Universum

Zonnestormen ongevaarlijk voor mensen

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 21 augustus jongstleden vond een zonne-uitbarsting plaats. Als gevolg daarvan vertrok een grote plasmawolk (CME) richting onze planeet.

Dergelijke wolken kunnen miljarden tonnen deeltjes bevatten en bereiken de aarde gemiddeld één tot drie dagen later.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laat in een verklaring weten dat deze deeltjes geen nadelige effecten kunnen hebben op mensen op aarde, maar wel op onze elektronische systemen.

Schokgolf

Een CME die op de aarde gericht is kan een geomagnetische storm veroorzaken, een tijdelijke storing in de magnetosfeer van de aarde. De storm wordt veroorzaakt door de schokgolf van de zonnewind en duurt gemiddeld 24 tot 48 uur.

Magnetische stormen kunnen communicatiesignalen en elektriciteitsnetwerken verstoren. In 1989 veroorzaakte een geomagnetische storm de ineenstorting van het elektriciteitsnet in het grootste deel van Quebec en was het poollicht zelfs in Noord-Afrika te zien.

Gelijktijdig

Op 1 en 2 september 1859 viel de pas enkele jaren eerder in gebruik genomen telegraafverbinding tussen Amerika en Europa uit door kortsluiting. Het noorderlicht was zelfs zichtbaar in Rome, Havana en Hawaï, met vergelijkbare effecten aan de Zuidpool. Dit alles werd veroorzaakt door een aantal verschillende gebeurtenissen op de zon die nagenoeg gelijktijdig plaatsvonden.

Lange kabels in het elektriciteitsnetwerk en communicatienetwerken werken als antennes. Door de ionenstroom van de zonnewind ontstaan er elektrische stromen in die tot beschadigingen kunnen leiden. Ook computers en satellieten kunnen beschadigd raken.

Bron: Ibtimes.co.uk Foto: NASA

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dovav
Dovav
10 jaren geleden

Hoi, ik weet niet of het ermee te maken heeft maar ik werd wel ziek toen het in onze atmosfeer was

Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

En dit kon wel eens een van de redenen zijn waarom die FEMA kampen zijn gebouwd.Immers het water de elektriciteit de communicatie satalieten eenmaal uit haar baan, betekend maanden herstelwerk.En u raad zelf al wel hoe de bevolking dit zal ondergaan.Dorst die niet te lessen valt, zeer gebrekkige communicatie etc Zou een “Doemsday”betekenen.Maar gelukkig zorgt de ionosfeer die hierdoor onstaat, voor een zeer goede communicatie in de Radiozendamateur wereld,die dan pas super hard noodzakelijk blijken te zijn.Maar een aardgerichte superflair richt helaas deze in het artikel vermelde ellende WEL aan.Ooh ja bijna vergeten Het geld komt na een aardgerichte uitbarsting van een enorme omvang ECHT niet MEER UIT DE MUUR, die tegenwoordig Klaagmuur wordt genoemd.

gonzo
gonzo
10 jaren geleden

Zonnestormen van CME’s zijn misschien niet onder de noemer ‘gevaarlijk’ te plaatsen,maar ze beinvloeden wel degelijk onze gezondheid.
Heb dit aan den lijve ondervonden en met meerdere mensen contact die hetzelfde ervaren.
Houd dit al zo’n 2 1/2 jaar in de gaten.
Vooral onder de hoogsensitieven of gevoelsmensen ( en dus ondergetekende)zijn er vlak voor,tijdens en 3 dagen na CME’s wel degelijk effecten merkbaar, varierend ; duizeligheid,hartkloppingen,extreme vermoeidheid,plotselinge verkoudheid,gewrichtsklacten,benauwdheid,mentale chaos, plotselinge conflicten etc.
Meestal ook weer verdwenen na die bewuste 3 dagen,tenzij er meer CME’S in korte tijd elkaar opvolgen,waardoor effecten vaak versterkt worden.
Ook in de wereld is er direct veel meer conflicten zichtbaar rond hevige uitbarstingen.
Of je dit als niet gevaarlijk kunt bestempelen laat ik in het midden,maar heeft wel degelijk invloed op de mens en zijn of haar gezondheid.
En zie het zelf als een transformerende factor.

redice
redice
10 jaren geleden

op youtube staan filmpjes van Ed Dames, nadat ik die gezien heb ben ik niet meer gerust..zou wel eens waarheid kunnen zijn dat er binnenkort een gigantische solarflare de aarde raakt en 80% vd bevolking doodt, zijn vorige voorspellingen via remote-viewing zijn verbazingwekkend genoeg ook al uitgekomen!

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x