Gezondheid

Borstvoeding bevat van nature cannabinoïden uit cannabis

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het menselijk lichaam bevindt zich een complex systeem van eiwitten die bekend staan als cannabinoïde receptoren.

Ze zijn speciaal ontworpen om cannabinoïden als tetrahydrocannabinol (THC), de psychoactieve stof die voorkomt in cannabis, te verwerken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Uit verschillende wetenschappelijke studies is gebleken dat borstvoeding van nature veel cannabinoïden bevat die ook worden gevonden in cannabis en die essentieel zijn voor de ontwikkeling van een kind.

Honger

Celmembranen in het lichaam zijn voorzien van cannabinoïde receptoren die, wanneer ze worden geactiveerd door cannabinoïden en verschillende andere nutriënten, cellen beschermen tegen virussen, schadelijke bacteriën, kanker en andere aandoeningen. Borstvoeding zit bovendien boordevol met endocannabinoïden die pasgeboren baby’s leren hoe ze moeten eten.

Zonder cannabinoïden in borstvoeding zouden pasgeborenen niet weten hoe ze moeten eten en zouden ze niet verlangen naar voedsel. Baby’s van zogende moeders krijgen natuurlijke cannabinoïden binnen die honger stimuleren en die de groei en ontwikkeling bevorderen.

Stigma

Endoncannabinoïden worden aangetroffen in moedermelk en de activatie van CB1-receptoren (cannabinoïde receptor type 1) speelt een essentiële rol bij het geven van borstvoeding, zo blijkt uit een studie uit 2004 in het European Journal of Pharmacology.

CB1-receptoren bevinden zich in het brein terwijl de CB2-variant in het immuunsysteem en de rest van het lichaam resideert. Elk van deze receptoren reageert op cannabinoïden. We kunnen er niet omheen dat het menselijk lichaam is gebouwd voor cannabinoïden omdat deze nutriënten een belangrijke rol spelen bij het beschermen van cellen tegen ziekte, het versterken van het immuunsysteem, het beschermen van het brein en het zenuwstelsel, het verlichten van pijn en het remmen van ontstekingen.

Het stigma op cannabis is langzaam aan het verdwijnen. Er zijn inmiddels duizenden studies verschenen die de veiligheid en voordelen van cannabinoïden aantonen. Het zijn gezondheidsbevorderende supervoedingsstoffen met een oneindige potentie om ziektes te voorkomen.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Ik ben een liefhebber van cannabis.Nu is het iedereen duidelijk, waarom ik zo graag met borsten speel.-))))))De krant van vandaag laat zien, dat het noorden van nederland, niet is ingenomen met het wietpasje in het zuiden van Nederland.Gelukkig zijn er Burgemeesters met verstand.

jeseah
jeseah
11 jaren geleden

Lieve

THC tender healing care 🙂

Love

tobyi or notting
tobyi or notting
11 jaren geleden

Is het niet dat wat je (NOG)niet heb ervaren je nog moet ervaren om je cirkel van het leven rond te maken.
Dat wil toevoegen als je geen borst voeding heb genoten, je cannabis zal genieten op latere leeftijd. Op welke leeftijd en hoe en met wie je dat dan doet kan bepalen of je wel of niet verslaaft raakt.

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

[quote name=”jeseah”]Lieve

THC tender healing care 🙂

Love[/quote]
Wat prachtig gezegd een compliment!!

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x