Gezondheid

ADHD: Drukke kinderen of drukke samenleving? (video)

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2005 slikten 70.000 Nederlanders medicijnen tegen ADHD, afgelopen jaar waren dat er al 220.000. Dat is een verdriedubbeling.

Er zijn steeds meer ouders die hun kind laten behandelen voor ADHD. Is het een noodzakelijke diagnose of een modegril?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tiffany is 12 en kan zich moeilijk concentreren. Haar schoolprestaties gaan achteruit en haar ouders zijn bang dat ze een slechte Cito-toets zal maken. Tiffany wordt aangemeld bij de ADHD-poli, krijgt de diagnose ADHD en moet Ritalin slikken. De medicijnen helpen niet en de ouders vragen om een hogere dosis. Tiffany is thuis versuft en boos. Na een ruzie neemt ze een handvol pillen en belandt ze in het ziekenhuis.

Yoram is 8 en wordt ook aangemeld voor de ADHD-poli. Zijn ouders vinden hem druk en onsamenhangend. Yoram wordt gediagnosticeerd met ADHD, maar hoeft geen medicijnen. De moeder van Yoram wil liever ook geen medicijnen slikken. De ouders van Yoram krijgen begeleiding en tips om meer structuur te brengen in het leven thuis.

Deel 1 van de uitzending ADHD is afgelopen maandag uitgezonden en kan hieronder worden bekeken. Deel 2 wordt aanstaande maandag uitgezonden.

Get Adobe Flash

Bron: Ncrv.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
10 jaren geleden

Its all about the money

harryy
harryy
10 jaren geleden

Ik kon hem niet afkijken .Ik vind dit zo ziek !!!! Kinderen aanpraten dat er iets mis is met ze kom op zeg !! Waar is het bewijs dat ze lichaamlijk iets missen ????? Die is er niet natte vingerwerk om misselijk van te worden .Een kind mag geen kind meer zijn in deze tijd walchelijk gewoon !!

Linda
Linda
10 jaren geleden

Wie kan mij volgen, wie jou… De prachtige wezens die we waren bij onze geboorte. We kwamen met de sterren in onze ogen. De zuiverheid die we hier niet meer mochten zien. We raakten verdwaald maar de herinnering bleef. In iedere mens. Laten we er weer contact mee maken. Je bent prachtig, ieder van jullie en ik.

realitycheck
realitycheck
10 jaren geleden

vitamine d, magnesium en vit. c.. en binnen 3 mnd, met de juiste doseringen en weg is de zgn adhd. Uiteraard icm normaal en gezond voedsel zonder lighttroep e.d. er in.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x