proces te maken.
   Maak je geen zorgen, laat je niet bang maken, laat de aarde haar ding maar doen.

   3 likes
  • Peter C. schreef:

   Geen beweging? Toch wel, op prinsjesdag:-)

   0 likes
  • Mark van de Ven schreef:

   Waarom moeten we zichtbaar in beweging komen? Ontwaken kan ook onzichtbaar en gebeurt volgens mij steeds vaker. Ontwaken kan dus op je “luie reet”.

   0 likes
 • barsoomx schreef:

  Welnee, mensen. De lava die wij zien is het resultaat van de vuilverbrandingsovens
  van de Holle aarders, die ons naar hun gespoelde afval weer teruggieten…
  Snapt U?

  5 likes
 • Faith schreef:

  Gelooft er nog iemand dat die politieke poppenkast real is. Het is domweg slaapverwekkend. De kernwapens zijn allang van de aardbol afgehaald. (Ik geloof in buitenaardse hulp) Er zijn een paar zonnevlammen uitgestoten die er goed in gaan slaan, niemand weet waar en wanneer maar wel snel. Mogelijk zitten ze met hun handen in het haar en willen ze ons doen geloven dat WW3 uitgebroken is. Mensen, die macht hebben ze niet meer, het is de Hand van God om het zo maar eens te noemen, een natuurramp zal de aarde opschonen. Enkele ongemakken zijn onvermijdelijk. Een gewaarschuwd mens is dan al vanaf 21-12-2012 voorbereid.

  3 likes
 • Delfia schreef:

  Ball of Energy Approaching Earth From the South

  https://www.youtube.com/watch?v=REjqlKfVQDo

  2 likes
 • Ruud schreef:

  Als kop ” Heel de wereld spuwt vuur” en dan zo’n lullig aswolkje laten zien en dat spectaculair noemen.
  dan is dit toch wat meer in de goede richting 😉
  https://www.youtube.com/watch?v=3zHgwiOK3oU

  0 likes
 • Eddie schreef:

  Ik raad een ieder aan eens de ESA site te bezoeken en dan het swarm project te bekijken.
  Verdere uitleg overbodig,zoniet zoek op YT eens naar earth has 4 ploes.

  Speak you again

  0 likes
 • RoyHoek schreef:

  Er zit een reuzen draak onder de grond
  zou niet zo gek zijn dat hij pissig is geworden – mensen denken dat het een duivel is en ook nog eens god is .

  vuur is licht . tja ik ga na denken .

  0 likes
 • x

  Check Also

  ijsland

  Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

  Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

  wetenschappers

  Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

  De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

  >