Homepagina » Buitenaards » ‘Het CDA is een virus. Elke keer als je denkt dat het is uitgeroeid komt het in gemuteerde vorm weer terug’
cda
Foto: Peter van der Sluijs CC BY-SA 4.0

‘Het CDA is een virus. Elke keer als je denkt dat het is uitgeroeid komt het in gemuteerde vorm weer terug’

Hugo de Jonge is de nieuwe leider van het CDA. Vlak voordat de uitslag van de lijsttrekkersverkiezing van de partij bekend was, veegde druktemaker Marcel van Roosmalen in één van zijn columns de vloer aan met het CDA en met De Jonge.

“Het CDA is een ziekte. Elke keer als je denkt dat het is uitgeroeid komt het in gemuteerde vorm weer terug,” zei hij in De Nieuws BV. De Jonge noemde hij ‘achterbaks’. “Hij heeft onder andere mijn bejaarde moeder gemarteld met eenzame opsluiting.”

Bewezen onbetrouwbaar

“Behalve normen en waarden kan ik nul ideeën van het CDA opnoemen. Het maakt ook niet uit van Sywert van Lienden in dat verkiezingsprogramma van ze schrijft, ze houden zich er toch niet aan. Het zijn meelopers, ze hebben geen ruggengraat. Het gaat ze om de macht. Ze zijn bewezen onbetrouwbaar. Het CDA is wansmaak.”

“Alle leden krijgen een gratis sjaal. Niet gewoon groen, maar zorgcomplex-groen. Daar zit dan ook het grootste kiezerspotentieel. Of beter gezegd lag, want Hugo de Jonge heeft er om raadselachtige redenen alles aan gedaan om die groep te decimeren. Hij is een CDA’er met daadkracht en bewijsdrang. Dat zijn de engste.”

Bekijk de video hieronder:

[NPO Radio 1]
5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
7 maanden geleden

De meeste stemmers komen uit de provincie, denk ik. Ze hebben geen idee wat er te koop is in de ‘grote stad’.

exegese
exegese
7 maanden geleden

Treffend omschreven, helaas geldt dit in grote lijnen voor de algehele politiek en daarmee voor een ieder een onontkoombare en constante bron van ellende ! De gevolgen zullen desastreus zijn als we dit nog langer toelaten !

Pieter
Pieter
7 maanden geleden

Het CDA is een partij waar alleen de bejaarden nog op stemmen die hun hele leven CDA hebben gestemd.

Meer dan 10 zetels gaan ze niet meer halen, met Omtzigt hadden ze nog een kans op échte verandering hoewel ik dan ook niet op CDA gestemd zou hebben.

Jelte
Jelte
Reactie op  Pieter
7 maanden geleden

Naamgenoot 😉

Matt
Matt
Reactie op  Pieter
7 maanden geleden

Als De Jonge het van de ouderen moet hebben zal hij niet lang aan het roer staan van het CDA aangezien het bezoek aan ouderen in verpleeghuizen weer drastisch beperkt wordt en het verleden heeft nu aangetoond dat veel oudjes dat niet overleven.
De Jonge is dus kapitein van een zinkend schip wat hij zelf heeft lekgeslagen.

Rob
Rob
Reactie op  Pieter
7 maanden geleden

Omtzigt is voor een politicus nog veel te menselijk dus die zou sowieso nooit gekozen worden als lijder. En nee, lijder met ij is geen schrijffout in dit perspectief. Leiders bestaan niet in politiek, wel lijders omdat het allemaal alleen maar om macht draait. Ze lijden aan grootheidswaan.

Doosje Kleenex
Doosje Kleenex
7 maanden geleden

Zoals zij die zich buiten de provincie scharen totaal geen benul hebben van wat daar speelt. En vooral een denigrerende blik hebben.

Peter
Peter
7 maanden geleden

En dan wordt de wereld, en dus ook Nederland al jaren geteisterd door een ander virus wat nog enger en gevaarlijker is, het DEUG virus.
Mensen die besmet zijn met dit virus hebben hun realiteitszin volledig verloren en heulen erg graag met vijandige groepen mee omdat ze die zielig vinden.
Patiënten met “DEUG” zijn voornamelijk te vinden onder fans van linkse partijen en houden ervan om anders denkenden voor fascist en racist uit te maken als hun dat uitkomt, het tast namelijk hun hersenen op een ernstige manier aan.
Helaas is er geen vaccin tegen dit enge “deugen” dus is het enige wat misschien helpt het ooit Keihard afstraffen van dit soort besmette figuren.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 maanden geleden

Oorlog door infiltratie !!

https://youtu.be/-fhGV1LxeKQ

Jan Schaepman
Jan Schaepman
7 maanden geleden

Ach, Hugo de Jonge, ik heb hem altijd al heel vaccinerend gevonden.

salvar
salvar
7 maanden geleden

het maakt mij helemaaaaaal geen zak uit wie de baas is of was , het is een grote criminele bende.
niet alleen hier maar ook in belgie , ze houden vast aan het virus (wast niet bestaat) wat elke keer zogenaamd weer de kop opsteekt.
sjonge , sjonge sjonge 55 tot 200 gevallen of wat meer zoals ze zeggen over heel belgie wat een stijging brrrrr.
in nederland kunnen ze er ook van , nu 38 personen in de vliegtuigen niet in een vliegtuig hoor maar ook weer verspreid.
ze zullen wel verkouden zijn ge weest of gesnotterd van de airco?
als je niest door pollen hup corona.
als je je neus snuit hup corona.
als je je verslikt hup corona.
alles wordt onder het corona verstopt het probleem is door normale reacties maakt niet uit wat hup corona.
heb je je handen als ontsmet nee je maak de goede bacterien kapot en krijg je iets anders.

Sjazon
Sjazon
7 maanden geleden

Veel CDA leiders zijn m.i. altijd achterbaks geweest. Jaren geleden, nog in de vorige eeuw, las ik een artikel in Volkskrant of Trouw, een van de twee.
Het betrof een dubbel interview met Jan de Koning en Ruud Lubbers.
Beide heren vonden Joop den Uyl een raar, achterlijk en ouderwets mannetje omdat Den Uyl (een vegetariër) nog ouderwets brood met kaas meenam voor de lunch terwijl deze heren zich tegoed deden aan de maaltijden in restaurants.
Dat je om zoiets iemand achterlijk vindt, het is om te huilen. Het was dan ook de CDA arrogantie. Dat nog niet versleten is.

Ad.
Ad.
7 maanden geleden

En het was ook diezelfde Jan de Koning, die zei, dat we in de toekomst allemaal maar genoegen moesten nemen met “Een boterham met tevredenheid”. Maar inmiddels is hij nét zo dood, als zijn zakkenvullende collega’s Lubbers en Mugabe. De boel voor anderen verkloten, en er zelf tussenuit naaien! Dat CDA red het nog niet, al zouden ze Jezus Himself als lijsttrekker kunnen stikken. Voor her CDA, zouden de leeuwen en het circus nog uitkomst kunnen bieden. Heer Omzicht; wees wijs, en versterk de gelederen van de FvD. Of de PVV, om er voor te zorgen, dat hun werkterrein iets groter wordt, dan het islamiserings-verhaal van “One Trick Pony” Geert Wilders

x

Check Also

de jonge

Hugo de Jonge over 2020: ‘Schitterend, had het voor geen goud willen missen’

Steeds meer groepen Nederlanders zijn door de ...

rutte

Rutte staat torenhoog in de peilingen, maar Nederland is klaar met hem

Of het nu gaat om het faciliteren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x