Gezondheid

‘Geef vrouwen in vruchtbare leeftijd geen antidepressiva’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Antidepressiva en antipsychotica die problemen tijdens de zwangerschap veroorzaken zouden niet verstrekt mogen worden aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd, zo heeft een vooraanstaande psychiater gezegd.

Duizenden zwangere vrouwen die antidepressiva gebruiken, brengen hun ongeboren kinderen in gevaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Omdat de helft van alle zwangerschappen ongepland is moeten medicijnen die serieuze bijwerkingen kunnen hebben niet worden gegeven aan vrouwen die zwanger kunnen raken, aldus professor Louise Howard van King’s College London.

Winstgevend

Hoewel de pillen vaak voorgeschreven worden, verhogen ze de kans op een miskraam, vroeggeboorte, autisme of zwangerschapsvergiftiging aanzienlijk. Te veel vrouwen slikken tijdens hun zwangerschap antidepressiva omdat hun huisarts zich niet bewust is van de gevaren, aldus wetenschappers van de Harvard-universiteit. Ze denken dat geneesmiddelenfabrikanten de risico’s verzwijgen omdat de antidepressiva zo winstgevend zijn.

Selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s) waaronder Prozac en Seroxat zorgen dat extra serotonine in de baarmoeder terechtkomt, waar de neurotransmitter de ontwikkeling van het brein, de longen, het hart en het spijsverteringsstelsel van de foetus beschadigt.

Dringend verandering

Bovendien is er nog altijd geen bewijs dat de pillen daadwerkelijk effectief werken in de behandeling van een depressie. “Huisartsen schrijven antidepressiva voor, maar een depressie kan beter worden behandeld met sporten, therapie of yoga,” zei Dr. Alice Domar van de Harvard Medical School (HMS).

“Veel experts bagatelliseren de risico’s van de pillen en stimuleren zelfs het gebruik ervan,” voegde Dr. Adam Urato van de Tuftsuniversiteit in Boston toe. “Daar moet dringend verandering in komen.”

“We zijn getuige van een grootschalig experiment op mensen,” ging hij verder. “Nog nooit eerder hebben we de ontwikkeling van menselijke foetussen op zo’n grote schaal chemisch gewijzigd.”

Bronnen: Dailymail.co.uk, Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sijtske
Sijtske
11 jaren geleden

Mogen die vrouwen dat niet zélf bepalen???? Ik ben óók “zo’n vrouw”maar ik wéét dat het toch niet verstandig is om kids te nemen, dus waarom zou mij dat dan niet voorgeschreven mogen worden?

Frankie
Frankie
11 jaren geleden

@ Sijtske

Verbijsterend, jouw reactie.
Ben er niet op uit je te beledigen of zwart te maken maar die ‘medicijnen’ zijn PERTINENT schadelijk voor ieder mens.Niet alleen vruchtbare vrouwen (vanaf gem. 12.Vreemde titel ook boven bericht)en zwangere vrouwen.Antidepressiva is voor een ieder schadelijk.En waarom onverstandig om kinderen te krijgen?
Een kind kan met geleerde normen en waarden de wereld beter maken en daar draagt een ouder enorm aan mee.Ik vind zo’n uitspraak jammer.Al heb ik begrip voor je standpunt.Maar laat die zogenaamde antidepressiva nou staan.Ik ken veeeel mensen die die sh!t gebruiken en ze zijn niet wie ze ooit waren, zelfs na hun trauma.Het blokkeert je potentie en creative drang.Maar ja, ik moest het effe kwijt.
Best of luck

Grts

Sijtske
Sijtske
11 jaren geleden

Ik slik ze en ik zou niet weten hoe ik zonder zou moeten functioneren!!!! Aangezien alternatieve geneeswijzen nog steeds niet vergoed worden…..
Ik ben er weer beter mee geworden, ik heb mijn dwangstoornis en angsten onder controle en ik zie de wereld weer zonnig in! Veel mensen zeggen zelfs dat mijn oude levendige ik, zoals ik voor al deze shit was weer helemaal terug is!
Waarom ik geen kinderen wil? Omdat ik mij niet is staat acht om een kind goed op te kunnen voeden met mijn geestelijke aandoeningen. Het zou gewoon niet verstandig zijn! Zolang er nog geen betaalbare alternatieve middelen zijn ben ik genoodzaakt antidepressiva te nemen

Abel
Abel
11 jaren geleden

[quote name=”Sijtske”]Ik slik ze en ik zou niet weten hoe ik zonder zou moeten functioneren!!!! Aangezien alternatieve geneeswijzen nog steeds niet vergoed worden…..
Ik ben er weer beter mee geworden, ik heb mijn dwangstoornis en angsten onder controle en ik zie de wereld weer zonnig in! Veel mensen zeggen zelfs dat mijn oude levendige ik, zoals ik voor al deze shit was weer helemaal terug is!
Waarom ik geen kinderen wil? Omdat ik mij niet is staat acht om een kind goed op te kunnen voeden met mijn geestelijke aandoeningen. Het zou gewoon niet verstandig zijn! Zolang er nog geen betaalbare alternatieve middelen zijn ben ik genoodzaakt antidepressiva te nemen[/quote]

Je verkondigt eerst overal dat mensen moeten stoppen overal bang voor te zijn, terwijl je zelf nota bene aan de antidepressiva zit.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x