Binnenland

Van der Plas hekelt afspraken die gemaakt worden in Davos: ‘Het gaat helemaal de verkeerde kant op in Nederland’

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Eind vorig jaar werden bijna 200 landen die deelnamen aan de VN-top over biodiversiteit in Montreal het eens over maatregelen om ecosystemen en dier- en plantensoorten te beschermen.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas zei afgelopen week in de Kamer dat ze het een beetje raar vindt dat stikstofminister Van der Wal zegt dat we afspraken die in Montreal gemaakt zijn, moeten willen nakomen.

“Montreal is geen bindende wetgeving. Het is niet hier in het parlement besproken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het bizar vind dat we over de hele wereld reizen en daar afspraken maken die vervolgens op het bordje komen van de Europeanen, van Europa als geheel, maar zeker ook in Nederland,” aldus Van der Plas.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel bizar en vreemd

“We zijn een soevereine lidstaat en het parlement hier beslist over wet- en regelgeving. Dat kan niet in Montreal worden afgesproken,” voegde ze toe.

Van der Wal, die mee onderhandelde in Montreal, zei ‘ontzettend blij’ te zijn dat we met 192 lidstaten bij elkaar waren en daar dezelfde afspraken hebben gemaakt als het gaat om biodiversiteitsherstel.

“Of het nou één lidstaat is of 192 lidstaten, al zouden het 1000 lidstaten zijn, overeind blijft dat het heel bizar en vreemd is dat je aan de andere kant van de wereld met lidstaten buiten het parlement om afspraken maakt,” reageerde Van der Plas.

Mensen worden hier knettergek van

“Het komt gewoon boven op alle wet- en regelgeving, richtlijnen en verordeningen die er al zijn. Mensen worden hier gewoon helemaal knettergek van. Het komt allemaal op het bordje van de burger en de boer,” benadrukte ze.

“Ik spreek die zorg echt uit: we zitten in Europa, in Davos, in Montreal, in Glasgow, in Dubai allemaal afspraken te maken met elkaar, maar het komt wel hier terecht. Ik wil toch tegen de minister zeggen: wees nou gewoon eens voorzichtig met al die klimaatafspraken, die groene afspraken, die we aan het maken zijn, want het gaat helemaal de verkeerde kant op in Nederland. Zo komen we in een totale lockdown.”

4.9 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carla Meelker
Carla Meelker
3 maanden geleden

En laat die “totale lockdown” nou precies de bedoeling zijn.

Margie
Margie
3 maanden geleden

Caroline van der Plas jij ziet het. Het is zo. Wees sterk meid. Want ze zullen alles proberen om je een hak zetten. Wees voorzichtig Caroline. 💪💪💪💪💪💪

Geeske
Geeske
3 maanden geleden

Praatjes vullen geen gaatjes. We zullen in haar stemgedrag zien wat ze werkelijk bedoelt.

HenryH
HenryH
3 maanden geleden

Goed dat Caroline dit aan de kaak stelt… hopelijk gaat ze over tot actie die ten goede komt aan de Nederlandse samenleving..en weer enigszins vertrouwen herstelt in politici.

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x