Homepagina » Propaganda » Paus Franciscus: “Hedendaagse journalistiek vorm van terrorisme”
Paus Franciscus: "Hedendaagse journalistiek vorm van terrorisme"

Paus Franciscus: “Hedendaagse journalistiek vorm van terrorisme”

Paus Franciscus heeft journalistiek die gebaseerd is op roddels en geruchten tijdens een bijeenkomst met de Italiaanse journalistenvakbond in het Vaticaan getypeerd als ‘een vorm van terrorisme’.

Hij haalde ook uit naar media die volkeren zwartmaken en onnodig angst zaaien over migranten. De paus zei dat dergelijke negatieve verslaggeving ‘destructief’ werkt.

Hij spoorde journalisten aan nog meer op zoek te gaan naar de waarheid nu media 24 uur per dag nieuws brengen.

Krachtig wapen

“Ik snap dat het met de constante stroom aan nieuws niet altijd gemakkelijk is om de waarheid te achterhalen, maar journalisten moeten hun feiten altijd goed controleren,” zei hij.

“Geruchten verspreiden is een vorm van terrorisme,” zei paus Franciscus.

“Natuurlijk kun je mensen ook doden met woorden. Dit geldt nog meer voor journalisten, omdat hun stem iedereen kan bereiken en een krachtig wapen is,” voegde hij toe.

Verzoening

De paus vindt dat journalisten moeten uitkijken dat de discussie in de samenleving niet te veel polariseert.

“Het leven is niet alleen zwart en wit, alle journalisten moeten zich bewust zijn van de grijze gebieden en deze op een correcte manier bespreken,” zei hij.

“Ik hoop dat journalistiek meer zal worden gebruikt als iets constructiefs, voor het algemeen belang, om verzoening te bevorderen, en minder voor het aanzetten tot confrontatie,” aldus de paus.

[Collective-evolution]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
janssen
janssen
4 jaren geleden

Geloof is een vorm van GEESTELIJK TERRORISME !!!!!

oinnk
oinnk
Reactie op  janssen
4 jaren geleden

En dat geldt voornamelijk voor de islam

bert s
bert s
Reactie op  janssen
4 jaren geleden

Verwar geloof niet met religie.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  bert s
4 jaren geleden

Geen religie zonder (blind*) geloof hoor. Denk dat je bedoelt: verwar spiritualiteit niet met religie.

*Iets dat je niet zeker weet is altijd een kwestie van blind geloof, nooit een goede zaak hoe je het ook probeert op te leuken en smoesjes erbij verzint.

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  janssen
4 jaren geleden

Hoe fake ook.. hij zegt het tenminste. En hij (de Paus) heeft niet weinig invloed; dus veel invloed. En waarom zou hij dat zeggen? Niet dat de kerk altijd lief is met het verkondigen van nieuws, maar goed.

Zie jij Rutte of Wilders dit al naar buiten brengen? Nee.

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Hij heeft wel gelijk(spiritueel), als het huidige systeem niet zou bestaan.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
4 jaren geleden

Nogal hypocriet de ene terroristische organisatie die de andere beschuldigt van terrorisme.

Femke
Femke
4 jaren geleden

Eigenlijk zie ik niet veel verkeerds in zijn boodschap weergegeven via dit artikel. Hij zegt niet kom naar ons( katholieke geloof)maar predikt verdraagzaamheid, datgene wat mist in onze huidige samenleving, en hij roept op tot eerlijke berichtgeving vanuit de media. Missen we dat niet? Hebben we het daar al niet jaren over? Hoe we gemanipuleerd worden door de media?

Defixiones
Defixiones
Reactie op  Femke
4 jaren geleden

Femke, je hebt gelijk, maar wat niet in dit artikel duidelijk word is dat hij hier alternatieve media mee bedoelt. (Hij l*lt mee met de msm die bijvoorbeeld ‘pizzagate is niet echt’ en ‘de Russen hebben het gedaan’ en ‘migranten zijn het slachtoffer van islam fundamentalisten’ enz. proberen te promoten)
Het Vaticaan is een grote smerige, dominante, leugenachtige onderdrukker. Het Vaticaan is verzonnen door de Romeinen toen zij de bevolking in het bezette gebied niet meer militaristisch konden onderdrukken. Constantijn heeft heel sluw de militaire dreiging vervangen door de dreiging van Gods toorn.

pieter
pieter
Reactie op  Defixiones
4 jaren geleden

Ik vermoed dat hij oa doelt op die sensatiebeluste sites die hem tot antichrist uitriepen om drie maanden later Obama tot dezelfde status te verheffen en nu Trump die eretitel toeschuiven.
Alles natuurlijk gebaseerd op geruchten, veronderstellingen en veel fotoshopping.

Benhur
Benhur
4 jaren geleden

Dat moet iemand van de kerk zeggen. De kerk verkondigd al 2000 jaar Nepnieuws en hebben het zelfs vastgelegd in een dik boek dat word bekrachtig door het woord Gods zoals ze zeggen. Maar de verkondigers zijn gewone mensen die goed getrainde hoogopgeleide en geslepen zalvers zijn die graag mensen vanaf hun geboorten inwijden en doctrineerden om hen te gebruiken. Zoals voor slavenarbeid en oorlogen waar talloze mensen ten slachtoffer aan zijn gevallen. Zelf hun diepste geheimen werd de mensen nog ontfutseld in de biecht. Om hun daarna wat sacramenten te geven en hun nog meer te kunnen manipuleren. Dus de betrekkelijke vrijheid die we ook nu weer dreigen te verliezen door de digitale uberwachung heeft de kerk bijna 2000 jaar in handen gehad. De mensheid is jammergenoeg nog steeds niet bevrijd van de misbruikers van gelovers in het goede en vrijheid en liefde. Denk maar eens na hoe vaak je in je leven de opmerking heb gekregen. Je bent veel te goed voor deze wereld. Daar begint reeds de scheiding al. Hoe de ene mens reageert op wat de andere aan het goede probeert te doen. Of goedaardige mensen als naïef af te schilderen of ze proberen te beduvelen alleen omdat aardige mensen open en toegankelijk zijn. Maar wat zou het mooi zijn als we de gen eigenschappen macht, gierigheid, onderdrukking, geweld en jaloezie konden uitbannen.

flash
flash
4 jaren geleden

Sssttt niet verder vertellen, maar de paus is een geheime rus !!

Dolex
Dolex
4 jaren geleden

De journalistiek is in ieder geval een fantastisch vehikel voor terroristen om angst te verspreiden. Vaak kan men niet wachten met speculeren en wordt bijgedragen aan mythevorming rondom vage terroristische organisaties.

Zonder de nieuwsgeile journalistiek zouden aanslagen een stuk minder sociale impact hebben. Een goede journalist beheerst zich, beperkt zich tot feiten, en weegt nieuws: hoe belangrijk is een gebeurtenis voor zijn doelgroep.

Mooi om in dit verband de waarnemingen van Joris Luyendijk te bekijken. Die beschrijft hoe freelance journalisten allemaal jagen op het meest spectaculaire micro-nieuws, omdat dat ze het meeste geld oplevert, en dat al die micro-nieuwtjes bij elkaar geen goed beeld geven van de werkelijkheid.

Kijk het hier:
https://www.youtube.com/watch?v=wlBdees5NbE

x

Check Also

coronavaccin

Doden door coronavaccins: de cijfers wijzen op een aankomende catastrofe

Afgelopen week publiceerde onafhankelijk onderzoeker Virginia Stoner ...

gates

Hebben de mainstream media zich eindelijk tegen Bill Gates gekeerd?

Uit documenten die in handen zijn van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x