Homepagina » Gezondheid » Wat als alles wat je over depressie weet niet klopt? Luister naar deze journalist!
Wat als alles wat je over depressie weet niet klopt? Luister naar deze journalist!

Wat als alles wat je over depressie weet niet klopt? Luister naar deze journalist!

Johann Hari heeft zich altijd al afgevraagd of er meer zit achter depressie. Hij begon aan een wereldreis om een antwoord te vinden op deze vraag.

Hari leed zelf ook aan depressie. Toen hij een tiener was dacht hij dat de depressie in zijn hoofd zat en dat het een teken van zwakte was, dat het een schande was.

“Het zit niet allemaal in ons hoofd,” zei hij. “Als je depressief of angstig bent, ben je niet gek. Je bent een mens met onvervulde behoeften.”

Negen verschillende factoren

Hari begon onderzoek te doen naar de achterliggende oorzaken van depressie. Als kind kreeg hij te horen dat depressie werd veroorzaakt door een tekort aan serotonine in het brein.

Nadat hij antidepressiva had gekregen, voelde hij zich beter, maar hij merkte dat de droevige gedachten al snel weer naar de oppervlakte kwamen tenzij hij een hogere dosis nam.

Hij ontdekte later dat onze stemming wordt beïnvloed door tot wel negen verschillende factoren, waarvan zeven te maken hebben met onze psyche en onze omgeving.

Drastisch uitbreiden

Hieronder vallen onder meer het gevoel van eenzaamheid, het gevoel dat je wordt gecontroleerd op je werk en onvoldoende toegang hebben tot de natuurlijke wereld.

Volgens Hari moeten we het aantal mogelijkheden voor mensen die depressief en angstig zijn drastisch uitbreiden om de diepe, onderliggende oorzaken van deze aandoening aan te pakken.

Bekijk het filmpje hieronder:

[NowThis News]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Deze video is net als zovelen en al de info die men krijgt, is het sturen, afleiden, in een bepaalde richting.

  Denkt na, slavenvolk!

  Hoe goed kan de slavenkudde worden onderdrukt en gestuurd als deze bang en zwak is? Hoeveel kan er verdient worden aan o.a. depressies en andere zogenaamde ‘geestesziektes’. Kijk, hoe makkelijk men kinderen vergiftigd met pillen, met toestemming van school, overheid, ouders en artsen, zodra deze wat drukker of energieker zijn dan gemiddeld, om ze zo vervolgens in toom te kunnen houden, te sturen en te slopen voor de rest van het leven, zo eenvoudig kan het en zo ziek is deze wereld geworden…Dus, er kan nog veel meer en zullen de slaven dat zonder protest slikken.

  Het groeiend aantal mentale ziektes bij mensen, met een steeds verdergaande afnemende geestelijke veerkracht en weerstand, dat alles komt niet zomaar uit de lucht vallen, die hebben een bron, een veroorzaker.

  Neem een depressie of andere (soortgelijke) psychische stoornis met symptomen zoals: angst, braafheid, willoosheid, lethargie, makheid, onderwerping, slaafsheid, slechter worden geheugen, slechter werkend verstand, lager worden IQ, is alles bewust en kunstmatig veroorzaakt.

  Net als de patiënten, de slachtoffers, van de staatsindoctrinatie, de kunstmatige en goed doordachte geïmplementeerde programma’s via staatsonderwijs (slacht offers, onder wijs!) die erop zijn gericht het volk ‘uit te richten’ en te onderwerpen, sturen en te gebruiken en te misbruiken en zijn onderdeel van een NWO programma. Tenminste, dat is mijn sterke overtuiging, omdat het naadloos aansluit bij het zio, pseudo joodse programma, de blauwdruk van de totale wereldwijde onderwerping en totale machtsovername.

  Het zullen stoffen zijn, net als bijv. fluor, die (eventueel stiekem of als hulpstoffen) in bepaalde producten zijn verwerkt, het kan zijn verwerkt in voedingsmiddelen of drinken zitten en zullen specifiek daarin zitten waar het gemiddelde volk gebruik van maakt of wat ze consumeert. Het kan, om maar wat te noemen in varkensvlees zitten, het kan in kant en klaar producten zijn verwerkt, in frisdrank of zelfs in ons drinkwater. Het kan zelfs worden veroorzaakt door het bewust verminderen van natuurlijke en essentiële stoffen in voedingsmiddelen.

  Al de neurologisch ziektes, kunstmatig veroorzaakt, zijn onderdeel, een programma bij het uitroeien/verzwakken van bepaalde volksstammen en rassen. Net als een kanker doet die een verzwakt lichaam (bewust) verwoest, net als een parasiet of insect (bewust en voorgeprogrammeerd) zijn gastheer overneemt of verwoest (lyme) net als de stille oorlogvoering middels een middeleeuwse religie in en tegen NL/EU.

  Niets van dat alles gebeurt zonder reden en heeft als doel: misbruik, gebruik, profiteren en uiteindelijk afmaken van de slaven. Ook het levend villen en leeghalen en verhandelen van lichaamsonderdelen hoort bij het programma. Wat te denken van het daarna, als een slaaf al niet meer bestaat en is vergaan tot as. Dan zelfs is de nazi macht nog in staat de slaaf te beroven van zijn nalatenschap, dat na een leven te hebben geleid van lijden, pijn, verdriet en beroofd en kunstmatig arm houden.

  De (zio) slaven zijn geprogrammeerd en denken dat ze leven in vrijheid, vrede, geluk en zelfbeschikking hebben over datgene wat ze denkt te bezitten? Gooi eens je ID kaart of paspoort weg met je slavennummer, stop met je nog langer laten afpersen door de staat en roep dat je een vrij en soeverein mens bent….Eens zien hoe er dan toch opeens grenzen bestaan en je niets meer kunt en in NL en de EU er toch nog grenzen zijn, en hoe snel de staat alles zal confisqueren en zal dreigen en stemmingmaken, met boetes en daarna met geladen wapens ‘zijn’ deel komt opeisen en van alles wat je bezit komt halen en je dan als verward persoon op straat zult eindigen of achter de tralies of volledig zult worden afgemaakt. (Lees bijv. verhaal Maarten Fortuyn).

  19 likes
  • ……..Ik geef geen waardeoordeel over Marten Fortuyn, maar geef aan hoe mensen in NL en de rest van de, nog steeds groeiende, zio nazi wereld worden afgemaakt zodra ze anders denken of dwars liggen en ‘afgemeerd’ worden in het ‘rusthuis’ waar ze vervolgens onder mysterieuze omstandigheden omkomen.

   9 likes
   • Tegenwoordig krijg je geen lange jassen met pistool aan je deur. door zacht dwang proberen zij mensen te dwingen in het gareel te lopen. Door op school zorgen te uiten over je kinderen, door hulpenverlening, artsen. Financieel gaan ze je naaien op een of andere manier zodat je aan de leiband gaat lopen. Gek maken ze je op allerlei manieren. Totdat zij kunnen roepen: Hej! Daar is een verward persoon! Die gaan wij gedwongen GGZ geven! En dan komt justitie en de rechter om de hoek kijken. Dan kun je fluiten neer je vrijheid en sta je onder complete controle van de roverheid.

    10 likes
  • Als pizza etend en RTL4 kijkend nederland steeds meer onsamenhangende berichten ziet dan zijn ze niet in staat om zelf nog conclusies te maken. Ook meer import van lage culturen heeft zijn invloed hier op. Is dit de bedoeling ?

   8 likes
 2. Als dit kabinet de teletijdmachine instapt richting de Oertijd wat veel beter met ze resoneert, dan ben ik opeens een stuk minder depressief. Dat weet ik zeker.

  21 likes
 3. door de techniek en verwijdering van de natuur neem je afstand van het mens zijn.
  door alles via facebook etc. denk je dat je niet eenzaam bent maar dat is een illusie.
  praten moet je met je medemens niet via via.
  door de hele dag met je mobiel bezig te zijn kom je steeds verder alleen te staan al denk je van niet.
  de tijd zal het leren.

  11 likes
 4. Wat een onzinvrhaal. Wat maken we het weer moeilijk. Ik weet er alles van, ben er allemaal geweest en behoorlijk ongezonde depressiviteit gehad. Mijn moeder zei eens, heb nooit zo een ongelukkig persoon gezien als jij. Ze wist slechts het topje van de ijsberg!
  Ik ben tot levend geloof gemomen in Jezus, en heb een intieme, practische relatie met hem: iets warnormaal zou noeten zijn bij opnieuw geboren gelovigen! Ontdekte dat de Bijbel (NT!) heel duidelijk is. De oorlog is in je denken. Je volgt je dominante gedachte(n), en daar is waar je nu bent! Je KIEST daarvoor.

  Ik heb duidelijk gekozen, eenmalig en het werkte, van de ene op de andere dag. Daarna is het wel blijven KIEZEN, maar vanuit die Kracht, die Basis, die Persoon van Christus In Mij! Simple but profound!

  7 likes
 5. Als grap kan ik zeggen we doen het verkeerd , kijk naar onze laveloze malloot Juncker , laveloos maar wat een plezier en hoezo ongepaste lichamelijke handelingen , knuffelt iedereen die die tegen komt , iedereen helpt hem en houd hem nog overeind ook en hij wordt er ook nog eens goed voor betaald.
  Maar serieus, depressie kan heel verschillende oorzaken hebben, daarom is er niet eenzelfde behandeling daarbij is ieder mens nog verschillend en toch zijn over het algemeen de medicijnen hetzelfde . Zolang de westerse medische wereld de mens nog als een soort wandelende machine behandelt zullen ze niks leren……
  Het lichaam is uit balans omdat de geest of de ziel pijn heeft, soms allebei…..
  Mensen leren niet met gevoelens om te gaan en dat begint al als baby,als kind wil je je ouders behagen en dat gaat zo de eerst 20 jaar door,…ik zeg wel eens wat als je als overgevoelige ziel bij pragmatische ouders komt, dan begint al het probleem, weg stoppen die gevoelens ……..Het gaat niet over schuld want die ouders houden heus wel van hun kind, het is maar een voorbeeld van een lange weg met gevoelens wegstoppen , dat brengt de organen uit balans en de ellende begint…… zelfs hulpverleners proberen met gesprekken je depressie’s te rationaliseren …….Ik heb eens een vrouwelijke cliënt gehad die voor de buiten wereld alles had, een man, een kind, een goede baan, mooi huis….Het treurige was dat ze ziels ongelukkig was en mijn behandel kamer het enige veilige plekje voor haar was…….het laat zich raden, ze kreeg kanker door het hele lichaam, en natuurlijk ga je eerst jaren naar de dokter, maar na de tiende keer vinden ook zij je een zeur, al die klachten…….ik weet nog dat ze zei op het laatst , ik kom hier nooit meer terug, aarde welteverstaan …..en zelfs dat kon ze alleen tegen mij zeggen…ze heeft het 45 jaar vol gehouden ……Denk dat iedereen begrijpt dat er heel veel mensen zo rond lopen, met maskers op om overeind te blijven…..het leven is niet altijd wat het lijkt…..Het is ontzettend treurig ….

  9 likes
 6. (de trek van de hemel…)

  4 likes
 7. Er zijn 7 natuurlijke basisbehoeftes in de mens te erkennen, die min of meer overal op deze wereld gelijk zijn ongeacht de cultuur of de religie, waarmee deze mens verbonden is. Worden deze basisbehoeftes onderdrukt (de-pressen) dan ontstaat er automatisch depressiviteit en daar helpt geen pilletje tegen.

  Wat wel helpt is deze basisbehoeftes volop te leven en te genieten zonder schaamte en schuldgevoeles. Deze natuurlijke basisbehoeftes zijn:

  1- Contact te hebben met zijn eigen lichaam, een voorwaarde voor gezondheid, vitaliteit, en lichamlijk gewaarworden (genot en pijn). Samengevat als “lichaamsbewustzijn”.

  2- Contact te hebben met zijn eigen gevoelens, een voorwaarde voor sensibiliteit, empathie of afkeer en zijn sexualiteit met een partner te kunnen genieten.

  3- Zijn/haar roeping (o.a via een beroep) te volgen, een voorwaarde om zijn talenten, zelfvertrouwen en innerlijke kracht te kunnen ontwikkelen en zich nuttig te voelen in deze wereld.

  4- Zich met andere levensvormen verbonden te voelen, een voorwaarde om liefde, mededogen, schoonheid en harmonische relaties te kunnen ervaren.

  5- Creatief te zijn, een voorwaarde om zijn innerlijk wereld en inspiratie op individuele wijze tot uitdrukking te brengen en te delen met anderen.

  6- Nieuwe levenservaringen te verzamelen, een voorwaarde om inzicht, wijsheid en intuitie te kunnen ontwikkelen en samenhangen binnen een grotere waarheid te kunnen ontdekken.

  7- Een te zijn, een voorwaarde voor transcendente ervaringen, waarin de grenzen van de beperkte persoonlijkheid (het dualistische afgescheiden denken) worden overschreden.

  Veel succes : Conradius

  6 likes
 8. e trek van de hemel is
  zonder strijd winnen
  zonder woorden antwoorden
  zonder vragen alles krijgen
  langzaam maar wel degelijk te werken
  het hemelse net is groot en grofmazig
  maar niets ontsnapt eraan
  als men de dood niet vreest
  werkt de doodstraf niet
  als men bang is gemaakt voor de dood
  wie zou de gepakte boef durven doden
  er is altijd nog de dood die doodt
  te doden in plaats van de dood is als
  timmeren in plaats van de grote timmerman
  van diegenen die timmeren
  in plaats van de grote timmerman
  missen weinigen hun duim
  als het volk honger lijdt
  is dat omdat het uitgezogen wordt
  als het volk onregeerbaar is
  is dat vanwege de regelzucht
  als het volk dood licht neemt
  is dat omdat ze branden van leven
  dan nemen ze dood licht
  wie zich niets aantrekt van het leven
  is wijzer dan wie het serieus neemt

  http://www.spitsboek.nl/laotze.html
  foto van Richard Wutaichi.

  3 likes
 9. Knap stuk, een waarheid als een koe.

  2 likes
 10. Ik heb één keer in mijn leven (ninetees) een zware, acute depressie gehad. Na een voorspellende droom, die een entiteit mij bezorgde. Mijn vrienden en kennissen zeiden ook dat ik er anders uit zag. Zodra het begon te schemeren, deed ik zoveel mogelijk licht aan om het dragelijker te maken. Tot op de dag van vandaag vraag ik me af waarom die entiteit zich zo kenbaar manifesteerde. Okay, ik had een manier gevonden om Hem uit te dagen. Hoe beroerd ik me ook voelde, ik was toch ook een beetje vereerd dat de Master Himself contact met me zocht. De overlijdensdatum van mijn vrouw was perfect in die droom verwerkt, maar onmogelijk op tijd te ontcijferen.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland ...

Er is iets mis met de manier waarop wij leven. Waarom je depressief of angstig bent (en wat je eraan kunt doen)

Er is iets mis met de manier waarop wij leven. Waarom je depressief of angstig bent (en wat je eraan kunt doen)

Johann Hari slikte 14 jaar lang antidepressiva. ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.