Gezondheid

Waarom Franse kinderen bijna geen ADHD hebben

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2011 werd in Nederland 1,1 miljoen keer een ADHD-medicijn voorgeschreven, ruim een verdubbeling ten opzichte van vier jaar eerder.

In de Verenigde Staten wordt tenminste 9 procent van de schoolgaande kinderen gediagnosticeerd met ADHD. In Frankrijk is bij minder dan 0,5 procent van de kinderen ADHD vastgesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Waarom vallen Franse kinderen nauwelijks ten prooi aan deze epidemie? Is ADHD een hersenaandoening? In de Verenigde Staten zien kinderartsen ADHD als een biologische aandoening. Er wordt bij voorkeur behandeld met medicijnen als Ritalin en Adderall.

Alternatief

Franse kinderartsen zien ADHD daarentegen als een medische aandoening die wordt veroorzaakt door psychosociale factoren. De Franse artsen verkiezen een onderzoek naar de onderliggende factoren vaak boven een behandeling met medicijnen. Voor de onderliggende sociale context wordt daarna een passende therapie gezocht.

Franse psychiaters maken niet zoals hun Amerikaanse collega’s gebruik van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), de standaard in de psychiatrische diagnostiek.

Volgens socioloog Manuel Vallee heeft de Franse Vereniging voor Psychiatrie een alternatief systeem ontwikkeld: de Classification Française des Troubles Mentaux de L’Enfant et de L’Adolescent (CFTMEA). Dit systeem richt zich op de onderliggende psychosociale oorzaken van de symptomen, in plaats van de beste farmacologische stoffen om de symptomen te maskeren.

Volgens de Franse holistische benadering kan ook voeding verantwoordelijk zijn voor de ADHD-symptomen. Zo kan het gedrag van kinderen erger worden na het eten van voeding met kunstmatige kleurstoffen, bepaalde conserveermiddelen of allergenen.

Zelfbeheersing

In haar nieuwe boek ‘De honderd beste opvoedadviezen uit Parijs’ omschrijft Pamela Druckerman de verschillen in de opvoeding van Amerikaanse en Franse kinderen. Franse kinderen eten vaak een volledige maaltijd met groente, in plaats van kipnuggets.

Franse ouders laten hun baby’s daarnaast uithuilen als ze ’s nachts wakker worden. Druckerman, een Amerikaanse journaliste die in Parijs woont, kwam tot de ontdekking dat Franse baby’s vanaf een maand of twee, drie de hele nacht al rustig doorslapen terwijl Amerikaanse baby’s dat pas na ruim een jaar lukt.

De overbelaste moeder die geen tijd heeft voor zichzelf bestaat niet. Franse kinderen zijn net zo levendig, creatief en onderzoekend als die van ons. Ze zijn alleen veel beter opgevoed en hebben meer zelfbeheersing. Ze hoeven niet 24 uur per dag vermaakt te worden en ontdekken de wereld in hun eigen tempo.

Franse kinderen hebben dan ook geen medicatie nodig voor hun gedrag. Franse ouders zijn de baas, niet de kinderen, aldus Druckerman. In de VS is de situatie vaak omgekeerd.

Bron: Psychologytoday.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Knn
Knn
10 jaren geleden

Slechte opvoeding/slechte ouders = ‘ADHD’

Maarten Kok
Maarten Kok
10 jaren geleden

Ik denk dat we als bevolking hier in NL enorm beïnvloed worden door ons eten. Aggressie en symptomen van ADHD etc. Komt zeker weten door allerlei E nummers in ons eten.
Ik heb zelf namelijk voedselallergieën, dat ik weet er best veel van. Ik had als kind symptomen van het asperger syndroom. Nadat ik als tiener gestopt ben met het eten van gele vanille vla, roze snoepgoed en dat soort dingen, heb ik mezelf onder controlle en ben ik mezelf geworden.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat veel overactieve kinderen vandaag de dag door kunstmatige voedingsstoffen letterlijk gek worden.

Kees
Kees
10 jaren geleden

[quote name=”Knn”]Slechte opvoeding/slechte ouders = ‘ADHD'[/quote]
Tuurlijk en bedankt voor deze “wijze” opmerking.
Voeding zal in sommige gevallen zeker invloed hebben, maar als vader van 4 kids waarvan 1 adhd-er kan ik ook wel zeggen dat sommige nu eenmaal zo geboren worden.

H. Liter
H. Liter
10 jaren geleden

Het meest effectief tegen ADHD is alcohol, dus ik weet wel waarom de Franse kinderen zo rustig zijn…iets met water en wijn…

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x