Gezondheid

Indrukwekkend: Bioloog legt uit hoe cannabis kankercellen doodt

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het National Cancer Institute, een onderdeel van de Amerikaanse overheid, heeft onlangs erkend dat cannabis kankercellen doodt. Het instituut adviseert dat ‘cannabinoïden nuttig kunnen zijn bij de behandeling van de bijwerkingen van kanker en van de kankerbehandeling’ door ze te roken, te eten, te drinken of onder de tong te spuiten.

Op de informatiesite van het instituut worden de heilzame werkingen van cannabis opgesomd: cannabinoïden hebben een ontstekingsremmende werking, ze blokkeren de groei van kankercellen en verhinderen de groei van bloedvaten naar tumoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Positieve uitwerking

Bioloog Christina Sanchez van de Complutense Universiteit van Madrid legt in onderstaand filmpje uit hoe THC, het psychoactieve bestanddeel van cannabis, kankercellen totaal verwoest.

Cannabinoïden activeren de cannabinoïdereceptoren in ons lichaam. Dr. Sanchez wijst erop dat het lichaam endocannabinoïden produceert die een positieve uitwerking hebben op het lichaam. Ze voegt toe dat cannabis alle soorten kankercellen kan doden.

Immuunsysteem

Omdat cannabinoïden het immuunsysteem versterken, zijn ze zo goed in staat om kankercellen te doden. Er zijn gevallen bekend waarbij patiënten zich in korte tijd een stuk beter voelden toen ze tijdens hun behandeling cannabis begonnen te gebruiken.

Als cannabis wordt gerookt, komen de cannabinoïden niet op hun plaats van bestemming aan. Volgens dr. Sanchez is het beter om de plant te eten of om cannabisolie te gebruiken. Er zal eerst nog meer onderzoek moeten worden gedaan voordat cannabis het kan opnemen tegen chemotherapie.

[Indiatimes.com]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
8 jaren geleden

ik noem dit goed nieuws! Zeer goed nieuws!

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Cannabis olie is een GENEESMIDDEL. Het word tijd dat het hier officieel wetenschappelijke erkenning voor krijgt!

Sean
Sean
8 jaren geleden

Ik had geen kanker maar wel vreselijke zenuwpijn oftewel neuropathie. In mijn beleving was dat vele malen erger dan kiespijn. Twee dagen na begin met 2×4 dr. cannabisolie p.d. onder de tong was de pijn weg. Als ik het een keer vergeet is de pijn er weer. Kortom, het is voor mij een wondermiddel. Zelfs sommige Nederlandse Zorgverzekeraars zijn overtuigd en vergoeden in bepaalde gevallen. Hoog tijd dus om onderzoeken ruim baan te geven.Als je het zelf wilt maken zijn er op Youtube zat recepten te vinden.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x