Homepagina » Internet » Internet in rep en roer nadat Facebook wéér een nieuwssite verwijdert die niet in de pas loopt. Kijk naar de reacties
Internet in rep en roer nadat Facebook wéér een nieuwssite verwijdert die niet in de pas loopt. Kijk naar de reacties

Internet in rep en roer nadat Facebook wéér een nieuwssite verwijdert die niet in de pas loopt. Kijk naar de reacties

Voor de tweede keer dit jaar heeft Facebook de pagina van teleSUR English verwijderd. Er werd geen specifieke reden voor de verwijdering opgegeven. De pagina werd in januari dit jaar ook al offline gehaald.

De beheerders van de Facebookpagina kregen een melding dat hun pagina was verwijderd wegens ‘een schending van de gebruiksvoorwaarden’.

Er stond niet bij om welke schending het bij teleSUR zou gaan.

Niet goed liggen

Het hoofdkantoor van het nieuwsnetwerk bevindt zich in Caracas in Venezuela. Het is de zoveelste keer dat Facebook media censureert zonder daar duidelijke argumenten voor te geven.

Het gaat steeds om media die in Washington niet goed liggen en uit de pas lopen.

Het netwerk plaatste maandag een kort bericht op haar website:

De pagina van teleSUR English is voor de tweede keer dit jaar verwijderd zonder dat een specifieke reden werd opgegeven. In januari 2018 gaf Facebook ook geen enkele uitleg. Dit is een alarmerende ontwikkeling in het licht van de recente verwijdering van pagina’s die niet in de pas lopen.

Buitengewoon zorgwekkend

Max Blumenthal van The Grayzone Project noemde het besluit van Facebook ‘buitengewoon zorgwekkend’.

Volgens Aaron Maté van The Real News is dit een rechtstreeks gevolg van het ‘Orwelliaanse partnerschap tussen Facebook en de door de NAVO gesteunde Atlantic Council’.

Venezuelanalysis.com, de nieuwssite die enkele dagen geleden zonder uitleg van Facebook werd gegooid, had het volgende te melden:

Schandalig! […] Enkele dagen geleden werden wij ook zomaar van Facebook verwijderd. Pas nadat op social media druk werd uitgeoefend werd onze pagina weer hersteld. Genoeg is genoeg!

RT-presentator Lee Camp noemde teleSUR English ‘één van de beste bronnen op internet die de westerse propaganda over Venezuela debunken’.

“Dit is wat er gebeurt als social media-platforms samenwerken met door de NAVO gefinancierde denktanks,” zei RT-presentatrice Sameera Khan.

[MintPress News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Facebook = CIA…..En Mark Zuckerberg als zogenaamde ‘CEO’ een zio puppet. Alles is tegenwoordig zo nep als de plastic bloemen op het lege graf van Friso.

  Venezuela is Libië.

  32 likes
 • Bert schreef:

  Het speelt al langer dat gedoe rondom facebook. Mensen blijven dat maar gebruiken en denken dat het allemaal wel losloopt. De meesten hebben niet in de gaten dat er sterk gecensureerd wordt. Dus allemaal kappen met facebook is de oplossing er zijn andere media die wel gewoon alles toestaan.

  19 likes
  • Straycat schreef:

   Ik ben in 1 maand al 2x geblokkeerd, omdat mijn mening niet in Facebook hun beleid paste. Belachelijk.

   2 likes
  • Vanbrabant Raymond schreef:

   Althans voorlopig….. ook zij zullen gelucht worden…… tot we nog maar een GELUID horen….. dat van de komende wereld-machthebber ook wel eens Big Brother genaamd….. maar eigelijk heet hij ANTI-CHRIS ……. de laatste machthebber die Satan vertegenwoordigt met nog één grote strijd voor de boeg namelijk tegen KONING YESHUA die de aarde rechtvaardig zal beheren al koning een Eigenaar /Schepper van die wereld !

   0 likes
 • Aart schreef:

  Het wordt tijd dat mensen massaal hun FB accounts opzeggen….

  19 likes
 • Ray Halbo schreef:

  Enkele maanden geleden gaf ik eens een (vlammend) commentaar op een nogal gevoelig onderwerp en dat werd stante pede verwijderd. Ik kreeg geen uitleg toen ik er om vroeg! Wat is dan het alternatief voor Facebook?

  5 likes
  • gerrit schreef:

   Och arme stakker wat dacht je van het real life zo van praten met mensen gezicht tot gezicht en naar iemand toe fietsen en rijden pas wel op lichamelijke beweging kan wel voor spierpijn zorgen

   5 likes
 • Hawks schreef:

  Lijkt mij dat een zichzelf serieus nemende nieuwssite een beetje geld neerlegt voor een eigen URL, in plaats van zich te onderwerpen aan de TOS van Facebook.

  9 likes
 • jolo schreef:

  ben bang dat dit bericht gewist gat worden omdat ik een tegenhanger van fACEBOOK BEN?

  5 likes
 • sterr schreef:

  Anyone who accepts this must be forbidden to use the internet

  5 likes
 • Lbery schreef:

  Iedereen loopt te janken en te klaren maar gaan ondertussen lekker verder met die f*cking poepbook verder.

  Stop er toch lekker mee. Ik ben 39 jaar en heb nooit poepboek gehad. Ik mis niks.

  Bovendien heb ik altijd het gevoel gegad dat mensen die op poepboek zitten eigenlijk stiekem geen leven hebben.

  Ik bedoel of ze zoeken vriendschap op poepboek of hun leven is miezerig en zitten op poepboek om hun werkelijke leven te doen vergeten.

  3 likes
 • Straycat schreef:

  Wat is dan een goed alternatief voor Facebook?

  0 likes
  • Peter schreef:

   Wat denk je van gewoon normaal afspreken met familie, vrienden omgeving whatever.
   Er is geen alternatief voor facebook. Er zijn zat andere sites waar je ongeveer hetzelfde kunt doen, maar de meesten snappen niet eens dat die ook al lang geinfecteerd zijn.
   Facebook verlaters gingen massaal naar de vervanger. Joh hoe toevallig is dat toch. Laat achter de schermen nu dezelfde personen aan ook die touwtjes trekken.
   Allemaal een stel hersenlozen die social media gebruiken en zeker wanneer ze hun hele levensverhaal en foto’s erbij plaatsen.
   Straycat (en vele anderen), maak nog iets van je leven ipv 24-7 wachten tot iemand iets met je deelt of reageert op een opmerking.

   2 likes
 • x

  Check Also

  facebook

  ‘Onafhankelijke’ factcheck-raad van Facebook gedomineerd door miljardair George Soros

  Sinds kort heeft Facebook een toezichtsraad, een ...

  baudet

  Baudet-bashing begint groteske vormen aan te nemen. Dit zie je niet op tv

  Een rechtse partij die hoge ogen gooit ...

  >