CoronaMens en Dier

Het is nog veel erger: ‘Wat is De Jonge tekeer gegaan, niet te zuinig’

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!

Het Centraal Tuchtcollege concludeerde onlangs dat minister Hugo de Jonge zich heeft bemoeid met het beleid van de gezondheidsinspectie (IGJ) ten aanzien van huisarts Rob Elens.

Niet alleen De Jonge stuurde de inspectie aan, terreurbestrijder NCTV deed dat ook. Die gaf met de spoedwet een handhavende taak aan de inspectie. Zo kon de inspectie de coronamaatregelen voor De Jonge handhaven, die de NCTV implementeerde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit vrijgegeven Wob-documenten die zijn bestudeerd door data-analist Cees van den Bos blijkt dat er zelfs gesproken werd over handhaven ‘achter de voordeur’, iets waarvan De Jonge en Grapperhaus ons op het hart drukten dat dit niet zou gebeuren.

Hij is zo ondermijnend bezig

De burgemeester of veiligheidsregio wil geen toezicht houden ‘achter de voordeur’ en dus wordt er een beroep gedaan op sectorspecifieke inspecties, schreef een ambtenaar van het ministerie van VWS op 19 mei 2020 in een interne e-mail.

De Jonge bemoeide zich zoals gezegd met het beleid van de inspectie rondom het handelen van artsen tijdens corona. Zo schreef hij op 1 maart 2021 in een e-mail: “Ik wil in dit specifieke geval toch preciezer weten wat de IGJ met deze arts gaat doen. Hij is zo ondermijnend bezig voor de volksgezondheid dat het echt de vraag is dat als de IGJ hier niet ingrijpt, wanneer dan wel?”

“Wat is Hugo tekeer gegaan. Niet te zuinig,” stelt huisarts Els van Veen vast. “Ik vind het toch vreemd dat de inspecteurs (er werken tientallen inspecteurs) van de IGJ hierin zijn meegegaan. Niet goed voor hun reputatie wat mij betreft.

Inquisitie Gezondheidszorg en Jeugd

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer vindt het tijd voor een evaluatie van deze minister en de IGJ.

De inspectie beweert duidelijk, onafhankelijk en eerlijk te zijn, zo valt te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Op de vraag waarom niemand een klacht indient, aangezien de documenten boekdelen spreken, antwoordt Van den Bos: “Het is nog veel erger.” Zaterdag publiceert hij een artikel over de ‘Inquisitie Gezondheidszorg en Jeugd’.

Oude tijden herleven

Van Veen: “Oude tijden herleven. Voor mij waren de afgelopen jaren een nachtmerrie. Onder het mom van volksgezondheid werd huisartsen verboden off-label medicatie voor te schrijven, werden praktijken bezocht, kregen tientallen huisartsen van de inspectie te horen dat ze ‘desinformatie’ verspreidden. Kregen ze met blaming, framing, doxxing en verraad te maken. Voor mij en andere huisartsen is dit pas voorbij als die ‘onderzoeken’ van de inspectie stoppen en als er volledige transparantie is over de Denktank Desinformatie, die achter de schermen veel macht had en heeft en waarvan nog steeds niet bekend is wie er zitting in hebben.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 197 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bezorgde burger
bezorgde burger
2 maanden geleden

Het fascisme wordt steeds meer zichtbaar.

malion
malion
2 maanden geleden

Wat een bende hebben ze er weer van gemaakt, de Jonge is aan het spartelen omdat hij weet dat hij schuldig is.

Adriaan
Adriaan
2 maanden geleden

Wat een klaagzang, men zou toen in 2020 massaal moeten protesteren, dat werd ook gedaan maar ruw uit elkaar geslagen de corona rellen in Rotterdam liet een persoon het leven en een ander werd zwaar gewond door een buikschot, ja zeker er werd met scherp geschoten, het schiet niet op er zou een heel andere vorm van protest moeten komen, of alles gelaten over het publiek heen laten komen, de mogelijkheden op het moment zijn op n.m.m.

Jacques
Jacques
2 maanden geleden

Alle schuldigen achter de tralies, graag!

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x