Internet

Internet in rep en roer nadat Facebook wéér een nieuwssite verwijdert die niet in de pas loopt. Kijk naar de reacties

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de tweede keer dit jaar heeft Facebook de pagina van teleSUR English verwijderd. Er werd geen specifieke reden voor de verwijdering opgegeven. De pagina werd in januari dit jaar ook al offline gehaald.

De beheerders van de Facebookpagina kregen een melding dat hun pagina was verwijderd wegens ‘een schending van de gebruiksvoorwaarden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er stond niet bij om welke schending het bij teleSUR zou gaan.

Niet goed liggen

Het hoofdkantoor van het nieuwsnetwerk bevindt zich in Caracas in Venezuela. Het is de zoveelste keer dat Facebook media censureert zonder daar duidelijke argumenten voor te geven.

Het gaat steeds om media die in Washington niet goed liggen en uit de pas lopen.

Het netwerk plaatste maandag een kort bericht op haar website:

De pagina van teleSUR English is voor de tweede keer dit jaar verwijderd zonder dat een specifieke reden werd opgegeven. In januari 2018 gaf Facebook ook geen enkele uitleg. Dit is een alarmerende ontwikkeling in het licht van de recente verwijdering van pagina’s die niet in de pas lopen.

Buitengewoon zorgwekkend

Max Blumenthal van The Grayzone Project noemde het besluit van Facebook ‘buitengewoon zorgwekkend’.

Volgens Aaron Maté van The Real News is dit een rechtstreeks gevolg van het ‘Orwelliaanse partnerschap tussen Facebook en de door de NAVO gesteunde Atlantic Council’.

Venezuelanalysis.com, de nieuwssite die enkele dagen geleden zonder uitleg van Facebook werd gegooid, had het volgende te melden:

Schandalig! […] Enkele dagen geleden werden wij ook zomaar van Facebook verwijderd. Pas nadat op social media druk werd uitgeoefend werd onze pagina weer hersteld. Genoeg is genoeg!

RT-presentator Lee Camp noemde teleSUR English ‘één van de beste bronnen op internet die de westerse propaganda over Venezuela debunken’.

“Dit is wat er gebeurt als social media-platforms samenwerken met door de NAVO gefinancierde denktanks,” zei RT-presentatrice Sameera Khan.

[MintPress News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Facebook = CIA…..En Mark Zuckerberg als zogenaamde ‘CEO’ een zio puppet. Alles is tegenwoordig zo nep als de plastic bloemen op het lege graf van Friso.

Venezuela is Libië.

Hawks
Hawks
5 jaren geleden

Lijkt mij dat een zichzelf serieus nemende nieuwssite een beetje geld neerlegt voor een eigen URL, in plaats van zich te onderwerpen aan de TOS van Facebook.

Bert
Bert
5 jaren geleden

Het speelt al langer dat gedoe rondom facebook. Mensen blijven dat maar gebruiken en denken dat het allemaal wel losloopt. De meesten hebben niet in de gaten dat er sterk gecensureerd wordt. Dus allemaal kappen met facebook is de oplossing er zijn andere media die wel gewoon alles toestaan.

jolo
jolo
5 jaren geleden

ben bang dat dit bericht gewist gat worden omdat ik een tegenhanger van fACEBOOK BEN?

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x