Financieel

Hoe ver is de bankierselite bereid te gaan?

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerder dit jaar deed Niburu verslag van de rechtszaak die onderzoeker en wetenschapper Michael Tellinger had aangespannen tegen Standard Bank. Hij dagvaardde de bank voor het Grondwettelijk Hof van Zuid-Afrika.

Zijn juridisch adviseur, Raymondt Dicks, blijkt nu met hulp van de politie te zijn ‘beroofd’. Zijn documenten werden ontvreemd door bewapende mannen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Dicks heeft tientallen jaren ervaring als juridisch adviseur voor de lokale politie en het leger. Hij ontdekte dan ook al snel dat het niet zomaar een beroving was.

Onwettige activiteiten

Hij werd samen met twee anderen vastgebonden terwijl de indringers zijn kantoor overhoop haalden. De mannen namen alle officiële stukken mee die te maken hadden met de aanklacht tegen de banken.

Dicks vertegenwoordigde Michael Tellinger al eerder in verschillende rechtszaken tegen de banken, in het bijzonder Standard Bank. Hij beschuldigde deze bank eerder van ‘onwettige en ongrondwettelijke activiteiten’. Daarnaast heeft hij de Reserve Bank, de centrale bank van Zuid-Afrika en de Zuid-Afrikaanse minister van Financiën voor de rechter gedaagd.

De juridisch adviseur had zeer gevoelig bewijsmateriaal verzameld van de onwettige activiteiten van de banken tegen alle Zuid-Afrikanen. De indringers waren niet geïnteresseerd in waardevolle voorwerpen. Pas een dag later ontdekte Dicks dat alleen de stukken met betrekking tot de zaken van Michael Tellinger, diens Ubuntu Party en de New Economic Rights Alliance (NewERA) waren verdwenen.

Ongestoord

“Het is duidelijk waar ze voor kwamen, daar hoef je geen raketwetenschapper voor te zijn,” legde hij uit. Het incident is van begin tot eind vastgelegd op camera. De bewapende mannen werden door twee politiewagens met zwaailichten naar de woning geëscorteerd, terwijl de agenten de straat voor het huis afsloten zodat de operatie ongestoord kon plaatsvinden.

Dicks en Tellinger hopen dat de Zuid-Afrikaanse politie deze zaak zeer serieus zal opnemen, omdat zij proberen te onthullen wie er achter de grootste gelegaliseerde criminele organisatie ter wereld zitten.

Bron: Ubuntuparty.org.za

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hedwig
Hedwig
11 jaren geleden

Wat een prachtig liefdevol interview. SOPN ik zou maar contact met ze opnemen! Hier kunnen we nog veel van leren.

Alex
Alex
11 jaren geleden

Zie hier het verslag van Michael:
http://www.youtube.com/watch?v=zAhZsjxqDik

sjors
sjors
11 jaren geleden

Geen kopie gemaakt? beetje dom zoiets kun je verwachten,, corruptie all over.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Dus als ik het goed begrijp maakt de Overheid in Zuid-Africa ongrondwettelijke en criminele zaken mogelijk. Wanneer vergeten we de banken en gaan we overheden eens aanpakken?? Wederom blijkt dat het niet het kapitalisme is dat is verziekt, maar dat alles mogelijk is door corporatisme. De ziekelijke verwovenheid van politiek met de markt. Haal deze verwovenheid eruit, laat een echt vrije markt toe zonder bemoeienis en hulp van overheden en de problemen zullen verdwijnen. Immers Overheid is nooit de oplossing, het is eigenlijk altijd het probleem!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x