Buitenland

Historicus: “Aanslagen in Parijs uitgevoerd door professionele commando’s”

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aanslagen in Parijs zijn waarschijnlijk uitgevoerd door professionele commando’s, niet door een groep IS-terroristen. Dat stelt de Amerikaanse historicus dr. Randy Short.

Afgelopen vrijdag werden in de Franse hoofdstad een aantal aanslagen gepleegd, waarbij zo’n 130 doden en meer dan 350 gewonden vielen. Terreurgroep IS, die delen van Syrië en Irak onder controle heeft, eiste de aanslagen op, maar onafhankelijke analisten zetten vraagtekens bij de geloofwaardigheid van de groep.

“Het lijkt erop dat dit een operatie is die is uitgevoerd door professionele commando’s,” zei dr. Short. “En wie weet er meer over doodseskaders en commandogroepen dan de Fransen, Britten, Amerikanen en Israëli’s?”

Operatie Gladio

CIA-directeur John Brennan zei maandag dat de spionagedienst ‘wist’ dat IS-terroristen aanslagen in Europa hadden gepland. De CIA-baas zei dat het bloedbad in Parijs ‘geen verrassing’ was.

Dr. Short vindt de uitspraak van Brennan weinig verrassend. “IS of ISIS, welke naam ze ook gebruiken voor deze groep, is eigenlijk een soort stiefkind van Al Qaida en andere groepen van de Franse, Britse, Turkse en Israëlische geheime diensten,” zei hij.

“Ik wil mensen herinneren aan Operatie Gladio, die werd uitgevoerd tussen de jaren veertig en de jaren tachtig, waarbij de Verenigde Staten en hun NAVO-partners doelbewust Europese burgers doodden, terroriseerden en bang maakten om ze zogenaamd te beschermen tegen het communisme,” ging hij verder.

De analist zei dat het incident in Parijs heel erg doet denken aan de aanslagen op vliegvelden in Italië en andere landen tijdens Operatie Gladio.

Zeer effectieve geheime dienst

Dr. Short kan er niet bij dat Frankrijk, een land met een zeer effectieve geheime dienst, niet heeft geweten wat deze mensen van plan waren.

“Ze weten precies hoeveel mensen met een Frans paspoort er vechten in Syrië,” zei dr. Short. “Ik geloof niet dat deze mensen in staat zijn geweest om zulke gecoördineerde aanvallen uit te voeren.”

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x