Het Complot

Rabbi’s betrapt op illegale orgaanhandel met prestigieuze ziekenhuizen

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Israëliër Levy Izhak Rosenbaum, woonachtig in Brooklyn in de staat New York, heeft schuld bekend aan illegale handel in nieren.

De organen werden gekocht van Israëliërs en verhandeld aan prestigieuze Amerikaanse ziekenhuizen. Rosenbaum bekende ook schuld aan samenzwering om te bemiddelen in de illegale verkoop van nieren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nierpatiënten betaalden Rosenbaum in totaal 300.000 euro voor nieren die waren geoogst in Israël. Rosenbaum’s advocaten beweren dat alle donoren instemden met de transplantatie, maar een Amerikanse wet uit 1984 verbiedt het kopen of verkopen van organen voor transplantatie.

Rosenbaum kocht de nieren op voor 7.200 euro en verkocht ze voor 90.000 euro per stuk aan gerenommeerde ziekenhuizen zoals het Johns Hopkins Hospital in Baltimore. Hij gebruikte het geld om vastgoed op te kopen.

Rabbi’s

Volgens antropologe en expert op het gebied van orgaanhandel Nancy Scheper-Hughes is Israël een broeinest van illegale orgaanhandel. Rosenbaum werd in 2009 gearresteerd tijdens een grootschalige undercoveroperatie. Een FBI-agent deed zich voor als zakenman om Rosenbaum en 46 andere handelaren, met name rabbi’s, op heterdaad te betrappen.

Tegenover de rechtbank van New Jersey bekende Rosenbaum op 27 oktober jongstleden schuld aan illegale orgaanhandel en samenzwering. Hij kan rekenen op 20 jaar gevangenisstraf en een boete van 180.000 euro. Bovendien kan hij het land worden uitgezet. De definitieve strafmaat wordt op 2 februari aanstaande bekendgemaakt.

“De zwarte markt voor menselijke organen vormt niet alleen een groot risico voor de volksgezondheid maar redt alleen de levens van patiënten die het zich kunnen veroorloven,” aldus Paul Fishman van het OM. “Wij dulden een dergelijke belediging van de menselijke waardigheid niet.”

De meeste landen ter wereld hebben wetten die orgaanhandel verbieden, maar omdat er extreem veel vraag is naar organen viert de zwarte markt hoogtij. De artsen en ziekenhuizen die de transplantaties hebben uitgevoerd worden niet vervolgd.

Bron: Naturalnews.com

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x