Binnenland

‘Het leven in Nederland is doodeng geworden, er is echt een ramp gaande’

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Als electoraal geograaf ziet Josse de Voogd zowel in de samenleving als door zijn ziekte dat de verzorgingsstaat in Nederland kapot is.

De Voogd, die naam maakte met zijn ‘Atlas van afgehaakt Nederland’, heeft geen arbeidsongeschiktheidsuitkering gehad, maar zat wel in de bijstand. “Dat werd ook heel streng,” zei hij in De Ongelooflijke Podcast. “Het hing heel erg van de persoon af, of ze je geloofden of niet.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is gewoon een heel hardvochtig systeem waarin je heel erg begluurd wordt, waar ze letterlijk soms voor huizen staan te posten om te kijken of mensen wel genoeg thuis zijn en niet stiekem samenwonen,” aldus De Voogd.

Hartstikke kapot

“Je bent altijd bang, je functioneert altijd als verdachte in de samenleving,” vervolgde de geograaf. “Dus ik voel ook altijd die dreiging om daarnaar terug te vallen. De basis is gewoon echt zoekgeraakt.”

Ze zeggen: ‘het is het laatste vangnet’, maar je moet aan heel veel dingen voldoen om dat te krijgen. Dus dat vangnet is gewoon hartstikke kapot, zei hij.

Bizar

De Voogd wees erop dat je met één verkeerd vinkje totaal in de problemen kunt komen, of soms niet eens met een verkeerd vinkje, zoals we hebben kunnen zien bij de toeslagenaffaire.

“Het leven is echt doodeng geworden,” benadrukte hij. “Het is bizar hoeveel mensen schulden bij de overheid hebben uitstaan. Er is echt een ramp gaande, die nu gaandeweg een beetje boven water komt.”

De geograaf krijgt veel bijval. Zo zegt financieel expert Ab Flipse: “Nederland is stuk! Dank voor je heldere uitleg.”

4.8 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
11 maanden geleden

De blanke allochtone burger heeft het nu altijd gedaan.

Greet Resist
Greet Resist
11 maanden geleden

en dat er na jaren nog zovelen te bang zijn om aangifte te doen van een medische mishandeling met dodelijke afloop, maakt het een Staat van terreur

Margie
Margie
11 maanden geleden

Het is inderdaad een gifland geworden. Eens moeten we hiertegen opstaan. En dat duurt niet lang meer. Als het aan mij lag. DIRECT. Zo als het nu gaat, barst de bom. En die komt niet uit Rusland.

Wil
Wil
11 maanden geleden

Hebben we daar altijd belasting voor betaald?

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x