Buitenland

Coalitie tegen de Islamitische Staat heeft iets te verbergen in Syrië

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Syrië is iets verdachts aan de gang, maar de westerse massamedia blijven verdacht stil over de kwestie. Dat zegt de Amerikaanse marineveteraan Gordon Duff.

Er zijn conflicten in Syrië, Jemen, Saoedi-Arabië, Kameroen, Nigeria, Afghanistan, Oekraïne en Libië. De grote Amerikaanse media besteden het liefst geen aandacht aan de meeste van deze conflicten, zo zegt de redacteur van Veterans Today.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Als je de kranten leest is er geen oorlog, is er geen ISIS, geen al-Nusra, geen akkoord van Minsk, zijn er geen tapijtbombardementen in Jemen en worden er geen Saoedische vliegbases verwoest,” schreef Duff met een vleugje ironie in zijn artikel voor New Eastern Outlook.

Elektriciteitscentrale

“De anti-ISIS-coalitie onder aanvoering van de Verenigde Staten heeft duidelijk iets te verbergen,” benadrukte de expert. Duff herinnert aan de aanval van Amerikaanse bommenwerpers op een elektriciteitscentrale in Aleppo, waardoor 2,5 miljoen Syriërs plotseling zonder stroom kwamen te zitten.

Verrassend genoeg was deze aanval niet gericht tegen terroristen of een ‘regime’, aldus de marineveteraan. De Amerikaanse gevechtstoestellen waren bezig de infrastructuur van de grootste Syrische stad te verzwakken. Bij de aanval kwamen ook vele vreedzame burgers om het leven.

“Je kunt je afvragen waarom Amerika een elektriciteitscentrale bombardeerde, terwijl er elders in het land genoeg bruiloften en begrafenissen waren,” schreef Duff sarcastisch. De Amerikaanse mainstream media hebben het incident grotendeel genegeerd.

Niemandsland

De Russen ontdekten vlak bij de Syrisch-Jordaanse grens een gebied waar bommen waren gevallen. “Het gaat om een gebied waar niemand ‘officieel’ bommen heeft laten vallen. Toch was het gebied volgens een Russische commandant tientallen, misschien wel honderden keren gebombardeerd alsof iemand niets beters te doen had,” aldus Duff.

“Velen vragen zich af waarom er na 6000 Amerikaanse luchtaanvallen tegen ISIS zo weinig schade is aangericht,” ging hij verder. “Werden die in niemandsland uitgevoerd omdat iemand niets beters te doen had?”

Koerden

Wat is er echt aan de hand in Syrië? In tegenstelling tot de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië blijft Turkije tegen de Islamitische Staat vechten. De Turkse luchtmacht heeft volgens Duff meer dan 6000 luchtaanvallen uitgevoerd tegen de terreurbeweging, nog meer dan de Amerikaanse coalitie.

“90 procent van de luchtaanvallen werd uitgevoerd op Turks grondgebied en ze waren allemaal gericht tegen de Koerden,” schreef de marineveteraan. Turkije bombardeerde de PKK, die samen met de coalitie tegen ISIS streed. Washington heeft daar niet op gereageerd, aldus Duff.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x