Homepagina » Paranormaal » “Geef dit jaar geen ouijabord als kerstcadeau”
"Geef dit jaar geen ouijabord als kerstcadeau"

“Geef dit jaar geen ouijabord als kerstcadeau”

Geestenuitdrijvers en paranormale onderzoekers waarschuwen geen ouijabord als cadeau te geven deze kerst, tenzij je demonische krachten over de vloer wilt hebben. Dat meldt de Ierse krant The Independent.

Internetbedrijf Google voorspelde onlangs dat het bord, waarmee contact gelegd wordt met geesten, deze kerst waarschijnlijk uitverkocht zal zijn. Dat heeft alles te maken met de horrorfilm Ouija die afgelopen maand uitkwam.

“Je kunt je gemakkelijk openstellen voor kwade geesten, maar het is erg moeilijk om ervanaf te komen,” zei een katholieke priester en geestenuitdrijver uit Dublin. “Met name jonge mensen en tieners die met ouijaborden experimenteren kunnen erg naïef zijn en denken dat ze alleen contact leggen met zielen van overleden geliefden.”

Kwade geesten en zelfs demonen doen zich voor als overleden geliefden om bezit te nemen van iemand, aldus de geestenuitdrijver. Vervolgens ‘beseffen mensen niet dat ze besmet kunnen raken’.

Darren Ansell is lid van de paranormale onderzoeksgroep Paranormal Study and Investigation (PSI), onder meer bekend van het programma Greatest Haunts van de BBC. De groep stelde tijdens gecontroleerde experimenten vast dat onbewuste spierbewegingen verantwoordelijk waren voor antwoorden op vragen die met een ouijabord waren gesteld. Toch hebben veel gebruikers een negatieve ervaring met ouijaborden.

Sommigen hoorden demonische stemmen, voelden zich plotseling angstig of depressief worden, hoorden geluiden of zagen voorwerpen bewegen of door de kamer vliegen. “Ik heb gezien hoe tafels uit zichzelf door de gang bewogen,” zei Ansell.

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Squenzy schreef:

  KOOP ZO’N BORD NOOIT!

  Je moet niet spelen met het bovennatuurlijke. Je openstellen voor demonische entiteiten is het stomste wat je ooit kunt doen. Stel daarom je vertrouwen op Jezus de rots en bouw je levenshuis op hem!

  19 likes
  • blub schreef:

   Wacht even. Niet spelen met het ‘bovennatuurlijke’ of openstellen voor (demonische) entiteiten.
   Wat is de Jezus in je bericht dan? Je buurman?

   Of het onzichtbare persoon die veel christenen bij zich voelen en aanroepen in geval van moeilijkheden? Als het ware iets bovennatuurlijks, een entiteit.

   Hmmm…

   36 likes
   • Squenzy schreef:

    Demonische geesten hebben kwaad in de zin. Zij zijn namelijk het tegenovergestelde van wat God voor de mensen wil. God kan de mensen eeuwig leven schenken indien zij voor Hem kiezen. De satan kan eeuwige verdoemenis verschaffen. Het is je EIGEN keus. Ik ben hier niet om mensen te bekeren maar om mensen bewust te maken.

    Ik roep Jezus niet alleen aan bij moeilijkheden. Ik leef met Hem dag aan dag. Dit aardse leven is bloedserieus. Alles heeft consequenties en niks is toeval. Ik wens je het allerbeste blub en ik wens je ook toe dat je op een dag de liefde van Jezus mag leren kennen die levensveranderend is.

    Zie maar weer het artikel hierboven over een “bijna-dood ervaring”. Het leven is meer dan een paar jaartjes op deze aardkloot. Het gaat het om het eeuwige leven… waar sta jij?

    10 likes
    • Carlijn schreef:

     Er zijn vele vele zeer verlichte wezens in de hogere dimensies waaronder Jezus. Het enige is dat deze prachtige wezens van pure licht nooit met ons communiceren via ouija borden. Ze communiceren alleen via ons hart.

     17 likes
    • Padja schreef:

     Nou nou squenzy…lijkt me een angstige staat van zijn hoor.
     Als je niet goed genoeg voor god gekozen hebt? Als je niet dan in dag uit met Jezus leeft wat dan?
     Geeft god dan straf?
     En als ik nu eens helemaal niks kies?
     Ik ben niet zo kiezerig. -:)

     2 likes
     • Eddy schreef:

      Al dat gel*l altijd. ik zou je graag geloven maar laat het nou net zo wezen dat ik never nooit niet wat zie. En niet zeggen ga mediteren etc want dat doe ik allemaal al.

      Geloof overigens zeker wel in andere vormen van leven/energie, maar dat godsgedoe altijd.

      0 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     Het is altijd nu.

     Je kunt altijd terug komen op eerdere keuzes. Niks is voor eeuwig.

     0 likes
    • Keesoe schreef:

     Ja en die ene beslissing in dit leven kan je verdoemen naar de hel voor de eeuwigheid? Ook niet echt eerlijk van god vind u niet…

     Even on-topic: heb meerdere keren met ouija bord wat geprobeert maar er is nooit wat gelukt. Ook een x gedaan bij personen die zeiden dat het altijd lukte om geesten op te roepen totdat ik om bewijs vroeg en met ze mee deed. De geesten of demonen waren toen toevallig niet thuis ofzo :-s…
     Ik geloof best in meer tussen leven en dood maar menig persoon hecht veelste veel waarde aan de ego ( het “ikje”in jezelf). Deze is namelijk aards en zal niks met je verdere zielen leven te maken hebben. Ook je beslissingen in dit leven zullen je natuuuurlijk niet in de eeuwigheid laten verdoemen. Zou wat zijn. God zet je als een stommeling hier op aarde waar je dan met 1 foutje jezelf voor de eeuwigheid de verdoemenis inwerkt hahaha wel lachen trouwen met die god :-D.. grappemaker is het.

     0 likes
   • Joseph schreef:

    De verwarring begint bij de woorden ‘spiritueel’ en ‘bovennatuurlijk’; spiritueel heeft 2 totaal verschillende betekenissen : 1. fijnstoffelijk, dus wel materieel maar onzichtbaar voor de grofstoffelijke mens/wezens/3de dimensie. In deze betekenis is het gelijk aan het woord ‘bovennatuurlijk’. Alles wat met esoterie, magie, en hekserij te maken heeft speelt zich af op fijnstoffelijk, subtiel niveau. Op dit niveau kunnen dingen heel lang bestaan, tot meer dan biljoenen jaren, maar niet eeuwig. 2. puur geestelijk, dus volkomen onstoffelijk, immaterieel. Dit is het niveau van de ziel, de levensvonk. Dit bestaansniveau is eeuwig. Alles wat met Gods en ware religies te maken heeft betrekking op dit bestaansniveau.

    2 likes
  • morpheus schreef:

   Ik vertrouw geen sprookjes figuren.

   5 likes
 • rik schreef:

  Heb gisteravond ook een tijdje met zo een Ouija bord gespeeld. Maar ik vond het maar een dooie boel en ben weer overgestapt op Monopoly samen met mijn Oma die al 20 jaar aan gene zijde is.

  38 likes
 • Walter schreef:

  De meest enge en zieke geesten die ik ken hoef je niet eens op te roepen, ze zijn altijd in je buurt en werken bij de overheid, de ergste van dit soort zitten in Den Haag.

  37 likes
 • gratis sessie schreef:

  Dat zou beteken dat een god, allah of jahwe totaal geen macht heeft over boze geesten of niet oppermachtiger is en zich daarom alleen maar bezig kan houden met wat onschuldige zielen die hier op aarde dolen? Maar ze zijn toch oppermachtig en dus machtiger dan welke aardse of hemelse (zieke) geest dan ook en zullen toch nooit toelaten dat deze geesten ook maar iets kunnen uitrichten en geen enkele macht hebben. Maar dat is juist wat nu en iedere keer weer wel gebeurd.

  Men gelooft in het goede en in het slechte van geesten waarover een oppermachtige god geen macht heeft en gelooft wel in de totale macht van één god die alles kan maken en breken zelfs complete universa kan scheppen of vernietigen, maar niets kan uitrichten tegen kwade geesten?

  De goden zijn het meest oppermachtig, maar kunnen niet voorkomen dat kwade geesten, zelfs satan niets aangedaan kan worden en mogen deze keer op keer de aarde en zijn mensen vervloeken en vernietigen? Zijn de goden niet in staat het slechte hier op aarde te bedwingen, zijn ze niet in staat kwade geesten te verdrijven, zijn ze niet in staat het goede te beschermen en zijn we dus mede door een god, allah of jahwe overgeleverd aan de psychopaten die ook een creatie zijn van dezelfde godheden? Persoonlijk heb ik veel meegemaakt wat voor mij het bewijs was dat er meer is tussen hemel en aarde is, maar zodra een godheid het laat afweten en onmachtig toekijkt en mensen laat vallen die goed zijn dan is deze godheid toch niet meer dan een tijdelijke god, een imperfecte god of zelfs een charlatan of zelf ook maar een slap aftreksel van zijn eigen pretentie. Daarom dergelijke instrumenten en zelfs godheden en religies, wat zou je er mee moeten? En zijn we niet beter af door ons bezig te houden met zaken die hier belangrijk zijn en zien we misschien na dit leven wel weer verder.

  4 likes
  • Squenzy schreef:

   @gratis sessie

   Deze vraag is zeer gemakkeljk te beantwoorden. God heeft weldegelijk de macht over kwade entiteiten. Zijn zoon Jezus heeft niet voor niks overwonnen aan het kruis op golgotha en de sleutel uit het dode rijk opgehaald. God beschermt Zijn kinderen weldegelijk. In Zijn woord de bijbel waarschuwt hij herhaaldelijk voor demonen die zich op verschillende manieren kunnen manifesteren, om hier VER vandaan te blijven.

   Echter is het net zoals met het aardse leven. Als bijvoorbeeld iemand je TELKENS weer waarschuwt om bijvoorbeeld niet te veel chocolade te te eten omdat je daardoor ziek wordt en hart- en vaatziekten krijgt en je doet het toch dan kan diegene daar niks aan doen. Het is je eigen keuze.

   God biedt jouw die keuze. Kies jij voor Hem of kies je voor jezelf. Luister je naar Zijn waarschuwingen en wil jij Zijn liefde leren kennen of kies je voor het duistere, het spannende onbekende. Indien je daarvoor kiest valt Zijn bescherming weg op dat moment. Indien je je eigen keuzes maakt kan iemand daar wel advies in geven maar je maakt ze altijd nog zelf. Dat noemen we je eigen wil.

   Gratis sessie, welke keuze maak jij?

   6 likes
   • gratis sessie schreef:

    @Squenzy

    Je moet er maar van houden en vind religie en een god en satan maar een dubieus duo die zich dus ook nog eens mag manifesteren via een bord met letters en mensen de stuipen op het lijf mag jagen en daarnaast is er een god die ook nog eens troost biedt en mensen laat vallen als bakstenen als ze hem niet welgevallig zijn, tja je moet het maar willen zo’n duo, het lijken wel Jeckyll and Hide. maar ik lust noch satan, noch god en dan vooral in religieuze opzicht. Sowieso erken ik geen satanisch figuur, hooguit in aardse vorm en god is voor mij een zeer dubieus figuur en zou het voor mij eerder Jezus of Maria kunnen zijn die ik erken als hogere macht dan een god die niets van zich laat horen, alleen als er miljoenen mensen van ellende zijn gecrepeerd en hij het tijd vindt om ook maar eens weer wat goeds terug te doen, dan zou hij misschien de moeite weten te nemen om zijn goedheid te tonen. Ik heb nog nooit ergens mensen gezien die voor hun goedheid, geduld en oprechtheid zijn beloond, eerder gestraft. En zo kunnen wij het ook aanschouwen in de wereld waarin de moordende, stelende, rovende, liegende en bedriegende overheid en andere machten, ook religies, al duizenden jaren door éne god wordt vergeten om te worden gestraft voor hun daden en richt hij telkens weer zijn pijlen op de onschuldige zielen door de door hemzelf geschapen satanisch machten er op af te sturen. Het heeft voor mij eerder iets weg van een sadomasochistisch spel van beide wezens, waarbij de mens als lijdend voorwerp en gebruiksvoorwerp wordt genomen. Je kunt in je leven nog zo’n braaf mens zijn die zich volledig onderwerpt aan de hogere macht, maar zal nooit een garantie geven voor een vredig, gezond en vrolijk leven, die men volgens de boekjes wel zou moeten krijgen, maar dat pas volgens de overleveringen krijgt in een volgend leven….Lekker afgezaagd verhaal toch en dan helemaal maar te zwijgen over de beesten die er een echt potje van maken, maar een gelukzalig leven hebben tot hun laatste dag en geen moment wakker hoeven liggen van al wat ze hebben aangericht. En misschien weten of beseffen ze niet eens wat ze hebben aangericht, dus wat moet een hogere macht ze dan kwalijk nemen? Als je niet beter weet en je hebt niet meer verstand, wat moet je dan dergelijke mensen dan ook nog eens kwalijk nemen? Die geef je dan toch een fijn en gezegend leven! En wellicht kunnen ze niet eens gestraft worden, want het besef en het ontbreken van het geestelijk vermogen over wat men heeft aangericht of wie men werkelijk is lag of ligt ver buiten het bereik van de persoon zijn totale vermogen, nato bene gegeven door de hogere macht. En daarom is het uitdelen van straffen door de hogere macht van mensen die dit besef en vermogen wel hebben, zeg maar een geweten, verklaarbaar en toont de hogere macht hier duidelijk een hiaat en zoekt deze waarschijnlijk naar heel goedkope en uitgemolken excuses voor het straffen van onschuldigen….”Gods wegen zijn ondoorgrondelijk” punt uit.

    Ik zie in alles niet één kant, niet één hogere, maar in alles twee. Net als dag en nacht, zwart en wit, god en satan, misschien zelfs is het één en dezelfde entiteit.

    Mocht god/allah/jawhe me willen beschermen dan vraag ik me af tegen wie? Tegen hemzelf? Want hoe verzint men het goddelijke die ook nog eens het slechte heeft voortgebracht en vervolgens mensen gaat beschermen tegen deze slechte -eigen- creatie van de hogere goede macht.

    Ik zie het goddelijke en satanische niet anders dan wat de natuur heeft als vreten en gevreten worden. Nu zal ik niet onmiddellijk roepen dat er niet meer is tussen hemel en aarde, maar om het zo voor te stellen als in de boekjes staat geschreven gaan ze daarmee te makkelijk een eenzijdige kant op waar men zwijgt over wat het misschien ook zou kunnen zijn of wil men de zieltjes vasthouden door ze dom en simpel te houden en niet wijzer te maken en dat alles met een mooi sausje van angst en verdoemenis overgoten. Hoewel er soms interessante verhalen zijn geschreven/bedacht en deze zelfs over de toekomstige gebeurtenissen of levenslessen vertellen kan het mij niet overtuigen en blijf ik liever baas over mijn eigen denken en handelen zonder een clubje religieuze arrogante betweters die zich plaatsen boven anderen en tegen de stroom van vaststaande en onvermijdelijke zaken in zwemmen (hetzelfde gebeurt ook bij niet religieuzen). Hoewel ze moeten weten dat de hogere macht of de natuur daar ook duidelijk over is.

    Ik ridiculiseer de religie niet, hoewel ik het afwijs en er geen fan van ben, maar ik respecteer ieder mens die iets wil aanhangen zolang zij eenzelfde respect tonen voor anders of niet gezinden.

    Dat er mensen zijn die troost vinden in een hogere macht kan ik begrijpen, maar blind achter een club of religie aanlopen met alles van dien is weer iets anders en heeft m.i. niets te maken met of willen geloven in liefde, goedheid en het zuivere, maar eerder met volksverlakkerij, sturen, onderdrukken en zieltjes knijpen ten behoeve van macht en geld.

    6 likes
    • Bandiet schreef:

     Toch wel wijs Zij gijt, oh ik zou U bijna God willen noemen, waarlijk
     dat ik geloof, wij zijn Alle God, en ons humeur, de echte wereld kleurt,
     zo Wij Hem zien. En dan maak ik me wel een beetje Zorgen!

     0 likes
   • Engel schreef:

    Zonder het kwaad kan het goede niet bestaan, en god heeft alles geschapen.
    Dus 1+1=2 , god heeft ook het kwaad geschapen.

    Hij is alleswetend , dus op het moment dat hij Lucifer schiep wist hij al dat dit de duivel zou worden die zijn kinderen veel kwaad zou aandoen, en voor eeuwig zal gaan martelen als ze god niet als leider aanvaarden.
    Zonder de duivel heeft god geen bestaansrecht.
    Dus god en de duivel zijn 1.

    3 likes
   • Enki schreef:

    “Deze vraag is zeer gemakkeljk te beantwoorden. God heeft weldegelijk de macht over kwade entiteiten. Zijn zoon Jezus heeft niet voor niks overwonnen aan het kruis op golgotha en de sleutel uit het dode rijk opgehaald. God beschermt Zijn kinderen weldegelijk.”

    Zit niet zo te zeuren ‘Jezus-Freak’, ga in de kerk zitten! Als God zijn kinderen beschermd, en het eeuwige leven geeft, was de mens in wezen al 500 jaar! En zouden we nooit sterven. Als hij echt zijn kinderen beschermd, had hij die entiteiten wel bij ons weggehouden.

    Punt is, God is niet degene die de Bijbel ons weerspiegeld. Je moet de hele Bijbel overdrachtelijk zien.. God is niet meer dan Enki en Enlil. En de rest van de Anunnaki! (God is enkelvoud), de HEERE God..

    Alsjeblieft man, heb je echt zo’n bret voor het hoofd? Ik wil je niet van je geloof brengen hoor, want dat doet Nibiru en de Federatie wel als ze er eenmaal zijn. Maar kom op.. In de bijbel staat: “Laat ONS mensen maken naar ONS beeld, ONZE gelijkenis”. Hoe verklaar je “ONS” dan? Dus er zijn al meerdere!

    Zoals ik al zei, ik wil je niet van je geloof halen, en ik wil je ook niet beledigen, maar ik wordt serieus kots ziek van die Jezus-Freaks die nog steeds de oogkleppen op hebben en een ander probeert te bekeren.. Kom dan alsjeblieft niet op deze site, want voor jullie is de informatie die op NineForNews en Niburu.co staat (met betrekking tot buitenaards leven etc) toch flauwekul.

    Maar ik zeg je EEN ding; kijk verder dan de Bijbel, dan ontdek je de waarheid nog een keer. Onderzoek ALLES maar behoudt het goede!

    Je kunt beter nu wat informatie inwinnen op deze site en Niburu.co, dan dat je straks van ellende in elkaar zakt omdat men je hele leven heeft voorgelogen in de Kerk (niks persoonlijks) op gebied van geloof.

    Oja, je geloof is goed! Je geloofd in God, alleen in de verkeerde! Ik heb het waarschijnlijk al eerder gezegt in dit bericht, maar de God in de Bijbel is heel iemand anders dan het in werkelijkheid is, en dat doet de Kerk (het Vaticaan) om de mens onder de duim te houden. Je geloof is goed, maar ik hoop dat je die omschakeling kan maken naar de Anunnaki, als de Disclosure zover is!

    Met vriendelijke groeten,
    Je Schepper, Enki!

    3 likes
   • AtomNics schreef:

    ¨God biedt jouw die keuze. Kies jij voor Hem of kies je voor jezelf. Luister je naar Zijn waarschuwingen en wil jij Zijn liefde leren kennen of kies je voor het duistere, het spannende onbekende. Indien je daarvoor kiest valt Zijn bescherming weg op dat moment. Indien je je eigen keuzes maakt kan iemand daar wel advies in geven maar je maakt ze altijd nog zelf. Dat noemen we je eigen wil. ¨

    Dus volgens jouw kunnen we nooit een mening verschil hebben,
    want ja dan kies ik het duister! moet blijkbaar afhankelijk zijn aan de energie term ¨GOD¨ boehoe geloof in mij anders ben je nooit goed genoeg voor mij!
    en mijn waarschuwingen dan?
    en waarom wil je niet mijn liefde leren kennen?
    heb je niet genoeg lof ofzo van al die aanbidders?
    best een grote ego heeft ie zo groot als een pinda haa!
    vergeleken met mijn ego pfff niet te meten haa bamm!
    zegt trouwens veel over jouw god!
    hoe beschermend hij wel niet is, heel veel licht zeg.
    het is eerder een bioscoop film van god hiërarchie gevangenis waar je in zit! waarschijnlijk zit je nu ergens in de scene laatste hoofdstuk van de bijbel openbaringen jij mag het zeggen welke vers je exact bent, ben daar wel naar benieuwd naar. ga zo door gratis sessie

    0 likes
  • Huisheks schreef:

   De enige goede geest is je pc. Wat je erin stopt krijg je er weer uit.
   Met zonder enige bijbedoelingen. Dat is betrouwbaarder dan welke God , entiteit, demon, spook geest, voorouderspirit dan ook. Wat ik maar zeggen wil; vertrouw gewoon op jezelf, je intuïtie en je gezonde boeren verstand, dan gaat het heus goedkomen.

   1 likes
 • Ghost schreef:

  Glaasje draaien en spelen met een ouijabord. Er zijn veel mensen die dit hebben uitgeprobeerd en er vervolgens werkelijk niets gebeurde! Echter zijn er ook heel veel mensen die zweren dat er wel degelijk vreemde dingen gebeurde. Sommige zeggen geluiden zoals voetstappen te horen, maar ook stemmen. En andere zien daadwerkelijk lampen aan en uit gaan of bewegende deuren, fotolijstje vallen om en zelfs aanraking.

  Eigenlijk is het niet eerlijk dat wanneer je bijvoorbeeld gaat bidden je helemaal geen reactie krijgt. Maar ga je glaasje draaien of met een ouijabord spelen, dan kreeg je wel een reactie.
  Dan denk ik, kom op God, geef gewoon eens antwoord na 100x iets gevraagd te hebben tijdens een gebed.

  Aan de ene kant ben ik een agnost, maar aan de andere kant heb ik al te veel verhalen gehoord van mensen die ik persoonlijk ken en zij hebben toch wel bovennatuurlijke ervaringen ondervonden. Maar als het kwaad bestaat, (want een vriend van mij ging zich bezig houden met het christendom en kreeg vervolgens de meest angstaanjagende nachtmerries en nog nooit heeft hij zulke nachtmerries zo levensecht ervaren), dan zou het goede ook moeten bestaan. Maar die vriend van mij zegt wat voor de 1 kwaad is, ziet de ander als goed, dat begrijpt ik wel. Maar dit was zo ontzettend kwaadaardig en duister dat je toch kan zeggen het kwaad bestaat ook al is voor vele kwaad juist het goede om te doen.

  Overigens hoorde diezelfde vriend van mij een keer overduidelijk iemand bij hem thuis de trap afrennen. Ze hebben een houten trap en hij was alleen thuis die ochtend. Het was vroeg in de morgen omstreeks 4:30 en hij hoorde het. Ja een inbreker natuurlijk, maar zodra hij het hoorde, was zijn eerste reactie zelf ook zo snel mogelijk naar beneden om te kijken. Mocht het een inbreker zijn, dan krijgt hij of zij de prijs van snelste inbreker ooit, want alle ramen en deuren zaten nog op het slot en ook de deurknippen. Dus ook al had deze inbreker de huissleutel en heeft toen hij of zij naar buiten ging de deur weer op slot gedraaid, hoe kan het dan dat de deurknippen op slot zaten?

  Het blijft lastig om te zeggen wat ik hier nu van moet vinden. Wanneer er dus daadwerkelijk een klopgeest/entiteit in zijn huis was, dan betekend dat er iets is waarvan wetenschap zegt, dat kan niet! En als het dus echt is, wat is er dan nog meer echt? Ook al is er geen God en Duivel en is het allemaal de de big bang en de evolutietheorie. Wellicht zijn er dan ook geesten per toeval ontstaan en heeft de wetenschap gewoon nog niet ontdekt hoe dit binnen hun theorieën past. Ik toch toch wel dat er meer achter zit. Achter al die bovennatuurlijke ervaringen. Natuurlijk kunnen veel zaken verklaard worden, maar andere toch echt gewoon niet, terwijl er toch iets bovennatuurlijks is gebeurd.

  7 likes
 • blub schreef:

  Gelukkig heb ik er dit jaar een als sinterklaascadeau gekregen, dus niets aan de hand.

  10 likes
 • Rini schreef:

  Dus gewoon met je poten van zoeen bord afblijfen,en doe je het toch dan moet je ook op je blaartjes zitten.
  Heb echt geen pardon met mensen die toch denken dat ze sterker en slimer zijn dan zoiets,gewoon oorstom.

  9 likes
  • Keesoe schreef:

   Laat maar komen die demonen… Hoe hard ik ook probeer bij mij komen ze niet … Zijn ze bang voor me? zijn ze niet thuis? of bestaan ze alleen voor mensen die er in geloven?

   Ik denk het laatste.

   0 likes
 • Westbound schreef:

  In diverse gevallen leidt het tot zelfmoord (wat ook de bedoeling is van de ‘kwade geesten’) en in vrijwel álle gevallen leidt het tot angst en onrust.
  Door middel van Quija-borden geef je geesten toestemming tot je te komen. Aanvankelijk komen ze slechts als je hen oproept, maar al gauw komen ze onaangekondigd. En ze komen ècht niet op theevisite!

  9 likes
 • c.e. schreef:

  Ik ben open-minded, dol op alles wat de wetenschap ons verklaart, en bewust dat we nog niet alles weten.
  Ben huiverig voor dit soort verzinselen die uitsluitend bedoelt is om onzekere en labiele mensen angst in te boezemen.
  Ouijaborden en demonenuitdrijvingen waren tientallen jaren geleden ook al zeer ‘populair’ in engeland, en hebben geleid tot hysterie. Alle tumult die gepaard gaat met zo’n uitdrijving wordt puur en alleen veroorzaakt door degene die de uitdrijving uitvoert. Sceptici kwamen erachter dat het niet uitmaakte of je nu in het latijn uit de bijbel las, dan wel sages in het Gaelic vertelde, reactie was hetzelfde.
  Uitgebreide onderzoeken hebben aangetoond dat het onzin is, ken tot op de dag van vandaag mensen die in angst leven hiervoor. Dat vind ik pas verontrustend.

  5 likes
 • Jaap Aap schreef:

  Ik moet zeggen dat ik me kostelijk amuseer met deze reacties. Het geloof in het paranormale staat op gelijke hoogte met elke religie. Het is allemaal wel echt maar….. alleen in het hoofd van iedereen die er in wil geloven. Vandaar ook zoveel verschillende interpretaties van geloof, religie en a het andere onaantastbare.

  En hoe dan de ervaringen te verklaren zoals beschreven door anderen hier? Gewoon, omdat het rond en rond draait in je eigen gedachte. Muv. het verhaal van de deken natuurlijk (redice). Maar dat geloof ik gewoon niet en wordt ook vast niet door een onafhankelijke bron die er niet bij was, bevestigd.

  6 likes
  • Sparkie schreef:

   Beste Jaap Aap,

   Gefeliciteerd,

   Stop je kop maar diep in het zand dan ben je overal gemakkelijk van af, gewoon alles ontkennen dan is alles onzin en ben je er zelf makkelijk van af.

   1 likes
 • Diahlia schreef:

  Het blijft een leuk familiespel voor de donkere dagen. Jumbo heeft een extra uitgebreide versie waarmee je aliens kan oproepen !!

  7 likes
 • redice schreef:

  op mijn zestiende in de kelder met groep vrienden satan proberen oproepen, niets gebeurd…op de moment zelf.

  die nacht droomde ik dat ik naar die kelder ging en daar stond satan 1 van mijn vriendinnen te verkrachten die er ook bij was tijdens het proberen oproepen.
  toen ik wakker werd lag ik volledig naakt in bed met de armen strak langs mijn lichaam, mijn deken mooi opgerold aan het voeteinde zodat er niets meer op mij lag en het pentagram dat aan een ketting rond mijn hals hing, lag perfect in het midden van mijn borst, en was zonder stuk te zijn los van het kettinkje…

  voor mij niets meer van dit in ieder geval!!

  5 likes
 • Rene schreef:

  ik begrijp de nieuwsgierigheid van mensen die iemand hebben verloren, maar wees bewust wat je doet, gebruik van zo, n bord, maakt een openening naar de astrale wereld, waar je nooit meer van afkomt.. teminste niet zomaar…

  4 likes
 • Sparkie schreef:

  Wat een hoop reacties op dit bericht, de meeste die mijn naam nu zien weten dat ik vaak heel sceptisch kan reageren op bepaalde artikelen, maarrrrrr ik ken mensen die ook zich ook bezig hielden met dit soort praktijken met name iemand die zoals ze zeggen het voor elkaar had in het leven, verschillende eigen zaken, een eigen huis, mooie auto voor de deur kon meerdere keren per jaar met vakantie, dus je zou mogen veronderstellen dat zo’n persoon het redelijk voor elkaar had, en dat was ook zo, totdat hij zich ging bezig houden met dat bordspel.

  Ik heb van dichtbij meegemaakt dat deze persoon naarmate hij zich met deze praktijken bezig hield steeds meer veranderde van een normaal persoon tot een angstige paranoïde schicht, het ging van kwaad tot erger belande in allerlei psychische instellingen terecht maar het leek net of het kwade hem in zijn macht hield, op een gegeven moment kon zijn vrouw het niet meer met hem uithouden en vertrok, al zijn zaken zijn failliet gegaan zijn huis kwijt geraakt en hij bleef over met helemaal niets, ik heb gezien hoe hij door de straten zwierf en op allerlei openbare plaatsen de nacht doorbracht, ik heb nu al een tijd niets meer van hem vernomen ik weet niet eens meer of hij nog wel leeft.

  Er zullen nu wel mensen zijn die zeggen dat het een vorm schizofrenie is deze verandering, natuurlijk dat kan ook, daar heb ik ook over nagedacht maar als je dit van dichtbij hebt meegemaakt dan ga je er toch even anders over nadenken.

  4 likes
 • Lichtwezen schreef:

  in de metafysische boeken van Jozef Rulof met name in het boek “Geestelijke Gaven”wordt er o.a. op het gevaar van het ouijabord gewezen. http://www.rulof.org Weet dat als je “plezier” wilt beleven dat je nooit alleen bent! Je nodigt automatisch lagere entiteiten uit… (Je bent een zender en je bent alom zichtbaar)

  2 likes
 • IkkeDus schreef:

  Wat een onzin allemaal, zit alleen maar tussen de oren…

  3 likes
 • Candor schreef:

  Goed en kwaad is niet meer dan een tegenstelling , je hebt van alles een tegenstelling want zonder het een kun je het ander niet ervaren i.

  Goed en slecht is wat je denken er van maakt en is er om in de derde dimensie een ervaring mee op te doen op zielsniveau .

  Het tegenovergestelde van EVIL = LIVE en van DEVIL = LIVED

  Alles komt van dezelfde Source wat men de naam God heeft gegeven .

  Moet je uitkijken met zo,n ouija bord ?
  Voor degene die zijn geluk wil uitproberen , vooral dingen luid roepen waar je denkt van dat het onmogelijk is en geef de kwade geesten toestemming .

  Dus hetgeen ik wil zeggen , doe dit nooit , waarvoor zou je !!

  Wees gewaarschuwd beste mensen en denk hier niet licht over al de oude geschriften spreken van kwade geesten en Demonen , en het is echt realiteit .
  Het is een tegenstelling van het goed ofwel een Engel of een goede spirit en het kan je leven zeker verwoesten of heftig beinvloeden dus spot hier niet mee , woorden zijn powerful .

  2 likes
 • wolfje schreef:

  glaasje draaien: begin er niet aan. dat gezegd hebbende: is het echt of niet?
  de ervaringsdeskundigen kunnen het beste oordeel vellen

  2 likes
 • Klomp schreef:

  …en uiteindelijk zit het allemaal tussen je eigen oren…. wat je oogst is wat je zaait…. kortom, neem je eigen verantwoordelijkheid, daar draait ALLES om!

  2 likes
 • Agnes schreef:

  Je roept ongewild frequenties op die makkelijk te manipuleren zijn door kwade entiteiten.
  Gefrustreerde dolende zielen van mensen die een eind aan hun eigen leven hebben gemaakt maken gebruik van deze frequentie om hun boosheid bot te vieren op de lacherige jeugd die met een bord “spelen”
  Iemand claimde dat hij met een gezelschap zelfs buitenaardsen aan de lijn heeft gehad die hem vertelde dat het gevaarlijk was om via deze frequenties te praten….
  Kleine gaten in je aura zijn voldoende om een entiteit toegang te bieden en je ziel over te nemen.
  Je gaat plotseling ongewoon veel alcohol drinken omdat de entiteit er naar smacht, of je begint een volledig tegenstrijdig gedrag te vertonen.
  Dus idd, niet doen!

  1 likes
 • Ghost schreef:

  Ja Jaap, maar je hebt niet in de gaten hoe extreem kort door de bocht u bent. Iets simpelweg niet geloven en zeggen dat het rond en rond draait in je eigen gedachte, is overduidelijk tunnelvisie. Natuurlijk wil ik niemand beledigen, maar ik weet wel dat er hele slimme en intelligente mensen zijn die tegelijkertijd ook zeer naïef zijn. Ze hebben er zelfs een uitspraak voor bedacht. Namelijk: hij is best slim, maar kinderlijk naïef als het om geldzaken gaat. Ik heb genoeg gehoord van mensen die ik zeer goed ken en aanraking verbeeld je je niet. En diegene is verre van religieus en spiritueel. Sorry Jaap, uw reactie is zeer kortzichtig en snijdt geen hout en krijg ik meer de indruk dat mensen zoals u niet eerlijk zijn tegen zichzelf. Dit is geen aanval, maar gewoon mijn ongezouten mening. 🙂

  1 likes
 • Alfred E. Neuman schreef:

  Zoals hierboven in het stukje al wordt aangegeven “..onbewuste spierbewegingen verantwoordelijk waren voor antwoorden op vragen..” het zogeheten “ideomotor effect”. Zowel bij ouijaborden, glaasje draaien, pendules en weet ik wat nog meer treedt dit effect op als de deelnemers maar genoeg overtuiging hebben dat wat zij aan het doen zijn daadwerkelijk werkt. Combineer dit met een stukje “self-fulfilling-prophecy” en je hebt een goed recept voor spookverhalen. Werkelijk elke geluidje en elke beweging van bv een gordijn weet men in zo’n situatie toe te dichten aan geesten en andere lulkoek, normaliter zou men dan de schouders ophalen maar in de setting van een “oproep” wordt het ineens breed uitgemeten en zijn de alledaagse verschijnselen ineens paranormaal.

  Zo heb ik mensen compleet hysterisch zien worden door bv het kraken van een trap of houten vloer, in een huis van 60 jaar oud wat dus constant kraakt en piept. Erg interessant om eens mee te maken.

  1 likes
 • lichtwezen schreef:

  @Wolfje
  In de metafysische-boeken wordt over de hartstochten gesproken, de lagere deugden waar de mens zich in uitleeft. Zeker ook alle soorten van verslavingen. Voel ook zelf in, wat dit alles voor jezelf betekend.
  Het is zelfs zo dat entiteiten de persoon inspireren, ja zelfs dwingen. Bij hardnekkige verslavingen is dit laatste het geval. Richt en verbind je steeds naar het Goddelijke!

  0 likes
 • Logiter schreef:

  I.O.S heeft er een mooi liedje over gemaakt…van god los.
  Volgens Carl Sagan (wetenschaps fenomeen) lopen we dankzij godsdienstoorlog 2000jaar op achter in technologie.
  Elke kerk heeft zijn schandaal en zelfs de Paus kan niet van kleine kinderen afblijven.
  Evangelie gaat hand in hand met ondraaglijk leed,bizarre tradities en waardeloos gezag.
  Nee,als kiezen voor een god zo moet,doe mij dat maar niet dan.
  Ik heb 2 hersenhelften die open staan voor alles behalve sektes en dogma’s

  Een ouijabord ken ik persoonlijk niet,maar mijn intuitie zegt me dat je sommige dingen beter niet kunt doen,net als met een geloof aanhangen.
  Persoonlijk denk ik dat je bepaalde gebeurtenissen zelf in gang zet door je eigen vrees,niet doen dus.

  0 likes
 • Ibrahim schreef:

  Voor degenen die in het creationisme geloven.
  Als we het over goed en kwaad hebben, en over de goden die dat allemaal toestaan moeten we eigenlijk veel verder kijken dan onze neuzen. De meeste mensen vergeten voor het gemak de vertellingen uit de bijbel, tohra, koran, enz. God heeft de mens geschapen met een vrije wil. Doordat wij een vrije wil hebben bestaat er ook kwaad.
  De engelen zijn geschapen zonder vrije wil en moeten de goden dienen, ongeacht de uitkomst. De mens daarentegen MAG kiezen om God te gehoorzamen of niet. Het leven is een test voor het hiernamaals en zonder goed/kwaad kan er geen test worden afgenomen. In het kort God laat het toe, omdat ook hij niet buiten het vrije wil om kan gaan. Je kiest er zelf voor om goede daden te verrichten, of juist om in het diepste krochten van de hel te verdwijnen. Daar kan geen enkele God iets aan doen, wegens vrije wil.
  Dit geldt voor alle creaties van God.

  0 likes
 • emka schreef:

  pure comedy weer dit topic!! Bedankt hiervoor!
  Lijkt wel dat de religekkies het overnemen van de aluhoedjes op deze site!

  0 likes
 • pleiadian schreef:

  “Geef dit jaar geen ouijabord als kerstcadeau”

  Dan weet ik wat ik volgend jaar moet geven 😉

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  Als je dit puur wetenschappelijk bekijkt, dan is het logisch. Als jij liefde/warmte uitstraalt, dan krijg je liefde/warmte terug. Als jij woede enz. uitstraalt, dan krijg je negatieve aandacht. Heb je angst, dan gebruiken mensen het tegen je.(bv. pesten) Het werkt net zoals een batterij. Plus en plus wordt plus enz. Je derde oog(bestaand orgaan achter je ogen) is je accu/batterij. Alles wat je op een dag waarneemt dat verwerk je s’nachts in je dromen. Griezelfilms hebben hetzelfde effect als je je geheel mee laat nemen. Omdat kinderen nog een reine open ziel hebben is het belangrijk dat ze onbezorgd kunnen opgroeien, om er later geen last van te hebben. Kindermisbruikers kicken op die reine ziel. Dat geeft ze kracht. Dus de daad zelf is minder belangrijk. De daad is het middel. Snappie? Aangezien al zonder het bord een dagelijks leven/verwerken al vrij gecompliceerd kan zijn is het sowieso beter om het bord niet te gebruiken.

  0 likes
 • Engel schreef:

  En waarom lukt het met een ouijabord dan zo makkelijk en met ganzenborden niet?
  Wat is er zo byzonder aan het ouijabord.

  0 likes
 • Snake schreef:

  Je hebt natuurlijk altijd mensen die zeggen dat het niet bestaat, en het zijn altijd 3 soort mensen. Iemand die het nooit heeft meegemaakt en van niets weet, dus niet weten waar ze het over hebben. Iemand die simpelweg bang is. En iemand die van beroep arts is, of psychiater, etc, etc. Tegen die mensen zou ik graag willen zeggen,
  Verdiep jezelf er eens in.

  Ik heb ervaring met heel veel van dit soort dingen en ik was broodjenuchter, heb geen psychische ziektes, en was niet alleen. Ik weet wat ik zag.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Trump maakt 'complottheoretici' onaantastbaar door ze uit te nodigen in het Witte Huis. Worden hun gebeden gehoord?

  Trump maakt ‘complottheoretici’ onaantastbaar door ze uit te nodigen in het Witte Huis. Worden hun gebeden gehoord?

  Afgelopen maand mochten verschillende bekende ‘complottheoretici’ in ...

  Ingewijde luidt noodklok. Zo wil Google de Amerikaanse presidentsverkiezingen manipuleren om 'de volgende Trump-situatie' te voorkomen

  Ingewijde luidt noodklok. Zo wil Google de Amerikaanse presidentsverkiezingen manipuleren om ‘de volgende Trump-situatie’ te voorkomen

  Project Veritas heeft onthuld dat Google van ...

  >