CoronaBuitenland

Het Europese vaccinatieschandaal wordt alleen maar groter door deze uitgelekte documenten

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

Adjunct-directeur en verantwoordelijke voor COVID-19 bij het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA Noël Wathion rapporteerde op 19 november 2020 hoe hij onder druk werd gezet door EU-baas Ursula von der Leyen. Hij was één van de mensen bij het EMA die de risico’s moest inschatten van de vaccins, die ons van de pandemie zouden ‘verlossen’.

Een dag later, op 20 november 2020, sloten de EU en Pfizer een contract voor 300 miljoen vaccindoses, waarin stond dat er op dat moment nog niets bekend was over de werkzaamheid en langetermijneffecten van het vaccin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Wathion sprak in een e-mail aan zijn collega’s van een ‘sfeer’ die niet alleen ‘behoorlijk gespannen’ was, maar ‘af en toe zelfs een beetje ongemakkelijk’. Een vertraging van enkele weken tussen de Amerikaanse en Europese goedkeuring is voor de Europese Commissie ‘wellicht niet makkelijk te accepteren’ omdat ‘de politieke gevolgen’ te groot zouden zijn.

Werkelijk waar onvoorstelbaar

De Pfizer-vaccins werden goedgekeurd onder druk en onder het motto: het is buigen of breken, aldus Remco van Velzen, die de e-mail op X heeft gepubliceerd. Hij plaatste ook een tweede mail van het EMA, waaruit blijkt dat ze in november 2020 op de hoogte waren van verschillen tussen commerciële (mRNA-integriteit van 55 procent) en proefbatches (mRNA-integriteit van 78 procent). Daar bestonden grote zorgen over.

Ze hebben duidelijk overwogen of ze nieuwe klinische onderzoeken nodig zouden hebben voor het commerciële product met een verminderde mRNA-integriteit. Dat dit klaarblijkelijk niet of nauwelijks is gebeurd en ook niet als zware eis is gesteld door het EMA is werkelijk waar onvoorstelbaar, vindt Van Velzen.

Onverwachts overleden

De politieke fallout lijkt te groot te worden als wij te lang wachten met goedkeuren, aldus EMA-topman Wathion in zijn mail. Data-analist Cees van den Bos zegt daarover: “Dan maar beter 150 miljoen Europeanen inspuiten met die rommel waarvan we niet weten wat de concentratie is. Ik zal aan deze bureaucraten denken als ik weer een voetbalverzorger het veld op zie rennen met een AED.”

Saillant detail: Wathion is in augustus onverwachts overleden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 177 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helga
Helga
6 maanden geleden

En…….. wie gaat er iets mee doen ? Wordt het gepubliceerd in MSM ? Berijkt het een fantastische grote groep mensen ? Is het antwoord nee..?.Welnu……..dan vraag ik mij af, wat heeft dit voor andersoortige waarde dan het maar ter kennisgeving aan te nemen.

Balthazar Gerards
Balthazar Gerards
6 maanden geleden

Karma is a bitch. 😂🤣🤣

hans
hans
6 maanden geleden

begrijp ik nou goed dat hij meewerkte aan de goedkeuring van de klonterspuiten omdat hij de sfeer ‘af en toe zelfs een beetje ongemakkelijk’ vond?
serieus?
is dat zijn excuus om al die tijd niet zijn smoel open te trekken over de genocide?

NooT
NooT
6 maanden geleden

Alweer van die lui die nu opeens heilig boontje spelen.
Had er tóen wat van gezegd!

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x