CoronaMens en Dier

‘Verbijsterend’: 2 weken voor invoering mondkapjesplicht was Hugo nog op zoek naar een onderbouwing

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!

In november 2020 werd een nieuw coronamaatregelenpakket samengesteld dat ons ‘de donkere wintermaand’ door moest helpen. Terreurbestrijder NCTV kondigde aan dat de mondkapjesplicht over twee weken ingaat.

Toenmalig coronaminister Hugo de Jonge was benieuwd hoe de NCTV dit richting het OMT ‘articuleert’ en of hij dit nog te zien krijgt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Jonge vroeg ook naar welk onderzoek hij kon verwijzen als hem om onderbouwing werd gevraagd. In een verslag van een afstemmingsoverleg op 19 november 2020 valt te lezen: “Waar verwijst hij naar (bijvoorbeeld: welk onderzoek) als hij onderbouwing moet geven?”

Wat een land

“Het coronabeleid werd dus ‘gearticuleerd’ door de NCTV,” constateert huisarts Els van Veen. En minister Hugo de Jonge van VWS wilde nog even een onderbouwing voor de mondkapjesplicht die op 1 december ingaat. Dezelfde minister die wilde dat de inspectie ‘full force’ inzette op huisartsen die off-label medicatie voor Covid-19 voorschreven, of huisartsen die informed consent wilden van hun patiënten voor ze een prik gaven?”

“En dat moet een regering voorstellen? En dat mag allemaal, rechtsstatelijk gezien?” vraagt ze. “Bij een echte pandemie verbied je geen medicatie, censureer je geen artsen en wetenschappers. En het ergste is, dezelfde mensen zitten nog steeds op dezelfde plek. Bij VWS. Bij de inspectie. Bij de NCTV. Wat een land.”

Verbijsterend

Partijleider van BVNL Wybren van Haga vindt het ‘verbijsterend’. “Twee weken voordat de zinloze en vernederende mondkapjesplicht werd ingevoerd, was Hugo nog op zoek naar een onderbouwing voor deze stupide maatregel,” zegt hij.

“Goed dat alles nu openbaar wordt dankzij Cees van den Bos.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 178 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden

Het is/zijn zwijnen!

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 maand geleden

Had niets met gezondheid te maken.

Het was een gehoorzaamheid training.

Hetzelfde als groenglas scheiden van witglas bij de glasbak en elke week je plasticafval braaf in een aparte zak aanleveren.

Op het einde van de rit wordt alles bij elkaar geflikkerd.

Het glas gaat in de smeltoven en het plastic gaat samen met biomassa in de oven om “groene” energie te leveren aan de schapen die hun winden ophouden om het klimaat te redden.

Alles om een brave burger te kweken die klaar is voor de 15 minutenstad en alleen naar buiten gaat als het van moeder mag.

Christien
Christien
1 maand geleden

Er is maar een optie voor die foute man die denkt dat alles maar kan.

Geurtje
Geurtje
1 maand geleden

Het einde van dit verhaal is nog niet in zicht. Het kan pas afgesloten worden als deze Hugo de Jonge voor vele jaren achter de tralies verdwijnt. En dan niet in een gevangenis die in vele opzichten lijkt op een hotel, maar een echte bajes. Op water en brood en zo nu en dan wat meelwormen.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x