Archeologie

“Egypte werd nooit geregeerd door farao’s”

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De onafhankelijke Egyptische onderzoeker dr. Ashraf Ezzat concludeert in zijn boek Egypt knew no Pharaohs nor Israelites dat de Uittocht uit Egypte nooit in Egypte heeft plaatsgevonden. Hij onthult daarnaast naar eigen zeggen één van de grootste decepties uit de geschiedenis: de mythe van de Egyptische farao’s.

Volgens dr. Ezzat is de Septuagint, de naam voor de Griekse vertaling van de Tenach of het Oude Testament, vervalst en is de Bijbel gebaseerd op leugens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Op basis van zijn onderzoek concludeert Ezzat dat het Oude Egypte werd bestuurd door koningen en koninginnen, niet door farao’s. De koning van Egypte had vijf titels. Geen van die titels was farao of iets wat daar op leek, aldus de onderzoeker.

"Egypte werd nooit geregeerd door farao's"Als Egypte nooit farao’s heeft gekend, heeft Mozes er nooit voet aan de grond gezet en moet de kaart van de Uittocht naar het Beloofde Land worden aangepast, zei dr. Ezzat. Hij legt in zijn boek uit dat het Beloofde Land van de Israëlieten niet in Palestina ligt. Hij voegt toe dat Abraham noch Jozef ooit in Egypte zijn geweest of erover hebben gedroomd.

De echte farao was volgens Ezzat niet Egyptisch, maar kwam uit de Arabische woestijn. Hij legt uit dat het jodendom van Abraham, Jozef en Mozes een Arabische oorsprong heeft. De Bijbelverhalen hebben zich dan ook niet afgespeeld in het Oude Egypte en het land van de Nijlvallei kende geen farao’s of Israëlieten, aldus Ezzat. Verwijzingen naar ‘Egypte’ in de Bijbel vinden we in de Hebreeuwse Bijbel terug als ‘Mizraim’, een dorpje in het zuiden van het oude Arabië.

Volgens dr. Ezzat weten veel onderzoekers dit, maar praten ze er alleen onderling over uit angst voor hun eigen veiligheid. “Ik word niet betaald door instituties die zich laten beïnvloeden door de Bijbel en conformeer me in tegenstelling tot de meeste egyptologen niet aan zionistische paradigma’s,” zei hij. “De Griekse vertaling van de Bijbel is gebaseerd op een vervalsing.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
9 jaren geleden

Lekker belangrijk allemaal!

Gertjan
Gertjan
9 jaren geleden

Goh…..schokkend!! Waarom verbaast mij dit nou niet?!?! 🙂

hendrie
hendrie
9 jaren geleden

We slingeren weer een leugen de wereld in. Nog even en de joden hebben nooit bestaan

Kal-Purush
Kal-Purush
9 jaren geleden

Eindelijk iemand die durft te zeggen wat vele verzwijgen De bijbel is fake.
Herschreven door toenmalige personen die zichzelf oppermachtig achten en via deze weg de arme bevolking onderdrukten.
De nazaten van deze kliek is altijd even erg geweest, zo erg zelfs dat zij andere Christenen, de katharen, via een kruistocht tot vernietiging brachten.
En dezelfde nazaten zitten nu nog in een staat waar ze onaantastbaar blijken, Vaticaan, en de arme sloebers op deze wereld manipuleren.
En elk staatshoofd is zich daarvan bewust en doet niets.
Hoezo is deze wereld ziek en corrupt?

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x