Binnenland

Hoge nieuwkomer op SP-lijst: “Ik ga naar Den Haag om de Shell uit het systeem te donderen”

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is niet de meest aantrekkelijke plek om te zijn, maar wel een plek waar je moet zijn om Shell en de NAM uit het systeem te kunnen donderen. Dat zegt Sandra Beckerman over Den Haag.

De fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten van Groningen staat op de zesde plaats van de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarmee is ze de op één na hoogste nieuwe binnenkomer op de SP-lijst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Zeggenschap terugwinnen

“Ik ben heel erg geïnspireerd door de strijd van de Groningers tegen de gasgiganten,” aldus Beckerman. “Dat heeft me erg gemotiveerd. Met alternatieven en activisme kunnen we zeggenschap terugwinnen.”

Beckerman leidde de SP vorig jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen naar een grote verkiezingswinst. De partij ging van zes naar acht zetels en werd de grootste in de Provinciale Staten.

Groningse lef en strijd

Als fractieleider neemt ze een actieve rol in het bestrijden van de macht van Shell en de NAM en het opkomen voor Groningers die getroffen worden door de gaswinning. “Met Groningers winnen we van gasgiganten,” zei ze. “Wat hier kan, kan overal. Den Haag verdient wel wat Groningse lef en strijd. Daar wil ik graag voor zorgen.”

90.000 Groningers hebben schade door gaswinning, 15.000 van hen hebben al meerdere keren schade gehad. De meesten van hen voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis. De schade maakt mensen angstig en soms ziek.

Heel veel actie

“We hebben hier in Groningen heel veel actie gevoerd tegen gasgiganten,” zei de fractieleider. “Je merkt dat dat niet lukt. We willen de Shell en de NAM uit het systeem donderen. Zorgen dat de NAM niks meer te zeggen heeft over onder andere de schadevaststelling. En daarvoor moet je in Den Haag zijn.”

[RTV Noord]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“We willen de Shell en de NAM uit het systeem donderen.”

Dan blijven er nog genoeg andere ‘grote jongens’ zitten, want het systeem IS het probleem!

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Natuurlijk zijn er banen mee gemoeid en is de economie erbij gebaat. Echter is de grens overschreden van het toelaatbare. Het mag nooit ten koste gaan van veiligheid of welzijn.
Ik wens haar dan ook veel sterkte toe en hoop dat ze ook het waddengebied behartigt.
Van sommige dingen moet je afblijven.

helder
helder
7 jaren geleden

ik wens haar veel succes

Defixiones
Defixiones
7 jaren geleden

Ook ik wens Sandra alle succes en daar heeft zij heel veel steun en back-up voor nodig. Zij moet dit zeker niet alleen doen, want je gaat het namelijk opnemen tegen de Rothschild’s en de familie van Nassau en het moet voor die ratten duidelijk zijn dat zij niet alleen staat en de strijd ook verder gaat als zij er niet meer is.. als je begrijpt wat ik bedoel..
Samen staan we sterk!

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x