Homepagina » Gezondheid » Vitamine B17: De grootste cover-up in de geschiedenis van kanker?
Vitamine B17: De grootste cover-up in de geschiedenis van kanker?

Vitamine B17: De grootste cover-up in de geschiedenis van kanker?

Heb je weleens gehoord van vitamine B17 of laetrile? Dit stofje werd in 1977 door de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA verboden en later in 27 staten weer gelegaliseerd.

De grootste concentratie vind je in abrikozenpitten. Vitamine B17 werd aangeprezen als supplement dat tegen kanker zou beschermen. Het antikankerstofje in laetrile staat bekend als amygdaline, een glycoside die ook voorkomt in de pitten van kersen, appels, pruimen en perziken.

Waarom wordt B17 niet voorschreven door artsen? De Amerikaanse auteur G. Edward Griffin schreef hierover: “Er is een middel tegen kanker bekend en het komt uit de natuur, maar het is niet beschikbaar voor het grote publiek omdat het niet kan worden gepatenteerd. Daarom is het niet aantrekkelijk genoeg voor de farmaceutische industrie.”

Vitamine B17 bevat glucose en waterstofcyanide. Benzaldehyde en cyanide gaan samen de strijd aan tegen kankercellen. De meeste artsen claimen dat B17 giftig is, maar volgens velen is dit een mythe.

Arts John A. Richardson begon de vitamine ‘illegaal’ te gebruiken voor de behandeling van patiënten in zijn kliniek in San Fransisco. B17 werkte volgens Richardson beter dan conventionele behandelingen.

De FDA ziet laetrile als een niet-goedgekeurde behandelingsvorm. Toch zijn er veel mensen die zweren dat ze kankervrij zijn geworden door B17.

Het Sloan Kettering kankercentrum in New York reageerde boos op de kruistocht van de FDA tegen B17. Het centrum bestudeerde vijf jaar lang de antikankerwerking van B17 en kwam tot de conclusie dat:

 • Het de algehele gezondheid van de kankerpatiënt ten goede komt
 • Het kanker kan helpen voorkomen
 • Het de verspreiding van kanker bij muizen tegengaat
 • Laetrile de groei van tumoren tegenhoudt
[Buy Non GMO Seeds]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Apricot kernel contains a toxic chemical known as amygdalin. In the body this chemical is converted to cyanide, which is poisonous. There was interest in using apricot kernel to fight cancer because it was thought that amygdalin was taken up first by cancer cells and converted to cyanide. It was hoped that the cyanide would harm only the tumor. But research has shown that this is not true. The amygdalin is actually converted to cyanide in the stomach. The cyanide then goes throughout the body, where it can cause serious harm, including death.

  13 likes
  • Ik kan eigenlijk maar een ding vertellen over abrikozenpitten,en dat is dat ze geweldig zijn. Zonder deze pitjes was ik misschien niet meer onder de levende geweest ! de eerste dag heb ik er 50 opgegeten,verdeeld over een aantal uren, De volgende dag 100 stuks en dat 3 maanden lang. Nadat mijn longarts n vlek van maar liefst 6 en n halve centimeter op mijn long had geconstateerd,werd er na 5 weken besloten om de helft van mijn ene long te verwijderen. Maar ik voelde me al een stuk beter,dus zei ik tegen haar laten we eerst nog maar eens n foto nemen,en als de vlek groter is geworden,mag er geopereerd worden. Toen ik terug kwam voor de uitslag,vertelde ze me lachend dat ze nog overleg had gehad met de Radioloog,en dat ze beide niet snapte dat mijn lichaam zich zelf aan het herstellen was. Maar dat maakte niet uit,geen operatie alleen nog n paar jaar controle. Nu zijn we ruim 3 jaar verder, en ben ik nog steeds op aarde. Nu eet ik de pitjes preventief,ongeveer 1 per 10 kilo lichaamsgewicht

   8 likes
   • Ik kan hier ook positief op reageren. Mijn vrouw heeft een jaar lang een combinatie gebruikt van ‘Essiac’ thee en abrikozenpitten nadat eerst eierstokkanker was vastgesteld. Gedurende dat jaar was de oncoloog erg verbaasd over haar goede gezondheidstoestand. Nu zijn de pitten verboden en kan ze die dus niet meer gebruiken. Resultaat: een teruggekeerde tumor tussen lever en alvleesklier. Hartelijk dank aan de corrupte overheid die de BIG-Farma steunt door werkende producten te verbieden en de mensen te verplichten om deel te nemen aan het Big-farma bedrog om daar miljoenen aan te verdienen.

    3 likes
   • Goedemiddag adriaan
    ik zou graag willen weten verpulver je de pitten.

    vr gr natalia

    0 likes
  • Er zijn gevallen bekend, van mensen die teveel Amandelen eten, zelfde verhaal cyanide vergiftiging, planten kunnen gezondheid brengen, maar ook ziekte en zelfs doden, dus nooit langs de weg wandelen, een sprietje van het één of andere in je mond steken, kan vervelende gevolgen hebben !

   8 likes
 2. Heb zelf nog een zak van de bittere perzik pitten, heb er in het begin een paar van genomen en je moet er idd voorzichtig mee zijn, lichthoofdig en tijdelijk hartslag verandering, ze waarschuwen altijd voor een overdosis, ik kan me zeker voorstellen dat het dodelijk kan zijn als je een handvol naar binnen werkt.
  Toen ik de kilozak kocht werd er verteld om ze te verpulveren en dan te mixen met appelmoes, appelmoes laat het stofje makkelijker opgenomen worden door het lichaam als ik het me nog goed kan herinneren.
  Ik heb de zak nog steeds, kan altijd handig zijn.

  4 likes
 3. Jenne,

  als je chemo krijgt om je leven iets te verlengen en waarom dan geen b17 nemen ?

  als je zelf niet in dat stadium bent geef dan geen commentaar naar anderen die er wel in zitten,
  ook al zijn er mensen in je omgeving die er wel zo voorzitten dan is dat nog anders dan dat jij zelf zover bent
  het is niet leuk als je zo ziek bent en je wilt iets proberen dat mogelijk kan helpen en je dan zoveel commentaar krijgt van anderen
  wees s positief en steun diegenen die er zo voor zitten en laat hun eten en drinken wat ze willen
  de laatste hoop ontnemen van doodzieke mensen is helemaal niet nodig
  sja ook ik heb iets gebruikt en ja ik werd nog speciaal gebeld en het werd telefonisch ten zeerste afgeraden door de artsen en specialist
  gebruik niets ……….niet doen …………….waren de woorden, die vergeet ik niet weer
  zou jij ook niet moeten uitspreken
  de uitslag nadat alles weg was gehaald en onderzocht ???????
  u bent genezen 0 verkeerde cellen …….sorry

  op mijn vraag om voor de operatie alles opnieuw te bekijken zeiden ze nee want het zou onmogelijk zijn om hier van te genezen (ondanks chemo ed )

  daarom laat diegenen toch die ook maar iets willen proberen

  24 likes
 4. De geneeskracht wordt juist ontleend aan haar giftige werking. Het is de dosering waar het om gaat!!! Krijg je een overdosis binnen, dan is het schadelijk ja! Abrikozenpittenpoeder is verkrijgbaar als supplement genaamd Candinorm. Hierin zit o.a. 100 mg per tablet abrikozenpittenpoeder. Het heeft mij uitstekend geholpen om de hardnekkige Candida weer onder controle te krijgen. (Terugdringen naar normale leefomgeving). Ik heb geen enkele schade ondervonden aan dit middel. Het bevat nog een aantal andere goed werkende stoffen en werd voorgeschreven door een moerman orthomoleculair arts.
  Het is in feite net als met vele andere giftige stoffen in planten. Planten en kruiden zijn niet altijd veilig omdat ze natuurlijk zijn, dus let op met suppletiemiddelen die een ieder zo kan verkrijgen bij de reformwinkel. Om beter te worden kan het nodig zijn juist deze middelen (tijdelijk) in te zetten, met aandacht voor dosering en eventuele nodige controle op de functie van organen zoals lever en nieren! (Net als i.g.v. sommige reguliere medicatie eigenlijk.) Het is i.g.v (ernstige) ziekte danook het beste om niet zelf te gaan dokteren maar wanneer je ziek bent en je wilt de alternatieve weg bewandelen doe dat dan met de begeleiding van een natuur arts!

  19 likes
 5. DE grootste zou ik niet zeggen, maar wel 1 van de velen als het gaat om zelf genezing via voeding.

  13 likes
 6. Leuk dat ze zeggen dat de pitten van abrikozen in de maag cyanide zou aanmaken, maar laten we het geheel in het juiste perspectief blijven zien.
  Alsof de chemotherapieeën zonder gevaar zouden zijn. Nou echt niet, het is ook één en al bocht!

  11 likes
 7. Ik kan iedereen het boek van Gabor Lenkei Wat u niet mag weten over uw gezondheid aanbevelen. Daarin wordt duidelijk dat we structureel een vitamine tekort hebben. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is ook te laag. Vitamine b17 wordt hierin ook aanbevolen. Een kleine stam ergens verborgen in de jungle gebruikt deze bittere amandelen voor alles en nog wat. Deze mensen worden gemiddeld over de honderd jaar oud en zien er jongere uit dankzij deze pitten. En geen enkel mens van deze stam heeft ooit kanker gehad. Ik gebruik ze preventief 5 pitten per dag (verdeeld over de dag) en neem extra vitamine in Supradyn extra forte en 1000 milligram vitamine c erbij. Ik voel me uitstekend. Voordat ik dit deed kwam ik in het ziekenhuis te liggen met een longontsteking (fikse) meteen in het ziekenhuis begonnen met het innemen van extra vitamine en een extra hooge dosis vitamine c. 5 dagen later liep ik het ziekenhuis uit. En liet verbaasde artsen achter. Zo snel opknappen van een longontsteking hadden ze nog nooit gezien. Sindsdien neem ik dagelijks mijn portie in. Met de amandelen ben ik begonnen na mijn ontslag omdat men bij mij nog een endoscopie wilde doen vanwege mijn donkere ontlasting. Gelukkig had ik niks en ben ik kerngezond. Ook kreeg ik nog een bloed onderzoek en daar waren de waarde uitstekend, beter dan de gemiddelde zeiden ze. Ik ben ervan overtuigd dat extra vitamines mijn gezondheid enorm ten goede is gekomen. De amandelpitten zijn naar mijn mening veilig en bevordert mijn gezondheid. Maar ik raad iedereen aan niet meer dan vijf pitten per dag te nemen. Begin eerst met één pit en bouw dit langzaam op. Als je kanker hebt ga altijd naar de dokter en laat j́e goed informeren over de behandelingen die mogelijk zijn. Maar ik zou zeker overwegen om mezelf te behandelen met vitamine b17.

  1 likes
 8. Gewoon je groenten eten en niet achter de school bankers gaan. De techniek is nu hun kleine god.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...