Homepagina » Universum » Astrologen in zevende hemel na Venusovergang

Astrologen in zevende hemel na Venusovergang

De uitzonderlijke Venusovergang was alleen in het uiterste noorden van Nederland goed te zien. De rest van het land moest het unieke fenomeen missen door bewolking.

Astrologen waren even opgewonden als astronomen op het moment dat de planeet Venus als een zwarte stip voor de zon schoof.

De astrologen merken op dat een Venusovergang alleen plaatsvindt in juni of december, oftewel gedurende de tekens Tweelingen en Boogschutter.

Veranderingen

“Mensen kunnen zich Venus moeilijk tussen de aarde en de zon voorstellen, het is een interessante tijd en veel mensen voelen veranderingen,” zei astrologe Susan Miller van astrologyzone.com.

In het verleden was de Venusovergang volgens astrologen geregeld de voorbode van belangrijke gebeurtenissen. In de jaren 1630, toen de Venusovergang voor het eerst op een wetenschappelijke manier werd geobserveerd, ontstond een nieuw wereldbeeld op basis van de theorieën van Galileo. In de jaren 1760 was het fenomeen de voorbode van een periode van militaire activiteit in Europa en Amerika. Tegen het einde van de negentiende eeuw viel de overgang samen met een aantal belangrijke uitvindingen waaronder de telefoon en de gloeilamp.

Verbinden

De astronomische gebeurtenis wordt niet alleen geassocieerd met gebeurtenissen in het verleden, stelde astrologe Shelley Ackerman van theaesthete.com. Ook de manier waarop mensen met elkaar omgaan wordt erdoor beïnvloed.

“Venus staat voor de dingen waar we van houden, de mensen waar we van houden, hoe we ons met elkaar verbinden. Datzelfde geldt voor Tweelingen,” zei Ackermann. “Het gaat over het benadrukken en het richten van de aandacht op onze aard van verlangen. Het gaat over onze waarden. Dat alles wordt enorm versterkt.”

Mayakalender

Als de Venusovergang in het verleden individuen en de mensheid als geheel heeft weten te beïnvloeden zou de overgang van vandaag wel eens de meest invloedrijke ooit kunnen zijn. Veel astrologen wijzen op het feit dat de overgang slechts maanden voor het einde van de Mayakalender in december 2012 plaatsvindt.

“De Maya’s waren geobsedeerd door Venus en hebben vast geweten dat hun kalender op het perfecte moment zou eindigen, in hetzelfde jaar als de Venusovergang,” zei Miller.

De Venusovergang was te zien in delen van Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Sinds het begin van onze jaartelling is een Venusovergang 26 keer voorgekomen. De eerstvolgende vindt plaats in 2117.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 



Vind je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. http://venustransit.gsfc.nasa.gov/ voor meer mooie plaatjes.Venus was voor de Maya,s de planeet van de “Liefde”En laat de maya,s dit nu dan ook steeds verkondigen als het om 21-12-2012 gaat!!De liefde voor onze moeder(AARDE) zal wederkeren is hun woord.De filmindustrie krijgt van de maya,s verwijten, met hun horror scenario.

  0 likes
 2. Sipco, de maya,s waren een gewelddadig volkje die kinderen offerden. [gemodereerd]

  0 likes
 3. Hmm… het is achteraf natuurlijk makkelijk om te zeggen welke gebeurtenissen hierdoor beinvloed zijn.
  Vooraf is een stuk moeilijker, wat ook blijkt uit de opmerking van Miller in het fox bron artikel:

  “But Ackerman figures Tuesday night’s event might hark back to Thomas Edison, and not the apocalypse.

  “Isn’t there a new iPhone coming out?” she quipped.”

  Tot zover de geloofwaardigheid van deze dame…

  0 likes
 4. De maya’s hebben, ondanks hun obsessie met Venus, nooit ook maar iets vermeld over transits. Zie o.a. http://www.volny.cz/paib/dresden_codex.htm

  Daarnaast staat de zon op het moment toch echt in Stier, niet in Boogschutter. Astrologen die uitgaan van een verouderde kalender zijn toch wel erg dom als ze die verkeerde informatie willen koppelen aan huidige astronomische situaties.

  0 likes
 5. [quote name=”lukas”]De maya’s hebben, ondanks hun obsessie met Venus, nooit ook maar iets vermeld over transits. Zie o.a. http://www.volny.cz/paib/dresden_codex.htm

  Daarnaast staat de zon op het moment toch echt in Stier, niet in Boogschutter. Astrologen die uitgaan van een verouderde kalender zijn toch wel erg dom als ze die verkeerde informatie willen koppelen aan huidige astronomische situaties.[/quote]
  het zonneteken is op dit moment toch echt tweelingen 🙂
  Net als Venus en ook nog een klein beetje Mercurius volgens mij…

  0 likes
 6. leuk om zo,n stipje wat venus heet te grote van onze aarde voor de zon zien langs te gaan..voor de zon stelt het niets voor EEN hap en venus is opgelost net als de aarde ook zo,n stipje..met allemaal kleine wezenjes erop…met heel veel bla.bla.bla. en dat denken we ook dat we heel wat zijn.

  0 likes
 7. Quote : “De Maya’s waren geobsedeerd door Venus en hebben vast geweten dat hun kalender op het perfecte moment zou eindigen, in hetzelfde jaar als de Venusovergang,” zei Miller.

  De Maya kalender eindigt dus niet, de huidige cyclus eindigt en een nieuwe cyclus zal beginnen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

hugo de jonge

Hugo de Jonge zegt het echt: Nederland krijgt er tot 2030 een MILJOEN mensen bij

CDA-minister Hugo de Jonge heeft een opmerkelijke ...

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell & Jeffrey Epstein zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit gaat veel dieper

Ghislaine Maxwell heeft in de jaren negentig ...