Natuur en Milieu

“Het idee dat onze kleinkinderen gevaar lopen omdat de aarde opwarmt, is volslagen mesjogge”

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De invloedrijke econoom en klimaatonderzoeker Richard Tol zegt dat we niet wakker hoeven te liggen van de gevolgen van klimaatverandering.

“Er is geen enkele reden om aan te nemen dat klimaatverandering nou zo verschrikkelijk is,” zegt Tol in het AD. “Tenzij je fondsen werft voor Greenpeace of een politicus bent die zich als redder van de mensheid presenteert. Dan heb je er baat bij om de boel te overdrijven.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij merkt op dat klimaatverandering niet het belangrijkste probleem is. Vieze lucht leidt bijvoorbeeld tot zo’n vier miljoen sterfgevallen per jaar. “Er is sprake van massahysterie,” zegt de klimaatwetenschapper. “Er wordt nog maar kort onderzoek naar gedaan. We weten een heleboel simpelweg niet.”

‘KNMI moet zijn mond houden’

Tol vindt ook dat het KNMI moet doen waarvoor het in het leven is geroepen: het weer voorspellen. Het KNMI stelt dat het code oranje voor het klimaat is. “De jongens en meisjes van het KNMI hebben nul expertise op het gebied van klimaatbeleid en moeten dus hun mond houden,” zegt hij.

De gerenommeerde econoom, werkzaam aan de Universiteit van Sussex in het Engelse Brighton, stelt dat de tienduizenden ambtenaren die zich bezighouden met klimaatbeleid overbodig zijn en dat milieuorganisaties zich beter op iets anders kunnen richten dan het klimaat.

Al Gore

Hij vindt dat er niets verrassends uit de klimaattop in Parijs is gekomen. Het komt er in het klimaatakkoord eigenlijk op neer dat een parlement nu moet aangeven wat het in 2100 gaat doen. Wat Tol betreft kan het aantal klimaattoppen dan ook drastisch worden teruggeschroefd.

“Ik wind me vreselijk op als ik mensen als Al Gore hoor zeggen dat hij zich zorgen maakt over de toekomst van zijn kleinkinderen,” aldus Tol. “Compleet mesjogge.”

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
8 jaren geleden

Dat klopt dat het KNMI zijn moet houden. Deze door de overheid betaalde instantie heb ik kort geleden nog aangeschreven over klimaatverandering. Het antwoord was een IPCC rapport waar geen kant van klopt.
Op een weder schrijven met vele vraagstellingen, heb ik tot op heden geen antwoord meer gekregen. Het is dan in mijn ogen juist wat Tol zegt, ze hebben geen expertise.

En zolang ze nog steeds op tv volhouden dat chemtrails contrails zijn maken ze zichzelf belachelijk.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Wij zijn de kleinkinderen van de eerste generaties climaat alarmisten. En toch is de aarde kwa gemiddeld climaat iig vrij wel hetzelfde en absoluut niks zo extreem als ons is voorgehouden.

Henk001
Henk001
8 jaren geleden

Even voor alle duidelijkheid. Tol is het er mee eens dat de aarde opwarmt als gevolg van CO2 uitstoot. Hij zet alleen vraagtekens bij de gevolgen die dat zou kunnen hebben en is bijv van mening dat dat in sommige gebieden wel eens tot voordeel kan leiden, dus dat je niet over de “aarde die vergaat” moet praten.
Dat is een prima discussie.

Mammon
Mammon
8 jaren geleden

Tja, zo DOM is nu de MASSA…

Je kunt ze nog wijsmaken dat je met een kaasschaaf confetti kan maken!!

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x