Gezondheid

Maaltijden McDonald’s en Taco Bell zien er na 2 jaar nog ‘vers’ uit

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heb je je ooit afgevraagd hoelang je fastfood kunt bewaren? Een fastfoodmaaltijd in een praktijk voor chiropraxie in Michigan vierde deze maand zijn tweede verjaardag. De maaltijd bestaat uit een cheeseburger van McDonald’s, frietjes en een kiptaco van Taco Bell.

Twee jaar geleden legde dr. Jaqueline Vaughn de maaltijd neer op de receptiebalie. Er kwamen geen insecten op af en het voedsel begon niet te stinken of te rotten. Alleen het broodje lijkt te zijn ‘gemummificeerd’.

Maaltijden McDonald's en Taco Bell zien er na 2 jaar nog 'vers' uit
Fastfoodmaaltijd op de balie (Jessica Freed)

Fastfoodmaaltijden staan bekend om de grote hoeveelheden conserveermiddelen die erin worden verwerkt. Hoelang kunnen ze overleven en wat zorgt ervoor dat het voedsel er nog zo ‘vers’ uitziet? Dat komt volgens professor Yafan Zhang van de Wayne State University door het conserveermiddel calciumpropionaat. “Deze ingrediënten kunnen ontstekingen veroorzaken in je buik,” zei hij.

Het vlees, de kaas en zelfs de sla en de augurk zijn nog intact, hoewel ze wel bleek en hard zijn geworden. De maaltijd ligt op de balie om mensen te laten stilstaan bij wat ze eten. “Het is vooral gericht op de kinderen. Er komen hier veel kinderen over de vloer en die zijn gek op McDonald’s,” zei dr. Randa Marshall.

Ze benadrukt dat je fastfood niet hoeft te vermijden, maar dat het belangrijk is om het met mate te eten. “Het is goed om datgene wat we eten te associëren met ons lichaam,” zei ze.

[CBS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freek
Freek
7 jaren geleden

Natuurlijk gaat z’n broodje niet rotten als je het in de open lucht laat liggen. Dat doet mijn brood thuis ook niet. Het verliest zijn vocht, droogt uit en zonder vocht krijg je geen schimmel. Simpel.

Als ze dat voedsel nou eens in een afgesloten plastic zak doen, met wat vocht erbij, dan krijgen ze de gewenste mooie pluisjes.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Iemand die een beetje verder kan denken als de negatieve chemische manipulatie zou wellicht ook eens kunnen denken dat Mc Donald de beste foodketen op deze planeet is. Het zou dus zomaar kunnen dat Mc Donald producten uit het Laboratorium komen en daarom niet kunnen rotten. Jaren geleden is het al een keer bekend gemaakt in een Nederlandse praatshow waar men toen ook LAB hamburgers kon proeven en wat uitstekend smaakte. Helaas speelt slechte chemische manipulatie hier de hoofdrol.

Het gaat er hier dus ook om hoe bewust is de mens om zaken zoals dit in te gaan zien of de niet bewuste die blijven hangen in die chemische en giftige denkwijze!!

Liquid
Liquid
7 jaren geleden

Kom op mensen… dit is al zo vaak gedebunked..
Freek legt het al kort en bondig uit.
Hierbij nog een testresultaat op basis van Mc-burgers en zelfmaak-burgers.
http://aht.seriouseats.com/archives/2010/11/the-burger-lab-revisiting-the-myth-of-the-12-year-old-burger-testing-results.html

Ronny
Ronny
7 jaren geleden

komkommertijd zeker. dit verhaal is al vele malen geplaatst hier.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x