Universum

Het universum: wetenschap of magie? (video)

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wetenschap kan het universum niet op een rationele manier verklaren. De kracht van magie wordt steeds vaker gebruikt om het onbevattelijke te bevatten.

Magie is de kunst van het manipuleren van de werkelijkheid vanuit de gedachte dat men in contact kan treden met het bovennatuurlijke door middel van rituelen en bezweringen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Britse uitvinder en futuroloog Arthur C. Clarke zei eens: “Om het even welke technologie die zijn tijd ver vooruit is, is niet te onderscheiden van magie.”

Energie

Vroege beschavingen verwarden het onverklaarbare vaak met magie. Rupert Sheldrake schreef in zijn boek Seven Experiments That Could Change the World dat de houding van wetenschappers tegenover experimenten invloed heeft op de resultaten van diezelfde experimenten.

De irrationaliteit van magie speelt een belangrijke rol in onze rationele wereld. De Duitse natuurkundige en één van de grondleggers van de kwantummechanica Werner Heisenberg zei dat massa een fysieke interpretatie is van energie.

Religieuze organisaties begrijpen de kracht van magie. Zij hebben de interpretatie van het bovennatuurlijke gemonopoliseerd om zo het menselijk denken te beheersen.

Galilei

Het universum als geheel kan niet gemakkelijk worden verklaard. De kerk gaf Galileo Galilei pas na 400 jaar gelijk dat de zon het centrum is van het zonnestelsel.

In 1633 werd Galilei onder huisarrest geplaatst. De reden voor deze strenge maatregel was de theorie van de sterrenkundige dat de aarde om de zon draait. Volgens de kerk was het andersom. In 1992 gaf paus Johannes Paulus II pas toe dat de kerk er al die eeuwen naast had gezeten. “Galilei begreep waarom alleen de zon het centrum van de aarde kon zijn.” Wetenschappers kunnen niet anders dan toegeven dat het universum magie is.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
aly
aly
10 jaren geleden

Ons zonnestelsel beweegt zich door de ruimte
en ik, ik beweeg mee
zo veranderd de frequentie
en ik vibreer mee op deze lichtere energie
zo kunnen nieuwe gedachten ontstaan
buiten kennis en leeftijd om
waarmee het inzicht wordt verkregen
dat dit een weten in ons raakt
een weten dat getuigd van eeuwige wijsheid.

Ik wil niet bang zijn om dit toe te laten
want alleen zo blijft de toekomst nieuw
verleden is om van te leren
te accepteren en dan los te laten.
Het oude laten gaan om plaats te maken
voor alles wat nieuw is.
Eerst leegheid toelaten zodat
het opnieuw gevuld kan worden.

want NU is er om in te leven, echt te leven,
in vol bewustzijn, want
binnenin ons zijn geen grenzen
wij zijn onbegrensd net als het Heel-Al
Leven wil ik in Licht en Ruimte
meereizen met ons Zonnestelsel
meereizen zonder een spoortje van angst, want
dit is een werkelijk een Schitterend avontuur
en hoe gek het ook klinkt; een eindeloos avontuur
omdat het zich afspeelt in het NU
en het NU is immers tijdloos en Eeuwig.
Aly

Arie
Arie
10 jaren geleden

oei, bij de eerste regel gaat het al fout. De wetenschap kan heel goed het ontstaan en de ontwikkeling van het universum rationeel verklaren.
Er zijn zelfs twee satellieten speciaal de ruimte ingeschoten om het ontstaan en ontwikkeling van het heelal te alten zien, op de site van de nasa zijn spectaculaire fotoos hiervan te vinden.
Ook kan theoretisch aangetoond worden wat voor fasen het heelal heeft gehad. Van energie naar materie, het beroemde e=mc2

Laurens
Laurens
10 jaren geleden

Wat een zeldzaam onsamenhangend stukje is dit. Waar te beginnen…

“De wetenschap kan het universum niet op een rationele manier verklaren. De kracht van magie wordt steeds vaker gebruikt om het onbevattelijke te bevatten.”
– Jawel, dat kan het wel. Niet alles is nog te verklaren. Maar veel, zo niet het meeste, wel. Zonder magie.

“De irrationaliteit van magie speelt een belangrijke rol in onze rationele wereld. De Duitse natuurkundige en één van de grondleggers van de kwantummechanica Werner Heisenberg zei dat massa een fysieke interpretatie is van energie.”
– Wat hebben deze twee zinnen met elkaar te maken? En komt Heisenberg’s stelling niet terug in E=mc2? Wat is daar magisch aan?

En dan de klapper:
“”Galilei begreep waarom alleen de zon het centrum van de aarde kon zijn.” Wetenschappers kunnen niet anders dan toegeven dat het universum magie is.”
– Wat?!? Gallilei (wetenschapper bij uitstek!!!) had gelijk, dus de wetenschap moet maar eens toegeven dat het universum magie is?!?!? Galilei zou zich omdraaien in zijn graf als ie dit zou lezen. Wetenschappers kunnen niet anders dan doorgaan met zoeken, observeren, hypotheses maken, testen, rekenen. Om te voorkomen dat onbegrepen zaken maar onder het kopje magie geschaard worden.

Hengelo
Hengelo
10 jaren geleden

Beetje irritant dat je eerst het artikel leest en dan letterlijk hetzelfde hoort in het filmpje. Plaatst dan eentje met ondertiteling ?

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x