Buitenaards

Het ‘langverwachte bewijs’ dat buitenaards leven bestaat

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op onderstaande foto is een mysterieus organisme te zien dat in de ruimte gevonden is. Het organisme laat volgens wetenschappers zien dat al het leven op aarde, inclusief de mens, zijn oorsprong in de ruimte heeft. Dat meldt de Britse Daily Express.

Het is ontdekt in stof dat hoog in de stratosfeer van de aarde is verzameld. Onderzoekers stellen dat het een ‘biologische entiteit’ is die uit koolstof en zuurstof bestaat. Het is volgens de ontdekkers niet mogelijk dat het organisme van de aarde afkomstig is.

Het 'langverwachte bewijs' dat buitenaards leven bestaat
Het ‘drakendeeltje’ (Universiteit van Buckingham)

Professor Milton Wainwright en zijn team van de Universiteit van Sheffield en de Universiteit van Buckingham hebben ballonnen opgelaten, die op 27 kilometer hoogte deeltjes uit de ruimte hebben verzameld.

Wainwright claimt dat de ontdekking niet alleen bewijst dat leven in de ruimte bestaat, maar ook dat buitenaardse organismen continu op de aarde terechtkomen. “De foto toont een structuur die het drakendeeltje is genoemd. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het bestaat uit koolstof en zuurstof en geen onderdeel uitmaakt van kosmisch of vulkanisch stof.”

“Dit is duidelijk een biologische entiteit, hoewel we niet precies weten of het onderdeel is van een enkel organisme of uit kleinere, individuele microben bestaat,” ging hij verder. “Het is een ongewoon organisme en lijkt in niets op het leven dat op aarde wordt aangetroffen.”

Enkele weken geleden zeiden astronauten dat ze levensvormen hadden ontdekt op de buitenwand van het internationale ruimtestation ISS, dat in een baan om de aarde draait. Het was voor het eerst dat complexe organismen in de ruimte zijn gevonden. Experimenten hebben eerder al aangetoond dat bacteriën buiten onze planeet kunnen overleven.

“Als onze bevindingen kloppen, zullen ze voor altijd onze kijk op het leven en de geschiedenis van de aarde veranderen en moeten we onze schoolboeken herschrijven,” zei professor Wainwright. “Het is een geweldige ontdekking en het bewijs dat deze organismen uit de ruimte komen is overweldigend.”

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
7 jaren geleden

Vooropgesteld dat ik het Panspermia-idee van Hoyle, Wicramasinghe en Wainwright niet voor onmogelijk houdt heb ik ernstige twijfels bij dit “bewijs”. Voornamelijk omdat dit experiment sprekend lijkt op dat uit 2001, waarin ze ook claimden dat de microorganismen die ze toen aantroffen niet van Aardse oorsprong konden zijn. Die claim bleek toen op drijfzand te berusten. Of ze nu een betere onderbouwing hebben kan ik niet beoordelen, doordat de enige link die ik hier aantref verwijst naar een britse tabloid met een bedenkelijke reputatie op het gebied van sensationele wetenschappelijke claims. De tabloid geeft zelf ook geen link naar een wetenschappelijk artikel. Wel is mij van hun een artikel bekend met een andere claim, maar vermoedelijk op basis van hetzelfde ballononderzoek, van augustus vorig jaar in de “Journal of Cosmology”, waar Phil Plait een kritisch commentaar op schreef: http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/09/20/et_claims_of_alien_life_in_earth_s_atmosphere_are_unfounded.html

koloth
koloth
7 jaren geleden

Dit is nog niks, er zijn ook al mensen op de maan gesignaleerd.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Nu nog bewijzen dat ‘Intelligent Buitenaards leven’ bestaat.

Corentin
Corentin
7 jaren geleden

In heel het universum is zelfbewust en intelligent leven, behalve op aarde.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x