Homepagina » Mens en Dier » Eerste DNA-bewijs voor bestaan van yeti?
Eerste DNA-bewijs voor bestaan van yeti?

Eerste DNA-bewijs voor bestaan van yeti?

De Britse wetenschapper Bryan Sykes wil alles op alles zetten om de yeti oftewel verschrikkelijke sneeuwman te vinden. Volgens Sykes, verbonden aan de Oxford-universiteit, zijn er genoeg redenen om aan te nemen dat de verhalen over de verschrikkelijke sneeuwman waar blijken te zijn, nu twee onderzochte ‘yeti-haren’ zijn gelinkt aan een ijsbeersoort die al eeuwenlang uitgestorven werd geacht.

Volgens de onderzoeker is de kans groot dat de verhalen over de yeti kloppen en dat het in werkelijkheid gaat om een beersoort. Als het inderdaad blijkt te gaan om een ijsbeer, is het ook ineens logisch waarom men in Azië zo bang is voor de yeti. De ijsbeer is de enige bekende beersoort die mensen zonder aanleiding aanvalt.

Professor Norman MacLeod, een collega van Sykes, benadrukt dat hiermee niet onomstotelijk is aangetoond dat de yeti bestaat, hoewel hij wel denkt dat het mythische wezen echt zou kunnen bestaan. “Er zijn wel gekkere ontdekkingen gedaan in het verleden,” zei hij.

Eerste DNA-bewijs voor bestaan van yeti?

Professor Bryan Sykes

Sykes onderzocht 36 haren die van een yeti afkomstig zouden zijn. Uiteindelijk bleken ze allemaal van gewone dieren te zijn, op twee na. De twee bijzondere haren, de ene uit Ladakh in India en de andere uit Bhutan, zijn afkomstig van een ijsbeer die al tenminste 40.000 jaar van de aardbodem zou zijn verdwenen. De overige haren kwamen uit de Verenigde Staten, Rusland en Sumatra.

De vondst suggereert dat in de Himalaya beren rondkuieren die sinds het Pleistoceen niet meer gezien zijn. Volgens experts vormen zij mogelijk ‘het biologische fundament van de yeti’.

Professor Sykes schrijft op dit moment een boek over de link tussen de haren en de 40.000 jaar oude beer, getiteld ‘The Yeti Enigma’. Hij wil een expeditie gaan organiseren naar de Himalaya om een yeti in het wild te zien. Het onderzoek is verschenen in Proceedings of the Royal Society B.

[Independent]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
C H
C H
7 jaren geleden

Raar. Dit artikel zegt dat er niets bijzonders gevonden is.

http://mysteriousuniverse.org/2014/07/no-bigfoot-dna-identified-in-call-for-hair-samples/

x

Check Also

bloed

Kans op bloedaandoening PVT door vaccins Pfizer en Moderna 30 keer groter dan door AstraZeneca

Een potentieel dodelijke bloedaandoening komt 30 keer ...

astrazeneca

Coronavaccin: Proefpersoon AstraZeneca spant rechtszaak aan na ‘extreme bijwerkingen’

Een Indiase man die meedeed aan het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x