Buitenland

Massale leegloop: meer dan 10.000 soldaten deserteren uit leger Oekraïne

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oekraïense mannen zien in dat hun regering een onzinnige oorlog voert. Sinds het uitbreken van de oorlog in april 2014 zijn meer dan 10.000 Oekraïense soldaten gedeserteerd, meldt de Oekraïense krant Vesti.

In 2014 had het leger vooral te kampen met deserteurs. Bijna 30 procent van de soldaten die werden opgeroepen voor de eerste mobilisatiegolf (17 maart) legde de wapens neer, zo heeft de Oekraïense president Petro Porosjenko gezegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het Oekraïense parlement Verchovna Rada heeft tot dusver zes mobilisatiegolven aangekondigd. Tegen het einde van 2014 werd het Oekraïense leger uitgebreid van 130.000 naar 232.000 soldaten.

De Oekraïeners hebben tegen de mobilisatie geprotesteerd. Ze zijn in het buitenland gaan werken of blijven bij familieleden in andere landen. Bijna 1,3 miljoen Oekraïense dienstplichtigen wonen in Rusland.

Sinds 7 april 2014 voeren de autoriteiten in Kiev oorlog in de regio’s Donetsk en Loehansk tegen troepen die de legitimiteit van de Oekraïense regering weigeren te erkennen. Volgens officiële cijfers zijn er inmiddels zo’n 6500 slachtoffers gevallen, maar het Duitse inlichtingenapparaat sprak in februari 2015 van 50.000 doden.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
9 jaren geleden

En gelijk hebben ze, laten hun leiders maar lekker gaan vechten in een boksring…

joke1
joke1
9 jaren geleden

Zou je zelf je zoon of man op pad sturen om de Friese bijwijze van spreken af te slachten als ze niet bij de EU willen horen.
Want dat is wat er nu gaande is daar.

Het Oosten wil niet bij de EU (de natte droom van hitler) horen want dan kiezen ze liever voor om bij Rusland te horen.
Omdat men niet bij de EU willen horen worden ze aangevallen door west Oekraine.
Vroeger 40 / 45 toen zouden deze mensen als helden worden gezien, die zich verzette tegen de derde rijk van hitler.
Nu als je verzet tegen de derde rijk genaamd de EU ben je een fout mens en een putin aanbidder enz.

Richard
Richard
9 jaren geleden

Als nu die andere 70% ook eens gaan deserteren dan is de oorlog voorbij.

AtomNics
AtomNics
9 jaren geleden

hahaha geweldig!!! rusland is next level al een tijdje en gaat een tijdje zo door!!
Hier kan kikkerlandje nederland heel veel van leren!! het oosten is niks voor niks zo choatish bezig alles heeft een reden en die reden is mensen daar hebben geen zin meer in die scheinheilige poppenkast maatschappij etc etc… dat daar wat we nu zien komt zeer zeker ook ons kant op en voor mij persoonlijk mag dat nu vandaag al gebeuren alleen maar sneller dat NWO wordt ingevoerd ja ik ben daar een voorstander van laten we vooruitgaan in plaats van oude koeien uit de sloot hallen en de uitkomst weten we al van ouwe koeien omdat we simpel dat al ervaart hebben in geschiedenis tijden! NWO zal totaal een ander plaatje hebben wat mensen allemaal in gedachten hebben wat dat gaat worden de oude wereld orde wordt op dit moment totaal verwijderd van de aardbodem en er komt nieuwe daarvoor in plaats totaaal anders dan anders we zullen versteld staan en het zal altijd 50/50 in balans staan met goed en kwaad! uiteindelijk ligt het aan ons waar we heen willen gaan met zijn allen het mooie van deze plan is dat wij allen hier voor gekozen hebben op een dieper niveau wil namelijk iedereen paradijs blij op aarde beleven ervaren er zijn dan wel wat acties daarvoor nodig willen wij dat gaan bereiken

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x