BinnenlandCorona

Kort geding tegen ‘het laatste monster’, de coronapas: ‘Het systeem rammelt aan alle kanten’

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag diende het kort geding tegen de coronapas. Uiterlijk volgende week woensdag doet de rechter in Den Haag uitspraak. Advocaat Bart Maes, één van de eisers, zei in de rechtszaal: “Heel veel mensen die niet gevaccineerd zijn voelen zich, net als wij, enorm gediscrimineerd en worden weggezet als tweederangsburgers.”

“We zitten in de staart van de coronacrisis, de crisis is eigenlijk al voorbij. Na anderhalf jaar coronamaatregelen waarvan de meeste niet of nauwelijks iets positiefs hebben bijgedragen aan het oplossen van de pandemie, heeft het demissionaire kabinet het laatste monster gebaard: de coronapas, inmiddels al omgedoopt tot de apartheidspas,” aldus Maes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Bredase advocaat stelde dat de QR-codes ‘onwettig, strafbaar en discriminerend’ zijn.

Het systeem van de coronapas is zo lek als een mandje

Veel mensen volgden de zitting op de voet. “Wat duidelijk werd uit de zaak is dat het systeem van de coronapas zo lek is als een mandje,” constateert politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

“Het is duidelijk dat de landsadvocaat niet goed genoeg was voorbereid en dat het systeem aan alle kanten rammelt,” schrijft ze. “Maar vindt de rechter dat het genoeg rammelt? Of gaat zij mee in het valse dilemma dat de Staat presenteert, namelijk dat deze coronapas noodzakelijk is om van de infameuze ‘1,5e meter samenleving’ af te kunnen?”

Totaal gebrek aan kennis

Auteur en spreker Hans van Tellingen is erg te spreken over het optreden van team Bart Maes. “Samengevat: landsadvocaat en RIVM konden niet aantonen dat de coronapas helpt om het virus te bestrijden. De rechter lijkt dat zelf ook te concluderen, gezien haar vragen. Terwijl de eisers zich beriepen op wetenschap, rommelt het RIVM ‘maar wat aan’,” zegt hij.

“Ik krijg goede hoop op een wijs besluit van de rechter. De verdediging van de landsadvocaat is van een bedroevend niveau en toont een totaal gebrek aan kennis. Ook de rechter prikt daar doorheen. Bart Maes en Jan Bonte zijn feitelijk, de landsadvocaat weet van toeten noch blazen,” benadrukt Van Tellingen.

Enorme prestatie

Neuroloog Jan Bonte, die namens de eisers mocht spreken, vatte het verweer van de landsadvocaat als volgt samen: “Landsadvocaat: ‘De Staat heeft het goed met u voor en weet wat goed voor u is’. Bart Maes c.s.: ‘Hoe bewijst u dat?’ Landsadvocaat: ‘Door te zeggen dat de Staat het goed met u voor heeft en weet wat het beste voor u is’.”

Ook journalist Annelies Strikkers volgde de zitting. “De grondslag voor de coronapas is de mate van besmettelijkheid tegengaan. De Staat moest aantonen dat ongevaccineerden een gevaar zouden zijn voor gevaccineerde mensen. Zowel het RIVM als de landsadvocaat kon dit niet hard maken en ging stotteren,” schrijft ze.

Sietske Bergsma, die verslag deed voor Blckbx.tv, laat weten dat het kort geding een ‘de keizer heeft geen kleren aan’-zitting was. “Wat het vonnis ook wordt volgende week. Enorme prestatie van eisers en alle betrokken juristen!” twittert de voormalig advocaat.

Bekijk de zitting hieronder:

4.8 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Floki
Floki
2 jaren geleden

Natuurlijk zal de corona pas gewoon blijven.. Rechters zijn omgekocht.. De elite hebben dit jaren lang voorbereid en zijn overal tien stappen verder helaas. Massale opstand heeft misschien zin maar op deze manier zie ik het somber in

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Gelet op de hoeveelheid vergelijkbare zaken waarbij de laatste voor mij bekend zaak waar het vonnis op 31 augustus is geveld waarin aan rechtsbuiging en aan rechtsweigering moest worden gedaan om de staat in het gelijk te stellen, is de kans op een overwinning in deze zaak gering. Hoe triest ook.
Er is één statistisch lichtpuntje. Kort geding zaken, voor zover ik weet, waarin met slechts 1 week een uitspraak is gedaan, is in het voordeel van het volk uitgelopen. De beruchte avondklokzaak.

Daan
Daan
2 jaren geleden

Goed bezig mensen ! Hier kunnen we hopelijk nog wat mee berijken !
Anders weten we, waar we aan toe zijn.
En dat mag hopelijk nooit gebeuren !
Laat onze vrijheids strijders zege vieren !

Stephan
Stephan
2 jaren geleden

De man (Maes) en kompanen is in mijn ogen een held. Moma Keijzer verdient ook een pluim. Wat een idioterie is er al 1.5 jaar gaande.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x