Homepagina » Buitenland » Hoe Edmond de Rothschild 183 landen liet betalen zodat hij 30 procent van de aarde in handen kreeg
Hoe Edmond de Rothschild 183 landen liet betalen zodat hij 30 procent van de aarde in handen kreeg

Hoe Edmond de Rothschild 183 landen liet betalen zodat hij 30 procent van de aarde in handen kreeg

Edmond de Rothschild stelde tijdens het vierde Wereld Wildernis Congres in 1987 dat CO2 de veroorzaker was van global warming en dat er moest worden geïnvesteerd in de bestrijding ervan.

Daartoe richtte hij de World Conservation Bank op, die in 1991 werd omgevormd tot de Global Environment Facility (GEF). Deze organisatie leent geld aan de armste landen en richt zich vooral op wildernissen die rijk zijn aan mineralen. Als een land niet in staat is de lening terug te betalen moet het een deel van zijn grondgebied afstaan aan de Rothschild-banken (GEF, IMF, Wereldbank). Dertig procent van het aardoppervlak bestaat uit zulke ‘wildernissen’ die als onderpand kunnen worden gebruikt.

De GEF beheert met hulp van de Wereldbank het geld dat tijdens de VN-top in Kopenhagen is beloofd aan ontwikkelingslanden. Daarnaast koopt Rothschild samen met China en Saoedi-Arabië grote stukken landbouwgrond op in ontwikkelingslanden. De oogsten worden naar het thuisland getransporteerd, waardoor de lokale bevolking over nog minder voedsel beschikt en de voedselprijzen nog sneller stijgen. Hierdoor worden mensen gedwongen te vluchten van Afrika naar Europa.

Hoe Edmond de Rothschild 183 landen liet betalen zodat hij 30 procent van de aarde in handen kreeg

Edmond de Rothschild

Tijdens het vierde Wereld Wildernis Congres werd Edmond de Rothschild geïntroduceerd door zijn Canadese vriend Maurice Strong, die jarenlang voorzitter was van het World Economic Forum en adviseur was voor de top van de VN en de Wereldbank. Rothschild stelde dat de uitstoot van CO2 de veroorzaker was van global warming. CO2 moest worden opgevangen bij de polen en gedumpt in de Sahara. “Hier is geld voor nodig!” zei Rothschild. Hoe wist hij hier een fortuin mee te verdienen?

Bedreigd

In zijn boek ‘The History of the Money Changers’ legt Andrew Hitchcock uit dat de World Conservation Bank leningen verstrekte aan (voormalige) derdewereldlanden met stukken grond als onderpand. Zo leende de bank geld aan Brazilië met het Amazonebekken als onderpand. Als het land de lening niet kon terugbetalen, werd de wildernis eigendom van de World Conservation Bank.

Dit soort landen worden langzaam maar zeker overgenomen door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) omdat ze de rente op den duur niet meer kunnen betalen en steeds meer moeten lenen. Het IMF besluit welke landen meer mogen lenen en welke landen zullen verhongeren. Hitchcock beschrijft hoe Argentinië, Tanzania en Bolivia in 2000 werden overgenomen door het IMF, dat nauw verweven is met de Bank for International Settlements (BIS) en de Wereldbank.

George Washington Hunt, die contacten onderhield met de Rothschilds, zei: “Rothschild wil grote delen van de wereld overnemen met de World Conservation Bank, die de enige bank ter wereld moet worden.” Hunt werd naar eigen zeggen bedreigd door David Rockefeller, die ook deelnam aan het vierde Wereld Wildernis Congres.

En hoe werd het World Conservation-programma gefinancierd? Met het geld dat door de VN-lidstaten in de Global Environment Facility werd gestopt, aldus Hunt. Ons geld dus. Deze organisatie ‘verbindt 183 landen, internationale instituties, NGO’s en de private sector om wereldwijde milieukwesties aan te pakken’.

Hoe gaat het in zijn werk? Een voorbeeldje. De Britse Daily Telegraph schreef erover in 2010: “NM Rothschild zal tientallen miljoenen verdienen door de nauwe relatie tussen de familie Rothschild en de Russische miljardair Oleg Deripaska verder te versterken. Deripaska (een goede vriend van Nathan Rothschild) kreeg in 2006 een lening van 150 miljoen dollar van de Wereldbank en de GEF voor zijn Basic Element-vehikel. Deripaska is één van de 16 industriëlen die destijds de aanbevelingen voor het klimaatbeleid opstelde voor de G8-leiders.

Voedselcrisis en landjepik

George Soros, een vriend van de Rothschilds, werd de belangrijkste aandeelhouder van Adecoagro, een groot landbouwbedrijf in Zuid-Amerika. De Amerikaanse zakenman Jim Rogers zei daarover: “Ik ben ervan overtuigd dat je nu het beste kunt investeren in landbouwgrond. Lord Jacob Rothschild denkt dat het nu een goed idee is om te investeren in landbouw.”

Rothschild investeerde 36 miljoen dollar in de Braziliaanse landbouwreus Agrifirma. Lord Rothschild kocht 40.000 hectare grond in Brazilië. Sinds 2006 is onderhandeld over 15 tot 20 miljoen hectare grond (een gebied ter grootte van Uruguay). Naast Rothschild werden onder meer China, Daewoo, Zuid-Korea en Saoedi-Arabië genoemd als potentiële kopers.

In de afgelopen jaren hebben hedgefonds-goeroes als George Soros, investeringsmaatschappijen als Black Rock en pensioenfondsen als TIAA-CREF geld gepompt in landbouwgrond in onder meer Oekraïne en Brazilië.

Beginnen de puzzelstukjes op hun plek te vallen? Rothschild zei tijdens het vierde Wereld Wildernis Congres dat CO2 de veroorzaker was van global warming. Er moest geld worden geïnvesteerd. In 1992 zorgde zijn vriend Maurice Strong ervoor dat CO2 op de agenda van de VN kwam te staan. Vandaag de dag is Rothschild de grootste handelaar in CO2. Rothschild kan via de GEF leningen verstrekken aan de armste landen op aarde, die vervolgens worden gebruikt voor voedselspeculatie en mijnbouw.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
AtomNics
AtomNics
5 jaren geleden

mensen moeten gaan inzien dat er maar hele kleine kliek mensen echt van je houden! en dicht bij je staan! die moet je koesteren! en daar je energie in gaan investeren! voor de rest f*ck die systemen nou eens f*ck die babylonische bullsh*t nou eens voorgoed het heeft geen waarde niks! dat zal je pas merken als 1 van die weinige kliek mensen jouw verlaat om wat voor reden dan ook dan ga je zien hoe de realiteit is!

snap wat ik wil zeggen kies je voor rothchild systemen of in mensen waar je van weet die in harten investeren simpel als dat mensen we kunnen het vandaag nog veranderen hoe we het willen zonder poes pas gewoon straight uit het hart communiceren daar hebben we geen fysiek papier voor nodig om dat te gaan realiseren wat uit het hart komt

voedselspeculatie en mijnbouw
voedselspeculatie en mijnbouw
Reactie op  AtomNics
5 jaren geleden

juist, met voedselspeculatie en mijnbouw hou ik mij niet bezig Grond en mijnen, ooit zijn ze uitgeput…en wat dan…terug naar’t stenen tijdperk
geef mij maar de lagune van Venetië en een goeie spaghetti

exegese
exegese
Reactie op  AtomNics
5 jaren geleden

Zo simpel is het volgens mij niet. Als we hun macht al succesvol kunnen ondermijnen door simpelweg niet meer mee te werken aan het satanische spel moeten er voldoende mensen zijn die zich hier bewust van zijn en bovendien het lef hebben er als eerste mee te beginnen. Vervolgens zal het machtige gespuis van uit hun veilige schuilplaatsen al hun macht inzetten om ons onder te dompelen in geweld, chaos en ellende en alles uit de kast trekken om ons te ontmoedigen. We zullen zeer vastberaden moeten zijn en beschikken over een ijzeren wil om deze kwade krachten te breken. Hoe groot schat je de kans van slagen in ? Verreweg de meesten staan je nog steeds verdwaasd aan te kijken als je het hebt over de geheime genootschappen en hun macabere plannen.

AtomNics
AtomNics
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

het feit dat mensen al wakker worden op grote schaal, is voor mij de strijd al gewonnen ieder dag wordt het feit steeds harder en intenser.

alle rolle spele de we speelden, en sommige nog steeds spelen worden uitgespeeld in een heel rap tempo met de dag steeds sneller en intenser dus of je het nou wilt of niet het gaat gebeuren ook die leuke NWO ja die gaat ook komen.

waarom weetje nog het jaar 2012 einde van de wereld bedoelde ze dit mee wat ik hierboven vertel dit is dus niet nieuwe kennis dit werd al in de oude tijden al verteld dat er tijden aankomen dat de rollen ophouden met spelen en een ander spel gaan spelen die spel gaat puur over jezelf zijn bewustzijn contact maken met jezelf weer relatie aangaan die we zwaar zijn vergeten door al die traumatisch post humanishe wereldje etc etc…

huisheks
huisheks
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

Als ik een discussie wil beginnen over een van deze hier besproken onderwerpen; kijkt men mij aan , met een blik van; gaat het niet of zo ?
Dan is een hebbedingetje voor in de woonkamer belangrijker, of hoe het gaat met de neef van de achternicht van mijn tante.
Veel Nederlanders doen aan struisvogelpolitiek, steken de kop int zand en willen nergens wat van weten en nergens mee geconfronteerd worden.
De overduidelijke lafheid en ongeïnteresseerdheid is zo stuitend, dat ik mij niet meer verbaas over het feit, hoe makkelijk waardeloze wetsvoorstellen en veranderingen geaccepteerd worden. Van 21 % BTW voor alles, tot en met wantoestanden in de zorg of onderwijs, om over het UWV en belastingdienst maar te zwijgen. Gaat er in als koek; slikken maar !!!!

reality check
reality check
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Helemaal gelijk Huisheks!
Toen ik – lang geleden – nog in NL woonde dacht ik, dat het er sociaal beter was dan hier (VS). Intussen heb ik van een afstandje een wat beterr zicht gekregen op de NLse situatie.
Hier is het de “harde stalen vuist” recht op je kanis. In NL de “zachte fluwelen handschoenen” die langzaam wurgen.
Maar eraan ga je.

Inge
Inge
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Voor wb die nieuwe BTW………
Heb net emails gestuurd naar Rutte met de volgende inhoud:

“Mijnheer Rutte,
Heeft u er wel eens aan gedacht, dat de 80-jarige oorlog tegen Spanje indertijd begonnen is, omdat de hertog van Alva een belasting van 10% invoerde? En uw regering denkt weg te kunnen komen met 21%?
Denk hier eens over na……….zodat we geen “IJslandse” maatregelen hoeven te nemen.
Met vr. gr. want ik weet, dat u ondanks alles denkt uw (kortzichtige) best te doen.”

Indien geinteresseerd, dit zijn de email adresse, die ik gebruikt heb en de mails kwamen niet terug
[email protected]
[email protected]

AtomNics
AtomNics
Reactie op  AtomNics
5 jaren geleden

geld = criminaliteit op zijn netjes gezegt! 1 grote afleiding waar het werkelijk om gaat!

denk je geld is legaal de oplossing, of geld is schoon. dan doen de rothchilds goed hun werk chappau voor hun!

echter is het tegenovergestelde de ware kracht ligt bij jezelf in jouw schuilt een kracht wat gewoon simpelweg te bereiken is door gewoon jezelf te zijn zonder poes pas new age gedoe gewoon jezelf zijn is al bizar gek genoeg das een feit dus stop met het doen of denken alsof je iemand wilt zijn! terwijl je al een iemand bent dat is de hele grap JIJ! bent altijd diegene geweest waar je naar zocht je hele leven(S) lang!

dit wat ik schrijf weten zei ook, en is gelijk daarmee de reden dat zij er alles om doen om jouw te laten afleiden van wat er werkelijk gebeurt. zodat je geen contact krijgt met jezelf en daardoor de waarheid niet ziet. ze betallen daar bizarre prijzen voor om de mens op een lage bewustzijn, frequentie te houden ze houden voornamelijk van die dierlijke geweld bewustzijn reptielen jullie kennen het vast wel die groene agressiviteit.

het zit hem dus hierin, als jij jezelf extern weg geeft aan wat dan maar ook geef je in principe al je kracht weg aan datgene positief of negatief heb je er gewoon geen controle meer over jezelf wat er met je gaat gebeuren. bekijk je jezelf intern en spiegel jezelf dan opeens krijg je antwoorden van jezelf door simpel met jezelf spiegelen. je hebt dus niemand nodig om je eigen pad te bewandelen die je altijd al alleen bewandelt heb en altijd alleen zal bewandelen er is namelijk niemand zoals jij dus ook geen andere jij die hetzelfde pad bewandelt daarin zijn wij uniek.

Ariebas
Ariebas
5 jaren geleden

Ik ben zo blij dat deze site dit aan de kaak stelt. Het is niet voor niets dat Rothschild precies 30% van de aarde in handen krijgt. 30, wat exact 1x2x3x5 is, de eerste vier priemgetallen, is een heilig getal, net als 120 (vermenigvuldigd met de eerste niet-priem) en 360 (de drievuldige, het aantal graden van de aardrotatie). Hij koopt precies de plaatsen waar de leylijnen het actiefst zijn; je kunt dit ook berekenen met de sinusformule.

Hij, als voorzitter van de oude elite, wil voorkomen dat de Holle Aarde precies op die plekken wordt geopend om de weg vrij te maken voor de Lichtwezens.

De elite heeft die hele klimaatzwendel bedoeld om met ons geld die sacrale plaatsen in handen te krijgen, en de verheffing naar een hogere dimensie te blokkeren. Neem bijvoorbeeld Groningen, via hun aardbevingen (Tesla-machine) zijn de woningen daar al voor de helft in waarde gedaald. Iedereen weet dat de geomagnetische krachten in Groningen laag zijn, en op deze manier krijgt de elite eenvoudig één van belangrijkste sterrepoorten van Europa in handen. Het is niet voor niets dat de politie binnenkort gaat staken: er is dan volstrekt geen weerstand meer als de elitetroepen van de VN Oude Pekela bezetten om daar een nieuw satanisch gebedscentrum te vestigen. Dit verklaart ook waarom er geen Belgen meer in Nederlandse gevangenissen kunnen worden opgevangen, die worden vrijgehouden voor de deportatie van honderdduizend Groningers.

Nee, mij maak je niets wijs. Die klimaathype van meneer Rothschild, daar zit echt een luchtje aan. Gisterenochtend was het bijvoorbeeld ook al veel kouder dan ‘s middags, meer bewijs heb je toch niet nodig?

Quirine de Kok
Quirine de Kok
5 jaren geleden

Geld is niks meer waard, allemaal nep. Volgens de Maya’s blijft aarde bestaan, maar sterft steeds de mensheid uit door zijn hebzucht, afgunst en leedvermaak.

x

Check Also

kaag

Sigrid Kaag, de minister die de Grote Reset coördineert

Het is tijd voor nieuw leiderschap. Voor ...

lockdowns

World Economic Forum opgetogen over lockdowns: ‘Deze mensen zijn werkelijk gestoord’

Lockdowns zorgen ervoor dat ondernemers failliet gaan, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x