Homepagina » Universum » Astrologen in zevende hemel na Venusovergang
venusovergang923473498347342

Astrologen in zevende hemel na Venusovergang

De uitzonderlijke Venusovergang was alleen in het uiterste noorden van Nederland goed te zien. De rest van het land moest het unieke fenomeen missen door bewolking.

Astrologen waren even opgewonden als astronomen op het moment dat de planeet Venus als een zwarte stip voor de zon schoof.

De astrologen merken op dat een Venusovergang alleen plaatsvindt in juni of december, oftewel gedurende de tekens Tweelingen en Boogschutter.

Veranderingen

“Mensen kunnen zich Venus moeilijk tussen de aarde en de zon voorstellen, het is een interessante tijd en veel mensen voelen veranderingen,” zei astrologe Susan Miller van astrologyzone.com.

In het verleden was de Venusovergang volgens astrologen geregeld de voorbode van belangrijke gebeurtenissen. In de jaren 1630, toen de Venusovergang voor het eerst op een wetenschappelijke manier werd geobserveerd, ontstond een nieuw wereldbeeld op basis van de theorieën van Galileo. In de jaren 1760 was het fenomeen de voorbode van een periode van militaire activiteit in Europa en Amerika. Tegen het einde van de negentiende eeuw viel de overgang samen met een aantal belangrijke uitvindingen waaronder de telefoon en de gloeilamp.

Verbinden

De astronomische gebeurtenis wordt niet alleen geassocieerd met gebeurtenissen in het verleden, stelde astrologe Shelley Ackerman van theaesthete.com. Ook de manier waarop mensen met elkaar omgaan wordt erdoor beïnvloed.

“Venus staat voor de dingen waar we van houden, de mensen waar we van houden, hoe we ons met elkaar verbinden. Datzelfde geldt voor Tweelingen,” zei Ackermann. “Het gaat over het benadrukken en het richten van de aandacht op onze aard van verlangen. Het gaat over onze waarden. Dat alles wordt enorm versterkt.”

Mayakalender

Als de Venusovergang in het verleden individuen en de mensheid als geheel heeft weten te beïnvloeden zou de overgang van vandaag wel eens de meest invloedrijke ooit kunnen zijn. Veel astrologen wijzen op het feit dat de overgang slechts maanden voor het einde van de Mayakalender in december 2012 plaatsvindt.

“De Maya’s waren geobsedeerd door Venus en hebben vast geweten dat hun kalender op het perfecte moment zou eindigen, in hetzelfde jaar als de Venusovergang,” zei Miller.

venusovergang354354545345

De Venusovergang was te zien in delen van Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Sinds het begin van onze jaartelling is een Venusovergang 26 keer voorgekomen. De eerstvolgende vindt plaats in 2117.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
9 jaren geleden

http://venustransit.gsfc.nasa.gov/ voor meer mooie plaatjes.Venus was voor de Maya,s de planeet van de “Liefde”En laat de maya,s dit nu dan ook steeds verkondigen als het om 21-12-2012 gaat!!De liefde voor onze moeder(AARDE) zal wederkeren is hun woord.De filmindustrie krijgt van de maya,s verwijten, met hun horror scenario.

Plien
Plien
9 jaren geleden

Sipco, de maya,s waren een gewelddadig volkje die kinderen offerden. [gemodereerd]

Pleiadian
Pleiadian
9 jaren geleden

Hmm… het is achteraf natuurlijk makkelijk om te zeggen welke gebeurtenissen hierdoor beinvloed zijn.
Vooraf is een stuk moeilijker, wat ook blijkt uit de opmerking van Miller in het fox bron artikel:

“But Ackerman figures Tuesday night’s event might hark back to Thomas Edison, and not the apocalypse.

“Isn’t there a new iPhone coming out?” she quipped.”

Tot zover de geloofwaardigheid van deze dame…

lukas
lukas
9 jaren geleden

De maya’s hebben, ondanks hun obsessie met Venus, nooit ook maar iets vermeld over transits. Zie o.a. http://www.volny.cz/paib/dresden_codex.htm

Daarnaast staat de zon op het moment toch echt in Stier, niet in Boogschutter. Astrologen die uitgaan van een verouderde kalender zijn toch wel erg dom als ze die verkeerde informatie willen koppelen aan huidige astronomische situaties.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

corona

Kippenvel! Mensheid staat op tegen coronapas en verplichte vaccinaties, overal ter wereld protesten

Overal ter wereld hebben vandaag grote protesten ...

premier

Premier van Israël: ongevaccineerden vormen bedreiging voor de samenleving

De Israëlische premier Naftali Bennett deed donderdag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x