Natuur en Milieu

Boeren hebben iets te vieren: Venezuela stelt algeheel verbod in op genetisch gemodificeerde zaden

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Venezolaanse boeren hebben iets te vieren aangezien in het land een wet is aangenomen die het onderzoek naar genetisch gemodificeerde zaden verbiedt.

Boeren en milieuactivisten pleiten al geruime tijd voor de wet, die het onderzoek, de productie, import en verspreiding van genetisch gemodificeerde zaden verbiedt om de volksgezondheid, het milieu, voedselsoevereiniteit en vruchtbaarheid van de bodem te beschermen.

De nieuwe wet sluit ook aan op een artikel in de grondwet van Venezuela, waarin staat dat de overheid duurzame landbouw moet stimuleren. Volgens de boeren moest de wet er komen om het milieu te beschermen, kleine boeren te steunen en te voorkomen dat de landbouwsector wordt overgenomen door grote corporaties.

Grote overwinning

“In Venezuela kunnen we onze eigen zaden produceren,” zei directeur van de Ezequiel Zamora Foundation Arnaldo Vásquez, één van de voorstanders van de wet.

De nieuwe wet is voor het volk, de boeren en de milieuactivisten een grote overwinning. Zij proberen al geruime tijd te voorkomen dat bedrijven zoals Monsanto, Bayer en Syngenta de zadenmarkt in hun land overnemen.

Voet bij stuk

Vanaf nu kunnen zaden in Venezuela niet worden gepatenteerd en mogen ze niet worden gemanipuleerd door middel van biotechnologie. Een nationaal instituut gaat de kwaliteit van geïmporteerde zaden controleren. In het geval van overtredingen kunnen straffen worden opgelegd.

Daarnaast gaat de overheid duurzame en natuurlijke methoden stimuleren. Multinationals en politici probeerden misbruik te maken van de economische en politieke instabiliteit in het land door mensen bang te maken voor voedseltekorten en honger, maar de Venezolaanse boeren en activisten hielden voet bij stuk en wisten de miljardenbedrijven buiten de deur te houden.

[Telesur]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
7 jaren geleden

Geweldig…..ik hoop dat dit de voorzet is voor meer landen, waaronder Nederland!!!

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Gefeliciteerd!

B. de Jong
B. de Jong
7 jaren geleden

Ha ! Goed zo Venezuela. Dat de rest van de landen maar hier een voorbeeld aan moge nemen 🙂

Loki
Loki
7 jaren geleden

Nederland zou daar een voorbeeld aan moeten nemen. Onze boeren hebben het altijd goed gedaan, dus waarom zouden ze die opgedrongen Monsanto ea GMO TROEP accepteren. Een algeheel verbod zou hier ook op zijn plaats zijn.
Boeren weiger die zooi!!!!!!! Jullie hebben dat niet nodig en jullie werk is altijd top geweest.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x