Homepagina » Buitenland » Historicus: “Aanslagen in Parijs uitgevoerd door professionele commando’s”
Historicus: "Aanslagen in Parijs uitgevoerd door professionele commando's"

Historicus: “Aanslagen in Parijs uitgevoerd door professionele commando’s”

De aanslagen in Parijs zijn waarschijnlijk uitgevoerd door professionele commando’s, niet door een groep IS-terroristen. Dat stelt de Amerikaanse historicus dr. Randy Short.

Afgelopen vrijdag werden in de Franse hoofdstad een aantal aanslagen gepleegd, waarbij zo’n 130 doden en meer dan 350 gewonden vielen. Terreurgroep IS, die delen van Syrië en Irak onder controle heeft, eiste de aanslagen op, maar onafhankelijke analisten zetten vraagtekens bij de geloofwaardigheid van de groep.

“Het lijkt erop dat dit een operatie is die is uitgevoerd door professionele commando’s,” zei dr. Short. “En wie weet er meer over doodseskaders en commandogroepen dan de Fransen, Britten, Amerikanen en Israëli’s?”

Operatie Gladio

CIA-directeur John Brennan zei maandag dat de spionagedienst ‘wist’ dat IS-terroristen aanslagen in Europa hadden gepland. De CIA-baas zei dat het bloedbad in Parijs ‘geen verrassing’ was.

Dr. Short vindt de uitspraak van Brennan weinig verrassend. “IS of ISIS, welke naam ze ook gebruiken voor deze groep, is eigenlijk een soort stiefkind van Al Qaida en andere groepen van de Franse, Britse, Turkse en Israëlische geheime diensten,” zei hij.

“Ik wil mensen herinneren aan Operatie Gladio, die werd uitgevoerd tussen de jaren veertig en de jaren tachtig, waarbij de Verenigde Staten en hun NAVO-partners doelbewust Europese burgers doodden, terroriseerden en bang maakten om ze zogenaamd te beschermen tegen het communisme,” ging hij verder.

De analist zei dat het incident in Parijs heel erg doet denken aan de aanslagen op vliegvelden in Italië en andere landen tijdens Operatie Gladio.

Zeer effectieve geheime dienst

Dr. Short kan er niet bij dat Frankrijk, een land met een zeer effectieve geheime dienst, niet heeft geweten wat deze mensen van plan waren.

“Ze weten precies hoeveel mensen met een Frans paspoort er vechten in Syrië,” zei dr. Short. “Ik geloof niet dat deze mensen in staat zijn geweest om zulke gecoördineerde aanvallen uit te voeren.”

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

coalitie

Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

staten

Staten VS mogen mensen die coronavaccin weigeren beboeten of gevangenzetten

Het kabinet haalt de teugels verder aan. ...

>