Buitenland

Duitse minister: “Syrisch paspoort dader Parijs was mogelijk valse vlag om mensen bang te maken voor vluchtelingen”

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Syrisch paspoort dat één van de aanslagplegers in Parijs bij zich droeg, is mogelijk gebruikt als valse vlag om Europeanen bang te maken voor vluchtelingen. Dat heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière gezegd.

De minister vertelde aan journalisten in Berlijn dat het ‘ongewoon is dat zo iemand zich keurig netjes laat inschrijven in Griekenland, Servië en Kroatië’. “Hoewel we over het algemeen aandringen op registratie, gaat het niet altijd volgens de regels,” zei De Maizière.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Spoor bewust achtergelaten

Het feit dat de persoon die dit paspoort gebruikte zich meerdere keren heeft geregistreerd, is bewijs dat dit spoor bewust is achtergelaten, aldus de minister. Hij wil echter nog niet definitief uitsluiten dat het een IS-terrorist was die via Duitsland naar Frankrijk is gekomen als vluchteling.

De Duitse politie heeft in de buurt van de stad Aken zeven mensen gearresteerd in verband met de aanslagen. Persagentschap DPA meldde op gezag van een politiefunctionaris dat geen van de arrestanten kon worden gelinkt aan de aanslagen.

EU-burgers

Een hoge Europese politica heeft daarnaast gezegd dat alle aanslagplegers die tot dusver zijn geïdentificeerd EU-burgers zijn en dat het niet om vluchtelingen gaat.

“Ik wil benadrukken dat dit een interne dreiging is,” zei hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU Federica Mogherini tijdens een vergadering met ministers van Buitenlandse Zaken. “Het gaat tot nu toe alleen om EU-burgers. Daar kan snel verandering in komen, maar voor nu is het een interne aangelegenheid.”

[Sputniknews, AP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x