Het Complot

Wie was de graaf van Saint-Germain?

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De graaf van Saint-Germain was een mysterieus persoon die als alchemist het geheim van de transmutatie zou hebben ontsluierd.

Hij bewoog zich binnen de hofkringen van het pre-revolutionaire Frankrijk en beweerde 4000 jaar oud te zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De identiteit van Saint-Germain is gehuld in mysterie. Hij studeerde naar verluidt aan de Universiteit van Siena in Italië waar hij beschermeling was van groothertog Gian Gastone de’ Medici.

Bezoekers van Venus

Saint-Germain werd in 1710 voor het eerst gezien door Baron de Gleichen, die hem in Venetië plaatst. Andere beschreven verschijningen van de graaf vinden plaats in Londen in 1743 en in Edinburgh in 1745. In 1758 verscheen de graaf in Versailles. In 1760 vertrok hij via Nederland naar Engeland op een missie voor Lodewijk XV.

Na deze missie reisde de graaf via Nederland naar Sint-Petersburg waar hij aanwezig was bij de staatsgreep en troonsbestijging van Catharina de Grote. Het jaar daarop kocht Saint-Germain land op in de Zuidelijke Nederlanden.

De graaf verdween een aantal jaren en dook in 1774 op om zich te melden bij een Beierse graaf. In 1776 was de graaf in Duitsland, waar dat jaar door Adam Weishaupt en baron Adolph von Knigge de Illuminati werd opgericht. Saint-Germain beweerde tegenover koning Frederik een vrijmetselaar te zijn.

Daarop zou de graaf levend gezien zijn in Parijs in 1835, in Milaan in 1867 en in Egypte tijdens de veldtocht van Napoleon. Napoleon III hield een dossier over hem bij, maar dit werd tijdens de grote brand in het Hotel de Ville van Parijs in 1871 vernietigd. Vervolgens duikt de graaf in 1926 op in Rome. Theosoof Guy Ballard beweerde dat hij de graaf heeft ontmoet op Mount Shasta en dat hij hem in contact bracht met bezoekers van Venus.

Waterman-tijdperk

Op 28 januari 1972 verklaarde minnaar van zangeres Dalida, Richard Chanfray, op de Franse televisie dat hij de graaf van Saint-Germain was. Hij beweerde ook dat Lodewijk XV nog in leven was.

Veel occulte groepen eren Saint-Germain als een Verheven Meester. Hij wordt verondersteld vele magische krachten te bezitten zoals de kunst van het teleporteren, het leviteren, het door muren kunnen lopen en het telepathisch beïnvloeden van mensen.

In New Age-kringen wordt de graaf geassocieerd met de kleur violet en de amethist. Hij wordt ook gezien als de Kosmische Meester van de Zevende violette Straal. Aangezien het aanstaande astrologische tijdperk, het Waterman-tijdperk, beheerst zal worden door de Zevende violette Straal wordt Saint-Germain soms ook wel De Kosmische Meester van het Waterman-tijdperk genoemd.

Rozenkruiser Max Heindel beschreef de graaf van Saint-Germain als één van de latere belichamingen van Christian Rosenkreuz, de stichter van de Orde der Rozenkruisers.

In het boek The Seven Words van Samael Aun Weor wordt Saint-Germain gezien als de beheerser van de wereldpolitiek. Weor beschouwt Saint-Germain als iemand die door het toepassen van alchemie de dood heeft overwonnen. In zijn boek Esoteric Course of Kaballah vertelt Weor dat Saint-Germain alle talen spreekt en met alchemie diamanten kan maken. De graaf zou ook werken met het geheim van de alchemie, seksuele transmutatie, mogelijk gemaakt door witte seksuele magie.

Volgens verschillende groepen heeft Saint-Germain verder de volgende belichamingen gehad:

 • Heerser van een bloeiende beschaving in wat nu de Sahara is, 70.000 jaar geleden
 • Hogepriester op Atlantis, waar nu het eiland Cuba ligt, 13.000 jaar geleden
 • Samuel, religieus leider in Israël, elfde eeuw voor Christus
 • Sint Jozef, de man van Maria en de opvoeder van Jezus, Nazareth, eerste eeuw voor Christus
 • Sint Albanus, Engeland, derde eeuw na Christus
 • Filosoof Proclus, Athene, 410 na Christus
 • Magiër en adviseur Merlijn, Groot-Brittannië, vijfde eeuw na Christus
 • Filosoof Roger Bacon, Engeland, 1220 na Christus
 • Organisator achter de schermen van geheime genootschappen in Duitsland, veertiende eeuw
 • Christoffel Columbus, Spanje, 1541
 • De graaf van Saint-Germain, de wonderman van Europa in de achttiende en negentiende eeuw

Tot slot geloven aanhangers van NESARA, een veronderstelde geheime wet waarvan de Amerikaanse regering het bestaan ontkent, dat Saint-Germain nog steeds leeft en actief samenwerkt met goedwillende ruimtewezens om de wet geratificeerd te krijgen.

Bron: Wikipedia

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
11 jaren geleden

Space future exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen

Genetici dansen op hun achterste poten in het debatgeweld wel buitenaards of geen buitenaards dna of genen in de menselijke corpus humanus….

Op zekere leeftijd worden de haren bij de mensen grijs van kleur binnen al rassen van de bevolking, sommigen helaas niet, bij sommige blonde kleurtypes vindt men bij dertigers tot zestigers geen enkele grijs haar, wat een zeldzaamheid schijnt te zijn?

Redice
Redice
11 jaren geleden

yeah, sure.. waarom ook niet?
een man van minstens 70.000 jaar oud?
ruimdenkend zijn ok, maar dit? komaan zeg
saint germain is wel goeie soep 🙂

John
John
11 jaren geleden

Ja sinterklaas is toch ook 600 jaar en volgens de bijbel werd men in den beginnen ook zo gemiddeld 500 jaar dit slaat nergens op of geloven jullie ook dat ik 8000 jaar oud ben en van Jupiter kom omdat ik dat zeg.

itanimulli
itanimulli
11 jaren geleden

Als hij magische krachten had/heeft zou hij dan echt VIA Nederland naar Engeland teleporteren? Of VIA Nederland naar Sint-Petersburg? Ik zou dan liever rechtstreeks gaan lijkt me.

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x