Mens en Dier

‘De Jonge loog dat je met een experimentele gentherapie je vrijheid terug zou krijgen’

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het komende najaar is het een reëel scenario dat oplevingen van het coronavirus zullen plaatsvinden. Het kabinet wil alles in het werk stellen om een sluiting van de samenleving te voorkomen. Dat schrijft coronaminister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Kamer.

“We moeten daarnaast voorbereid blijven op een doorbraak van een mutatie van het virus, die de bescherming door vaccinatie sterk doet verminderen. Ook in dat geval zullen we alles doen om sluiting te voorkomen, maar dat valt niet uit te sluiten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Samenleving mogelijk opnieuw op slot

De samenleving gaat dus in het najaar mogelijk opnieuw op slot. De minister schrijft dat er onzekere factoren zijn, waaronder de onzekerheden rondom de ‘deltavariant’ en de mogelijke introductie daarvan door reizigers en terugkerende vakantiegangers.

De Jonge: “We zullen alles in het werk stellen om mogelijke oplevingen […] zo snel mogelijk te bestrijden. Daarvoor moet een goed instrumentarium klaarstaan, zodat het kabinet snel en adequaat kan handelen.”

Vreselijk naïef

Het kabinet bereidt zich erop voor dat in elk geval tot en met februari 2022 een basistestcapaciteit kan worden gehandhaafd met snelle opschaalmogelijkheden.

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) neemt geen blad voor de mond: “Je zou je maar net hebben onderworpen aan een experimentele gentherapie – waarvan de bijwerkingen op de middellange en lange termijn totaal onduidelijk zijn – omdat je zo vreselijk naïef was om Hugo de Jonge te geloven, toen hij loog dat je daarmee je vrijheid terug zou krijgen.”

4.9 87 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RayOflight
RayOflight
2 jaren geleden

zie nu toch dat er gepoogd wordt om de nieuwe coronashow aan te zetten. Let wel er is verschil tussen variant en mutatie.

Ze (elite) zien de vaxdoden al aankomen kunnen ze straks wegschrijven als delta variant doden en dan is dit ‘interbellum’ voorbij. Echter het tij is gekeerd en lijkt me dat de weerstand tegen een eventuele volgende lockdown zo groot is dat deze niet lang kan duren. Alles hangt vooral af hoe de schaapjes reageren.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik ga ervan uit, dat de MEESTE lezers en lezeressen van ninefornews.nl dit allang verwachtten. Je moet dan ook wel oliedom zijn om nog maar IETS te geloven van wat Peppi en Kokki uitkramen. Ik ken ook genoeg mensen (schapen) die, ALS ik dan voorzichtig zeg dat de volgende lockdown al in de planning zit, ze glashard zeggen dat dat alleen maar doom denken is. Ik noem dat realisme.
Tenzij er een 180 graden omslag komt, zal er helemaal niets veranderen, totdat het grote plan ons door de strot is geduwd. Dan hebben wij niets meer en zijn wij o zo gelukkig.
Fijn dat de leden van Forum voor Democratie zo duidelijk aan de weg timmeren. Dan lees ik af en toe kritische opmerkingen, dat het allemaal te laat is, maar wat mij betreft beter laat dan nooit.
Het merendeel van de Tweede Kamerleden vindt het allemaal wel prima zo en houden het liefst een low profile. Het voordeel daarvan is dat je iedere maand mooi je geld krijgt voor het bezetten van je pluche stoel en niet te veel je kop boven het maaiveld uitsteekt.
Wel ben ik bijzonder nieuwsgierig hoe ver dat hele prikcircus nu gekomen is. Gezien het drammen wat ze doen, valt het misschien toch wel wat tegen. Dat zou mooi zijn.
Even helemaal off topic: Gistermiddag ben ik bij een manifestatie in Haarlem geweest van “Vrouwen voor Vrijheid”. Helemaal geweldig. Het ging er zéér vredelievend aan toe, goede sprekers, waaronder Flavio Pasquino, veel politie aanwezig maar die hield zich keurig op de achtergrond. Zó kan het dus ook.

wappie
wappie
2 jaren geleden

ik heb gelezen dat er al 1800 mutaties zijn en als je slechts beschermd zou zijn tegen de oorspronkelijke versie, dan had je maar beter immuun kunnen worden door gewoon even het virus op te lopen. Dan ben je beschermt tegen alle mogelijke variaties.

Zam
Zam
2 jaren geleden

Chapeau voor alle energie geïnvesteerd in al deze degelijke informatie.
Hierdoor word ik degelijk op de hoogte gehouden.

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x