Archeologie

De geheime geschiedenis van reuzen in Roemenië

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het mijnstadje Rosia Montana zijn door de jaren heen veel interessante archeologische vondsten gedaan. Zo werd er in 1976 een 10 meter lang skelet gevonden. Dat schrijft Ancient Origins.

In februari 2012, toen mijnbouw nog was toegestaan in de gemeente, volgde een groep geologen een goudader die uitmondde in een ondergrondse ruimte. Ze troffen daar een grafsteen aan die bleek te bestaan uit 50 karaat goudstof en wolfraam. Laboratoriumonderzoek wees uit dat het materiaal was vervaardigd met behulp van een onbekende technologie.

De ondergrondse ruimte bevindt zich onder het dorp Cornea. In 1976 zijn daar een aantal opmerkelijke ontdekkingen gedaan. Omdat er zulke ongewone en schokkende dingen werden gevonden, werd de ruimte door het leger afgesloten met cement. Mensen die op de hoogte waren van het bestaan van de ruimte moesten een geheimhoudingsverklaring ondertekenen.

Massief goud

Archeologen stuitten op een 10 meter lang skelet van een reus. Het skelet werd voor analyse naar Moskou gestuurd. Daarna is er nooit meer iets over gehoord. De grafsteen was zes meter breed, 12 meter lang en drie meter hoog. Het object woog circa 1700 ton, waarvan 900 ton massief goud. Het is niet bekend waar de grafsteen zich vandaag de dag bevindt.

De geheime geschiedenis van reuzen in Roemenië
Sculptuur van reuzenbeen in Corbii de Piatra (Wikicommons)

Eén van de archeologen maakte een aantal foto’s en stuurde ze op naar een linguïst. Die ontdekte smaragdgroene teksten op het voorwerp. De linguïst suggereerde dat het zou kunnen gaan om de taal van de Pelasgen, het voor-Griekse volk waar niet veel over bekend is.

In Roemenië worden verschillende namen gegeven aan reuzen. In de gemeente Bozioru worden ze tartari genoemd. In de buurt van de stad Boldesti-Scaeni zijn uitzonderlijk lange skeletten gevonden. Lokale bewoners dachten gelijk aan de tartari.

Mysterie

In Teleorman, Giurgiu en het zuiden van Muntenië staan reuzen bekend als jidovs (jidovi). Een lokale legende spreekt van een held genaamd Novac die de strijd aanging met een jidov.

Tussen 1940 en 1950 legden archeologen 80 skeletten van reuzen bloot. De skeletten waren gemiddeld vier tot vijf meter lang. In oktober 1989 werden 20 reuzenskeletten gevonden in Pantelimon. Dergelijke ontdekkingen zijn ook gedaan in Polovragi en het Bucegigebergte, waar werklieden op een netwerk van ondergrondse tunnels stuitten.

In Roemenië zijn op veel verschillende plaatsen skeletten van reuzen gevonden. Vaak ‘verdwenen’ de skeletten vlak nadat ze waren ontdekt. Het mysterie van de Roemeense reuzen blijft vooralsnog onopgelost.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold
Arnold
6 jaren geleden

Volgens mij ‘verdwenen op last van hogerhand’.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

De Nephilim’s reuzen nageslacht blijven maar boven komen drijven. Het maakt niet uit hoe vaak de Lucifer volgelingen het proberen te verdoezelen en uit de aandacht van de mensheid proberen weg te houden, of ze tot Aliens verklaren. Er zijn altijd meer te vinden in deze tijd. En nu, met het internet beschikbaar voor iedereen meer dan ooit, kunnen de sporen niet meer worden uitgewist voordat het het oog bereikt van de mensheid.

Ted
Ted
6 jaren geleden

Maar wat is het nut om het te verdoezelen.Wat kunnen wij er mee als het waar is.En waarom zou het niet waar zijn.

René van Zalk
René van Zalk
6 jaren geleden

Het waren uit de kluiten gewassen Terroristen 🙂

Groetnnn uut Nunspeed.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x