Homepagina » Buitenaards » Het ‘langverwachte bewijs’ dat buitenaards leven bestaat
Het 'langverwachte bewijs' dat buitenaards leven bestaat

Het ‘langverwachte bewijs’ dat buitenaards leven bestaat

Op onderstaande foto is een mysterieus organisme te zien dat in de ruimte gevonden is. Het organisme laat volgens wetenschappers zien dat al het leven op aarde, inclusief de mens, zijn oorsprong in de ruimte heeft. Dat meldt de Britse Daily Express.

Het is ontdekt in stof dat hoog in de stratosfeer van de aarde is verzameld. Onderzoekers stellen dat het een ‘biologische entiteit’ is die uit koolstof en zuurstof bestaat. Het is volgens de ontdekkers niet mogelijk dat het organisme van de aarde afkomstig is.

Het 'langverwachte bewijs' dat buitenaards leven bestaat

Het ‘drakendeeltje’ (Universiteit van Buckingham)

Professor Milton Wainwright en zijn team van de Universiteit van Sheffield en de Universiteit van Buckingham hebben ballonnen opgelaten, die op 27 kilometer hoogte deeltjes uit de ruimte hebben verzameld.

Wainwright claimt dat de ontdekking niet alleen bewijst dat leven in de ruimte bestaat, maar ook dat buitenaardse organismen continu op de aarde terechtkomen. “De foto toont een structuur die het drakendeeltje is genoemd. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het bestaat uit koolstof en zuurstof en geen onderdeel uitmaakt van kosmisch of vulkanisch stof.”

“Dit is duidelijk een biologische entiteit, hoewel we niet precies weten of het onderdeel is van een enkel organisme of uit kleinere, individuele microben bestaat,” ging hij verder. “Het is een ongewoon organisme en lijkt in niets op het leven dat op aarde wordt aangetroffen.”

Enkele weken geleden zeiden astronauten dat ze levensvormen hadden ontdekt op de buitenwand van het internationale ruimtestation ISS, dat in een baan om de aarde draait. Het was voor het eerst dat complexe organismen in de ruimte zijn gevonden. Experimenten hebben eerder al aangetoond dat bacteriën buiten onze planeet kunnen overleven.

“Als onze bevindingen kloppen, zullen ze voor altijd onze kijk op het leven en de geschiedenis van de aarde veranderen en moeten we onze schoolboeken herschrijven,” zei professor Wainwright. “Het is een geweldige ontdekking en het bewijs dat deze organismen uit de ruimte komen is overweldigend.”

[Express]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Vooropgesteld dat ik het Panspermia-idee van Hoyle, Wicramasinghe en Wainwright niet voor onmogelijk houdt heb ik ernstige twijfels bij dit “bewijs”. Voornamelijk omdat dit experiment sprekend lijkt op dat uit 2001, waarin ze ook claimden dat de microorganismen die ze toen aantroffen niet van Aardse oorsprong konden zijn. Die claim bleek toen op drijfzand te berusten. Of ze nu een betere onderbouwing hebben kan ik niet beoordelen, doordat de enige link die ik hier aantref verwijst naar een britse tabloid met een bedenkelijke reputatie op het gebied van sensationele wetenschappelijke claims. De tabloid geeft zelf ook geen link naar een wetenschappelijk artikel. Wel is mij van hun een artikel bekend met een andere claim, maar vermoedelijk op basis van hetzelfde ballononderzoek, van augustus vorig jaar in de “Journal of Cosmology”, waar Phil Plait een kritisch commentaar op schreef: http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/09/20/et_claims_of_alien_life_in_earth_s_atmosphere_are_unfounded.html

  8 likes
  • Panspermia is niet uit te sluiten, maar verplaatst het “probleem”.
   Waar is dat leven dan ontstaan? We mogen er ook gerust van uitgaan dat het hier kan zijn ontstaan, zeker omdat de omstandigheden voor het ontstaan/continuïteit van leven niet overal gunstig zijn.

   Ik vraag me al tijden af waarom sommigen per se een “magische” oorsprong van het leven willen aanhangen. Mijn beste gok is dat dan het god-verzinsel nog levend kan worden gehouden.

   5 likes
   • Zo te lezen blijft je plaat weer hangen, je zit zo vastgeroest in je ideologie dat je alleen maar wilt lezen wat je wilt lezen. En als dat niet genoeg is verzin je er wel wat bij.

    Probeer maar eens vanuit je kleine flatje in Het westen van Nederland de wereld in een ander daglicht te zien, nie iedereen die religieus is heeft een anti wetenschap instelling.

    Probeer deze eerst maar eens: http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Georges_Lemaître

    7 likes
    • Je mag alles denken hoor. Net zoals ik dat doe. Als je dat accepteert (agree to disagree) is er niets aan de hand, dan hoef je ook niet op de man te spelen.

     Lemaître was een geniale man. Erg dapper om met wetenschappelijke hypotheses te komen (inmiddels zodanig bewezen dat het een theorie is) die een bom onder zijn eigen religie heeft gelegd.

     4 likes
     • Op de man spelen, dat zie ik jou op deze site vaak genoeg doen…

      Maar goed, het heeft helemaal geen bom onder zijn religie gelegd, sterker nog het heeft juist een bevestigend effect gehad.

      Maar er zijn er nog wel meer, ik kan nog lang doorgaan met mensen die religieus zijn/waren en een belangrijke rol speelden in de wetenschap.
      Dat kun je proberen weg te wuiven maar de feiten spreken voor zich.

      Het zou je overigens sieren eens met goede bronnen te komen voor hetgeen jij altijd beweert…

      Maar eerst nog maar eens 2 religieuzen in de wetenschap:

      -grondlegger van de akoestiek: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Marin_Mersenne

      -grondlegger van genetica:
      http://en.m.wikipedia.org/wiki/Gregor_Mendel

      5 likes
     • Dat er niet veel wetenschappers voor uit durven te komen is logisch, het kan namelijk nogal tegen je werken wanneer je een carrière wilt maken. Zo integer is de wetenschaps wereld nou ook weer niet dat mensen niet gediscrimineerd kunnen worden.

      Maar gelukkig zijn ze er wel, kijk maar eens naar deze Nobelprijswinnaar: http://en.m.wikipedia.org/wiki/William_Daniel_Phillips

      En ik kan er gelukkig nog veel meer noemen, zoveel dat “nihil” niet van toepassing is.

      Dat er religieuzen zijn die Panspermia aangrijpen ten behoeve van creationisme betekend overigens niet dat iedereen dat doet. Dat is stevig generaliserend en niet erg wetenschappelijk.

      Zelf acht ik Panspermia overigens niet erg plausibel daarvoor is het bewijs te dun.

      4 likes
     • Ik heb ook nooit beweerd dat wetenschappers uit het verleden (en heden) niet religieus waren/zijn. Ik begrijp dus niet wat je met je links wilt zeggen.

      Tegenwoordig zijn het aandeel religieuzen onder de wetenschappers wel schaars overigens, bijna nihil zelfs.

      En dan maar weer ontopic: panspermia is een hypothese die is ontstaan uit de wetenschap. Panspermia wordt nu door een groep mensen (voornamelijk uit de religieuze hoek) gebruikt om daarin een goddelijke herkomst van het leven te zoeken. Gedwongen door de wetenschap, onder meer aangezwengeld door jouw geliefde Lemaître. En dit onderzoek waar het artikel over gaat, bevat hoogstwaarschijnlijk zeer voorbarige conclusies die niet getrokken mogen worden. Ik denk altijd nog dat als er aan de rand van de aardse atmosfeer organische resten worden aangetroffen, dat eerst maar eens moet worden uitgesloten dat het niet van de aarde zelf kan komen. En ik vermoed dat dat niet is gebeurd.

      3 likes
 2. In heel het universum is zelfbewust en intelligent leven, behalve op aarde.

  19 likes
 3. Nu nog bewijzen dat ‘Intelligent Buitenaards leven’ bestaat.

  5 likes
  • Ja hoor, daar zijn ze op Mars al achter gekomen, dat er intelligent buitenmars leven bestaat. Ze rijden er rond met een karretje en nemen monsters. Dat is vast om de oorspronkelijke bewoners te vermengen met de bezoekers uit de ruimte. Ze moeten op Mars wel bang zijn en zich bedreigd voelen.

   3 likes
 4. Dit is nog niks, er zijn ook al mensen op de maan gesignaleerd.

  5 likes
 5. Corentin, helemaal met je eens compliment ! Jij snapt het, wij op aarde zijn zo vreselijk dom niet te geloven !

  3 likes
 6. Voor mij mogen ze de meest fantastische theorien spuien die je maar kan bedenken, als dan maar even fantastisch alle theorien ingezet kunnen worden die het gemelde verschijnsel anders kunnen verklaren of de theorie gewoon glashard onderuit kan halen. een wetenschappelijke theorie moet risicovol, dat wil zeggen weerlegbaar zijn. Zo zegt het artikel dat het dingetje niet aards kan zijn omdat we er nog nooit een gezien hebben.. Wie weet hoeveel zuurstarmbestendige organismen van weldegelijk aardse oorsprong er wel niet in de hogere sferen leven? waarom zou dat dingetje niet aards zijn als in in een aardse sfeer rondhangt?? Theorien bewijs je niet, jestelt ze bloot aan gefundeerde wetenschappelijke kritiek. Overleven ze dat dan zijn ze voorlopig als waar te beschouwen. maar het is altijd mogelijk dat iemand de achilleshiel vindt.

  3 likes
 7. Niet vergeten, de aarde IS de ruimte, wij zijn geen afgescheiden geheel dat los staat van het Universum. Wie weet hoeveel bacteriën en stof door een inslag hier op aarde terecht gekomen is op andere planeten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

huisarts

Deze coronapatiënt genas door behandelmethode Meijelse huisarts: ‘Het gaat heel goed’

Huisarts Rob Elens behandelde zijn coronapatiënten succesvol ...

beademingsapparaten

Is dit het bewijs dat ‘levensreddende’ beademingsapparaten dodelijk zijn?

De Britse premier Boris Johnson zou tijdens ...