Gezondheid

Hoe meer topchirurgen afwezig zijn, hoe minder mensen er sterven

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als je last krijgt van zware hartproblemen terwijl de topchirurgen een medisch congres bijwonen, kun je opgelucht ademhalen. Door hun afwezigheid heb je namelijk meer kans om in leven te blijven.

Harvard-onderzoeker Anupam Jena en zijn collega’s analyseerden tienduizenden gevallen waarbij mensen tussen 2002 en 2011 in het ziekenhuis waren opgenomen na een hartaanval, hartstilstand of hartfalen.

Van het aantal mensen dat een hartstilstand had gekregen, stierf 70 procent binnen 30 dagen als er geen conferentie was gepland. Op het moment dat topcardiologen een bijeenkomst bijwoonden, stierf 60 procent van het aantal mensen met een hartstilstand.

Uit het onderzoek blijkt dat noodingrepen bij de meest zieke hartpatiënten meer kwaad dan goed kunnen doen, aldus Jena. Hoewel meer onderzoek nodig is, moeten de resultaten worden gezien als een waarschuwingssignaal dat erg zieke mensen soms te veel ingrepen krijgen.

“Elke patiënt is anders: het risico dat ze kunnen tolereren verschilt heel erg,” zei hij. “In sommige gevallen kan dat betekenen dat we patiënten voorzichtiger moeten behandelen.”

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift JAMA Internal Medicine.

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Je kan je het beste laten genezen door de Almachtige en vermijd je daarmee ook topchirurgen.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Mijn buurman was volledig afhankelijk van die top chirurgen. Hij was aan het verlammen door kanker in zijn ruggengraat en die Top Chirurgen hebben nieuwe ruggengraat delen in zijn rug gezet zodat hij weer kan lopen. Ik vind het toch een grote kunst als mensen dat kunnen en om die mensen dan af te schilderen als een stel gekken vind ik mega ver gaan. Het zal wel een propaganda middel zijn voor die nieuwe civilisatie of die nieuwe wereld.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

Je kunt de Law of Attrection in beschouwing nemen.
Het zou m.i. zo kunnen zijn dat de wens om iemand te genezen afneemt naarmate de arts over een grotere technische vaardigheid beschikt.
Het meetpunt van een onervaren arts is misschien de gezondheid van de onderhavige patiënt, terwijl de technische kwaliteit van de ingreep voor de ervaren arts meer telt.
Voor hem is een operatie geslaagd, zelfs wanneer de patiënt overleden is.

Het is suggestie om er naar te kijken. Zonder dat ik zeker weet, en met het hoogste respect voor het technisch kunnen van de artsen en chirurgen.

Mark
Mark
7 jaren geleden

De huidige Profs zijn zakkenvullers , dieven en bedriegers. En ok ik moet toegeven dat er zeker wel een paar goede tussen zitten.
Maar de meeste zijn net als de politiek, zakje vullen en in eigen belletje leven.
De arrogantie druipt er vanaf.
Een menselijk lichaam is niet moeilijk , er zijn basis begrippen , maar deze worden zodanig vertaald dat het moeilijk word gemaakt.
Hulde aan de echte lief hebbende mens dokter , en de stoel voor de zakkenvullers.
Word wakker en kijk is goed om je heen, deze wereld, deze Monarchie waarin wij leven het is de Satan.
Mensen worden bewust dommer gemaakt , afhankelijk van de internet om info te werven.
www=grieks=666

Geef je leven voor je kind en kleinkinderen en kom uit je materialen wereldje vol van het hebben , als wij zo doorgaan zullen we onze kinderen een wereld vol haat ,verdeling en hebzucht geven.
Stop je eigen arrogante houding en maak je bewust van jezelf.
Het hebben en egoistisch bewustzijn van je zelf , is dat wat je je kind gunt?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x