Buitenland

Onderzoeksjournalist: Braziliaanse leger staat achter president Bolsonaro en gaat actie ondernemen

Help door dit met anderen op je social media te delen!

In Brazilië, waar drie weken geleden presidentsverkiezingen zijn gehouden, is het onrustig. Uit protest tegen de uitslag wierpen aanhangers van de weggestemde president Bolsonaro wegblokkades op. Daarnaast blokkeerden boeren de havens.

Bolsonaro vecht de uitslag van de verkiezingen aan. Hij wil dat een deel van de stemmen via elektronische stemmachines ongeldig wordt verklaard. Volgens zijn team zitten in sommige stemmachines softwarefouten. De partijleider van Bolsonaro, Valdemar Costa, zei dat er problemen waren met identificatienummers in de stembuslogboeken. Een deel van de stemmen is daarom ongeldig, vindt de president.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Zijn rivaal Lula da Silva won de verkiezingen nipt. Tot 1 januari is Bolsonaro nog aan de macht.

Grondwet wordt uitgehold

Onderzoeksjournalist Matthew Tyrmand merkte in Bannon’s War Room op dat het Braziliaanse leger het volk heeft opgeroepen om bij de legerbarakken te protesteren. Hij zei dat het leger actie gaat ondernemen.

De journalist citeerde een hooggeplaatste Braziliaanse generaal die heeft gezegd dat ‘de Grondwet wordt uitgehold door de rechtbank’.

Artikel 142

Het leger is bereid om een beroep te doen op artikel 142, waarin staat dat het leger orde op zaken moet stellen als er onenigheid heerst tussen de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht, en de samenleving volledig ineenstort, zei Tyrmand.

Het Braziliaanse volk heeft de hoop gevestigd op het leger om de orde te herstellen. De journalist verwacht dat het leger zich de komende week zal laten zien.

4.7 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Dat hoopte wij ook in Nederland, dat het leger ons zou bevrijden van de Landverraders die zo braaf achter KlauSSchwab en zijn greet rieset aan hobbelen. Er is nog hoop.. we gaan het zien.

Egon
Egon
1 jaar geleden

Ben benieuwd als het niet gebeurt is Brazilië in 2 jaar ook een puinhoop..

Zou een test kunnen zijn voor VS, om tezien hoe militair ingreep gaat, hoe het volk er op reageert..

Maar goed ik heb er een hard hoofd in, eerst zien dan geloven…

Underground
Underground
1 jaar geleden

(Het Braziliaanse volk heeft de hoop gevestigd op het leger om de orde te herstellen. De journalist verwacht dat het leger zich de komende week zal laten zien.)

Er is hoop voor de Brazilianen. Het Nederlands leger is wegbezuinigd, en wat we aan wapens hadden, weggeven. De Nederlander is een Sitting Duck.. Op wie kan de Nederlandse bevolking een beroep doen, alles en iedereen is corrupt hier…

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
1 jaar geleden

Nu wij nog.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x