Mens en Dier

Hert met ‘vampiertanden’ na tientallen jaren weer waargenomen

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bedreigde hertsoort met vampierachtige tanden is na bijna 60 jaar weer waargenomen in een bos in het noordoosten van Afghanistan. Het dier, dat bekendstaat als het Kasjmirmuskushert, komt voor in de Himalaya in het noorden van India, Kasjmir in Pakistan en het noorden van Afghanistan.

Alleen de mannetjes hebben lange hoektanden, die ze in het paarseizoen gebruiken om te vechten om vrouwtjes. Een onderzoeksteam dat tussen 2008 en 2009 werkzaam was in de provincie Nooristan, heeft het dier vijf keer gezien. De diersoort was sinds 1948 niet meer waargenomen. De wetenschappers schrijven in het tijdschrift Oryx over hun bevindingen.

Geurklieren

Het Kasjmirmuskushert staat op de IUCN Rode Lijst van bedreigde diersoorten. Het vlees van dit hert is een lokale delicatesse, maar het dier is met name gewild om zijn geurklieren – die zelfs meer opleveren dan goud. Op de zwarte markt kun je ze kopen voor ruim 36.000 euro per kilo.

De afgelopen 30 jaar woedde er vrijwel onophoudelijk oorlog in Nooristan waardoor de handel in geurklieren, waar ook een medicinale werking aan toegeschreven wordt, niet te controleren valt. Daarnaast blijkt uit een studie dat het leefgebied van de soort sinds de jaren zeventig met 50 procent is afgenomen.

Alle gespotte muskusherten leven op een hoogte van 3000 meter in de bergen. In de zomer trekken ze naar steile hellingen waardoor het vrijwel onmogelijk is om ze te benaderen. In de winter worden ze door de sneeuwval naar lager gelegen gebieden gedreven, waar ze door jagers uit het hele land worden opgewacht.

[LiveScience]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Wow, er bestaan dus nog steeds Sabeltant beesten!

FantasyWorld
FantasyWorld
7 jaren geleden

Dit hert ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan vele commentatoren hier!
haha

Roy
Roy
7 jaren geleden

Hoe cool is dit 🙂

emka
emka
7 jaren geleden

En wat moet dit bericht op een complot site?
Tuurlijk….reacties uitlokken, dat het dier uit de holle aarde gekropen kwam?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x