Buitenland

Ultrarijken komende weken bijeen op schimmige Bohemian Grove

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Van 10 tot 26 juli komen de ultrarijke leden van de Bohemian Club bijeen in de bossen van Sonoma County in het noorden van Californië. Wie onderzoek wil doen naar de mysterieuze 130 jaar oude Bohemian Grove loopt het risico te worden gearresteerd.

De geheimzinnigheid waarmee de Bohemian Grove wordt omgeven, heeft vooral te maken met de mensen die er lid van zijn. Ze zijn allemaal rijk, blank, Republikein en man. Enige bekende Boho’s (zoals ze worden genoemd) zijn George H.W. Bush, George W. Bush, Dick Cheney, Clint Eastwood, Dwight D. Eisenhower, Gerald Ford, Barry Goldwater, Herbert Hoover, Henry Kissinger, Colin Powell, Ronald Reagan, Nelson Rockefeller, Theodore Roosevelt, Karl Rove, Mark Twain en Donald Rumsfeld.

Om lid te kunnen worden van de Bohemian Club moet je door verschillende leden worden uitgenodigd of enkele tientallen jaren wachten. Eenmaal binnen moet je een bedrag van 25.000 dollar neertellen.

Atoombom

De Bohemian Grove wordt door sommigen gezien als de ultieme locatie voor achterkamertjesdeals. Zo zou de basis voor het Manhattanproject, waar de atoombom uit voort is gekomen, er in 1942 zijn gelegd.

De Bohemian Grove herbergt onder andere een 12 meter hoog standbeeld van een uil die uitkijkt over een meer. Daar wordt ieder jaar een ritueel gehouden. Volgens complotfanaat Alex Jones, die de Bohemian Grove in 2000 met een cameraploeg binnendrong, wordt tijdens dit ritueel de god Moloch aanbeden.

Voor zijn serie The Secret Rulers of the World interviewde journalist Jon Ronson ook komiek en voormalig lid Harry Shearer, die zei dat het allemaal theater was. Jones filmde hoe de deelnemers gehuld in gewaden aan de voet van de reusachtige stenen uil stonden.

Geen vrouwen

Hoewel de Bohemian Club in het verleden vier vrouwelijke ereleden heeft gekend (waaronder de bibliothecaris van de club), is er nooit een vrouw geweest die officieel lid is geworden. Vrouwen mogen overdag als gast op het terrein komen, maar ze hebben geen toegang tot de bovenste etages van de City Club. De Boho’s werden in 1979 aangeklaagd omdat ze vrouwen weerden. In 1986 oordeelde het Hooggerechtshof van Californië dat de Grove vrouwen moest gaan aannemen.

Vanity Fair heeft een intrigerend stuk geschreven over de links tussen de Bohemian Grove en het tweede seizoen van de populaire serie True Detective.

[Vanity Fair]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JPvandenBerg
JPvandenBerg
7 jaren geleden

Zieke club voor zieke mensen die helaas de wereld regeren.

john
john
7 jaren geleden

ja of kinderoffer zogenaamd voor satan…ziek clubje

gery
gery
7 jaren geleden

zo kan je dat wel zien. Deze wereld is imperfect zelfs de goden zijn imperfect, hun ideen zijn imperfect, maar ze zien zichzelf als superieur. En alles gaat dood in deze imperfecte wereld.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Het verhaal gaat dat ze daar ooit aan rituele kindermoord deden; een flinke laserstraal er op los laten om dat zieke zaakje daar eens goed te genezen is nog het beste wat men kan doen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x