Buitenland

Mysterieuze ruimtebollen vallen uit de lucht in Vietnam

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Vietnamese leger doet momenteel onderzoek naar de herkomst van drie metalen bollen die in het noorden van het land uit de lucht zijn gevallen.

Het grootste object weegt zo’n 45 kilo en is ontdekt in de provincie Tuyên Quang, meldt de website Thanh Nien News. Een tweede bol kwam neer in een tuin in de provincie Yên Bái. De lichtste van de drie bollen kwam terecht op een dak en rolde vervolgens op de grond.

Ruimtebol van 45 kilo (VietnamNet)
Ruimtebol van 45 kilo in Vietnam (VietnamNet)

Lokale bewoners hoorden vlak voordat de bollen werden gevonden een hard geluid dat deed denken aan donderslag. Het Vietnamese ministerie van Defensie vermoedt dat de objecten afkomstig zijn van een vliegtuig of raket. Ze zouden ongevaarlijk zijn.

Het ministerie zei dat de bollen gemaakt zijn in Rusland, maar voegde toe dat onduidelijk is of ze later zijn verkocht aan een ander land.

Ruimtevaartexpert professor Nguyen Khoa Son denkt dat de bollen onderdeel vormden van een oude satelliet die niet is opgebrand in de aardatmosfeer. Hij vertelde aan de website Vietnam Bridge dat de objecten niet beschadigd lijken te zijn, wat wijst in de richting van een mislukte satellietlancering.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
6 jaren geleden

Toch vreemd. Ze vielen ook al in Spanje, Engeland, Brazilië en Namibië uit de lucht.

kiaora
kiaora
6 jaren geleden

Heel raar verhaal… hoezo satellieten? ze zijn ook in spanje gevonden toch? en ook nog ergens anders. Ze zijn niet eens zwart of verkoolt dus geen satellietonderdelen die door de dampkring geraasd zijn. Rare onderdelen trouwens ook of doen ze aan bowling in het spacestation? en waar is de rest van die zg. satelliet dan gebleven?

B.Bbakker- Bolletje
B.Bbakker- Bolletje
6 jaren geleden

ollleke bolleke repesolleke!

pietje
pietje
6 jaren geleden

Misschien een invasie hihi !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x